Optakt: Kan AGF tage fjerde sejr på stribe mod de forsvarende mestre?

0
© Allan S Voss/Sportsphotos.dk ©

Af Mattias Sundroos

FCM kan meget vel anses som værende Danmarks bedste fodboldhold med titlen som mestre i bagagen, men David har for alvor haft ulven-Priske i kort snor, så er FCM virkelig berettiget favoritværdigheden i morgen på Ceres Park? 

 

Kampfakta:
Spilletidspunkt: Søndag den 22. november kl. 16:00
Spillested: Ceres Park, Aarhus
Dommer: Jens Grabski Maae
Få startopstillingen på: Twitter: @MTACnu Facebook: Morethanaclub.dk & AGFFAN.dk
Følg kampen på: TV: Canal 9 & D-play Radio: P3 Twitter: @AGFlive
Hashtag: #agffcm #sldk

Sidst man tog imod FC Midtjylland på græsset i Ceres Park, der lignede midtjyderne nogen med en promille på samme høje niveau som deres pointsnit, hvorimod “De hviie”-helte ikke skånede ulvene det mindste, da en sejr bragte dem snublende tæt på de første bronzemedaljer i 23 år.

Settingen er dog lidt en anden i morgen, da midtjyderne burde ankomme veludhvilede og med blod på tanden oven på en landholdspause uden mange minutter til nogle af deres spillere, samt en afværget fadæse i Køge i pokalen af reserverne. AGF kommer oven på noget af et drama i Kolding, som de hungrer efter at revanchere med Grabara i spidsen af dem, der vil ud og bevise noget. Og hvilken bedre scene end mod det sidste års mestre, som man jo hvis iklædt hvide trøjer, såfremt de ikke har en løve på brystet, plejer at kunne tæmme.

Vores formation, rent taktisk, passer perfekt til at spille mod FC København og FC Midtjylland, og Brøndby” – David Nielsen til MTAC

 

Indbyrdes:

Som David nævner ovenstående, så har Midtjylland på det sidste været et hold, som man har haft det godt imod. Rent faktisk, lige siden Priske tog over på Heden, så har man slået dem hver gang, hvilket er de seneste tre kampe.

Ikke nok med, at AGF har slået FCM de seneste tre gange, så har man også formået at lave minimum tre mål i de kampe, hvilket ellers har været et særsyn mod FCM. Rent faktisk stod AGF for 10 ud af de 29 mål FCM indkasserede sidste år, så måske passer AGFs offensiv som hånd i handske til FCMs defensiv?

Dog skal man huske på, at alle tre kampe var i sidste sæson, hvor offensiven bl.a. bestod af Jakob Ankersen og Mustapha Bundu som begge ikke er i klubben mere. Heldigvis afspejler målscorerne ikke noget at frygte, da de 10 mål blev scoret af Mortensen (2), Thorsteinsson (4), Helenius (1), Højer (1) og Blume (1). Alle spillere aktuelle til kampen i morgen.

Kampen i morgen bliver også lidt af et jubilæum i mellem den erfarne klub fra 1880 og det unge kid fra 1999, da det bliver kamp 50 i mellem de to jyske klubber. Kigger man på de 49 spillede opgør, så har FCM en lille overhånd på 22 sejre imod AGFs 19. Dog vender favøren en smule på Ceres Park, hvor den hedder 12-10 til AGF i sejre.

Målgaranti er en farlig ting at love, men med minimum 3 AGF-scoringer i de tre seneste indbyrdesopgør, med et målsnit på lige under 3 mål per kamp på hjemmebane i år for AGF, samt det faktum, at de to klubber kun har spillet 0-0 én gang i historien, så lugter det af mål. Den eneste nullert i mellem de to hold i 3F Superligaregi faldt tilbage i 2018, hvor den tidligere GF’er Jakob Poulsen brændte straffespark på daværende målmand Aleksandar Jovanovic i det 88′ minut. Så det er jo nærmest helt tragiskkomisk, at underholdsningsværdien er så høj i tiden for AGF, især på Ceres Park, nu hvor man ikke kan komme på stadion. I hvert fald ikke flere end de 500 heldige.

 

Status på AGF:

Sætningen tabellen lyver aldrig ville jo indikere, at det går meget godt i AGF. En tredjeplads med to point op til førstepladsen, samt et pointsnit lige under 2, ja, så må man sige det går godt i AGF. Lægger man dertil, at man er det mest scorende hold sammen med SønderjyskE og FC Nordsjælland med 16 mål på 8 kampe, og sågar også, at man er det bedste defensive hold sammen med Randers FC og SønderjyskE, så er der ikke meget at klage over.

Derudover, så kunne man igen se Casper Højer i fuld vigør i torsdags på Fredensvang, hvilket er betryggende, da hans giftige venstrepote ikke må negliceres på dette AGF-hold. Ser man bare på de tre kampe Højer har siddet ude: SønderjyskE, Lyngby og Kolding, så har der været 0 scoringer på dødbolde, hvilket godt kunne hænge sammen.

Jamen er alt så bare hviie-underligt lige nu i AGF? Nej, det mener jeg ikke. Det er stadig bekymrende, at man kun har holdt ét rent bur i år, selvom man står som 3F Superligaens bedste defensiv. Det er også bekymrende, at kanterne ikke leverer, når de starter inde lige øjeblikket. Hvorvidt det er et tegn på manglende selvtillid eller kontinuitet, da både Links og Jevtovic først er på vej tilbage fra skader, det ved jeg ikke. Det er dog noget David også pointerede, da vi snakkede med ham i torsdags, da han indrømmede, at kanterne har manglet i en-mod-en situationerne i år.

En sidste ting skulle være, at Mortensen ikke har scoret i de seneste to 3F Superligakampe. Men hvorvidt det mere er et spørgsmål om, at vi er blevet forvent, hvad angår vores topscorer, det kan ikke udelukkes. Og han kom trods alt på tavlen i Kolding i midtugen, så lad os håbe, at den næsten landsholdsaktuelle 9’er igen banker basser ind på søndag.

 

Status på FC Midtjylland:

FC Midtjylland har gang i, hvad mange kalder et tronskifte i dansk fodbold. De har væltet FCK af mesterskabspinden 2 ud af de seneste 3 sæsoner. Man er pludseligt det danskrepræsenterende hold i Champions League, og så kunne man sågar sige “vi Sisto” til FCKs ambitioner om at hente den danske landsholdskant fra Celta Vigo, da FCM i stedet nuppede Pione for næsen af Københavnerklubben.

Man kan derfor snakke om et hold, der vil fremad i tiden. Dog har tingene vaklet lidt i denne sæson. Og dog! Selvom man alt andet lige må være skuffet over 0 point i Champions League, samt en udebanestatistik der hedder 1-1-2 i år, så ligger FCM trods alt stadig nr. 2 med førstepladsen inden for ét point. Derudover, så har man fået de to seneste tilføjelser i offensiven godt igang, i Sisto og Dreyer, som har scoret henholdsvis 5 og 4 