Optakt: Kan AGF vinde endnu en topkamp i Parken?

1
© Nicklas Jacobsen - JacobsenPhotography

Af Rasmus Thomsen

Der er dømt topkamp, når F.C. København på søndag tager imod AGF hjemme i Parken. Kampen mellem FCK og AGF byder på et brag mellem to af de mest formstærke klubber i 3F Superligaen. To point skiller de to klubber i tabellen inden morgendagens kamp. Kan AGF fortsætte den flotte stime uden nederlag?

Kampfakta:
Spilletidspunkt: Søndag den 28. februar klokken 16:00.
Spillested: Parken i København
Dommer: Jørgen Daugbjerg Burchardt
Få startopstillingen på: Twitter: @MTACnu, Facebook: Morethanaclub.dk og AGFFAN.dk.
Følg kampen på: Canal 9 og Discovery+
Hashtag: #fckagf #sldk

Senest AGF gæstede F.C. København og Parken, endte det med en fornem 4-2 sejr til ”De Hviie”. I morgen skal AGF igen til Parken, hvor det gælder vigtige point i topstriden. Søndagskampen i Parken bliver samtidig begyndelsen på en række svære kampe for AGF. Slutspillet nærmer sig sin afslutning og AGF’s sidste fem modstandere i grundspillet er FCK (i morgen), FCN, FCM, Randers og Brøndby.

I sidste sæson endte AGF som bekendt med bronzemedaljer rundt om halsen. Langt ind i sæsonen kæmpede AGF endda med om sølvmedaljerne. I sidste ende løb F.C. København dog med 2. pladsen og de medfølgende sølvmedaljer.

I dette års udgave af 3F Superligaen, er både AGF og F.C. København igen med i toppen. Inden søndagens indbyrdes opgør ligger de to klubber henholdsvis på tredje- og fjerdepladsen i rækken. Men AGF som det bedst placerede hold af de to.

Efter en fin pointhøst for AGF, i forårets fire første kampe, kan ”De Hviie” nu fokusere på toppen af tabellen. Der er femten point tilbage at spille om, og med elleve point ned til OB på rækkens syvendeplads, ser det lovende ud for AGF.

AGF har fire point op til FC Midtjylland på andenpladsen og fem point op til Brøndby IF på førstepladsen. Derfor er der vigtige point på spil, når F.C. København og AGF tørner sammen i søndagens brag.

 

Indbyrdes:

I mange år har AGF haft det særdeles svært mod søndagens modstander fra København. Inden bronzesæsonen sidste år, havde AGF ikke vundet over F.C. København i elleve år. Det blev dog lavet om inden for få uger, hvor AGF både vandt hjemme i Aarhus og i København. Og netop ved det seneste besøg i Parken, spillede AGF’erne en fremragende kamp. Her endte AGF med at vinde 4-2.

De to hold har mødtes én gang i dette års udgave af 3F Superligaen. Den kamp VAR i Aarhus, hvor F.C. København vandt 1-0 efter en straffesparksscoring af Jonas Wind. Kampen bød på en masse dramatik, bl.a. med to røde kort – et til hvert hold. AGF fik Nicolai Poulsen udvist efter en batalje med Viktor Fischer.

Kort efter fik F.C. København udvist angriberen Mikkel Kaufmann. Kampen bød også på et par VAR-kendelser, bl.a. straffesparket til F.C. København. Særligt i de seneste par sæsoner, har resultaterne i de indbyrdes kampe, vist at F.C. København ikke skal vide sig sikre på en sejr over AGF. Ligesom tabellen taler mest til AGF’s fordel.

AGF ligger over F.C. København i tabellen og har dermed mere ”råd til” at være afventende. Aarhusianerne kan tilmed bedre leve med et uafgjort resultat end københavnerne kan. Man skal dog tilbage til august 2018 for at finde en uafgjort kamp mellem de to storklubber.

 

Status på AGF:

AGF har fået en fin start på forårssæsonen, hvor ”De Hviie fra Fredensvang” stadig er ubesejret. Men ikke nok med at være uden nederlag, har AGF endnu ikke lukket mål ind i 3F Superligaen siden 2020 blev til 2021.

0-0 ude mod Vejle Boldklub. 1-0 hjemme mod Lyngby BK, 0-0 ude mod OB og 2-0 hjemme mod SønderjyskE. Sådan ser resultaterne ud for AGF indtil videre i forårssæsonen. Resultater der bærer præg af en god defensiv på et par dårlige vinterbaner.

Og resultater der bærer præg af, at offensiven har manglet lidt skarphed. For første gang i AGF-trøjen har Patrick Mortensen været uden scoringer i syv kampe i træk (inkl. pokalkampe). Heldigvis fik topscoreren hul på bylden i søndags, da han scorede på straffespark mod SønderjyskE.

AGF har virket solide i forårets første kampe, hvilket otte point i fire kampe også vidner om. Forårssæsonen i 3F Superligaen er aldrig begyndt tidligere end den gjorde i år. Knoldede baner, minusgrader, opstarts-skader og et tæt kampprogram taget i betragtning, kalder vi forårets start klart godkendt.

Klubbens Liverpool-ejede målmand Kamil Grabara, skal også nævnes her. Målmanden der tidligere har taget AGF og 3F Superligaen med storm, fik en tvivlsom start i sit ”comeback” i Aarhus.

Men Grabara har i den grad haft en opadgående formkurve – særligt i forårssæsonen. Her er det blevet til seks clean-sheets i de sidste seks liga-kampe! Det er altså en fremragende stime som Grabara og resten af AGF-defensiven er i gang med.

En sidste ting at tage med ovenpå forårsopstarten, er Patrick Olsens opadgående formkurve. Olsen spillede en stærk kamp senest mod SønderjyskE, hvor han kronede indsatsen med et flot mål. Olsen brillierede også i pokalkampen mod B93, og i det hele taget begynder Olsen at ligne den spiller, der gjorde ham til en Superliga-profil i FC Helsingør og AaB.

Patrick Olsen og resten af AGF-mandskabet skal ud at følge op på den gode indsats mod SønderjyskE. Olsen har da også planen klar for hvordan pointene skal sikres mod F.C. København. Til AGF.dk siger han bl.a.:

”Energi- og tempomæssigt så det godt ud i søndags. Vi skabte mange chancer og havde en god dynamik i vores spil. Så kan vi tage den del af kampen med på søndag, kan det blive en af nøglerne til at knække FC København, der har spillet godt på det seneste. Men det har vi også, så det skal nok blive en god kamp.”

Der blæser altså positive vinde over Aarhus, og AGF kunne vel næppe komme ind til en februar-topkamp i Parken med bedre form end nu?

 

Status på F.C. København

Københavnerne har, ligesom AGF, fået en fin start på 2021 i 3F Superligaen. FCK har pointmæssigt endda fået en endnu bedre start end søndagens modstander fra Aarhus. Tre sejre og en uafgjort kamp er det blevet til i sæsonens første fire kampe. Derfor står F.C. København med ti point efter forårets fire første kampe.

Der har været mere gang i målscoringen i københavnernes første fire ligakampe end i AGF’s. Mens AGF står med en målscorer på 3-0 efter de første fire kampe, har FCK en målscorer på 10-6.

FCK har lukket to mål ind mod både AaB, SønderjyskE og Lyngby BK. Kun mod AC Horsens har Kalle Johnsson og FCK-defensiven holdt modstanderen fra scoring i forårets 3F Superliga-kampe.

Citater på kampen:

“Man kender dem jo (red. Stage og Bundu), det burde jo være en klar fordel, men altså, jeg tænker egentlig ikke så meget hvem jeg spiller mod. Det har jeg lidt svært ved at holde fokus på i kampens hede, men det bliver da en interessant kamp” – Hausner 

“Vi ændrer jo egentlig ikke så meget. Vi har den samme formation og vi går ind med det samme mindset til alle kampe, så jeg er ret sikker på, at vi godt kan komme til at gøre ondt på FCK med vores pres” – Hausner

“Jeg tror, det handler om for os, at få bragt den energi til at starte med, også derefter begynde at sætte spillet. Det er der, vi har set, at vi er lykkes, når vi i de første 10, 15, 20 minutter af kampen kan gå helt op og stresse modstanderen. Så bliver der nok lidt mere plads, fordi de første minutter har været så intense, og det er der, at vi lige skal slå koldt vand i blodet” – Hausner

 

Dem skal vi holde øje med:

AGF – Patrick Mortensen:

Lige siden Patrick Mortensen skiftede til AGF, har han scoret mål på samlebånd. Mortensen topper stadig topscorerlisten i 3F Superligaen, som han deler med tre andre spillere.

Efter en lang periode uden mål fik Mortensen endelig gang i målscoringen igen, da han i søndagens kamp scorede til 1-0. Mortensens jubel efter scoringen i søndags, viste tydeligt at det var en forløsende scoring for angriberen.

Da AGF senest vandt i Parken, var Mortensen en af målscorerne. Angriberen vil uden tvivl gøre sit for, at komme på tavlen i Parken igen på søndag.

 

F.C. København – Mustapha Bundu:

Den tidligere AGF-profil skal for første gang stå overfor sine tidligere holdkammerater. Bundu har fået en fin start for sin nye klub med flere kampafgørende aktioner.

Bundu er ikke sikker på at starte inde i søndagens kamp. Men uanset om det bliver til en startplads, eller om han bliver skiftet ind, vil man med stor sandsynlighed komme til at se en topmotiveret Bundu.

AGF’erne kender Bundu bedre end de fleste – så den Anderlecht-ejede spiller skal nok få sit at se til i kampen mod de tidligere holdkammerater fra Aarhus.

 

Bud på startopstillinger:

AGF (4-3-3):

Kamil Grabara – Kevin Diks, Sebastian Hausner, Bubacarr Sanneh, Casper Højer – Patrick Olsen, Nicolai Poulsen, Albert Grønbæk – Gift Links, Patrick Mortensen, Jon Thorsteinsson

Bobler:

Det ligner efterhånden at cheftræner David Nielsen har lagt sig fast på en ideel opstilling. Der er dog stadig visse uvisheder på enkelte pladser. Særligt kan man stille spørgsmålstegn i forsvaret.

På højreback-positionen har Alexander Munksgaard og Kevin Diks en tæt konkurrence om pladsen. Ingen af de to har været på 100 % i forårets første kampe – grundet skader. Senest var Alexander Munksgaard ude med karantæne, og her spillede Kevin Diks en god kamp mod SønderjyskE, der gav 90 minutter i benene til hollænderen.

Da der denne gang har været en hele uge at restituere i, mellem to kampe, tror vi på at Kevin Diks får genvalg.

Og så er der midterforsvaret. Her har både Sebastian Hausner, Frederik Tingager, Jesper Juelsgård og Boubacarr Sanneh fået spilletid indtil videre i forårssæsonen.

Særligt Hausner og Tingager har været plaget af skader i opstarten. Og selvom Tingager efter forårets første kamp i Vejle, forsikrede vores udsendte om at ”alt er fint”, så har Tingager siddet ude i de seneste kampe.

Der venter en række hårde kampe forude, hvor der er brug for alle mand. Derfor går vi med Hausner/Sanneh igen, så Tingager har ekstra tid til at komme sig og blive klar til de kommende kampe.

MTAC havde desuden en mand på Fredensvang for at overvære torsdagens træning. Her var hverken Frederik Tingager eller Bror Blume til stede. Derfor tyder det også på at Albert Grønbæk starter på midten i stedet for Blume.

Til sidst skal det tilføjes at lejesvenden Mathias Jørgensen har meldt sig klar efter sin skadesperiode. Om Jørgensen er i truppen til FCK-kampen vides endnu ikke.

 

FCK (4-3-1-2):

Johnsson – Bartolec, Jørgensen, Nelsson, Boilesen – Falk, Zeca, Lerager – Wind – Bundu, Fischer

Skader:
AGF:
Zach Duncan (skadet), Nicklas Backman (skadet), Søren Tengstedt (skadet), Frederik Tingager (tvivlsom), Bror Blume (tvivlsom)

F.C. København:
Peter Ankersen (skadet), Mikkel Kaufmann (skadet)

Karantæner:

AGF: Ingen
F.C. København: Ingen

Få notifikation
Notifikation ved
1 Comment
mest bedømte
nyeste ældste
Inline Feedbacks
View all comments
Enggaard
1 måned siden

Rasmus, en hurtig korrektur ville pynte gevaldigt på en ellers fin optakt.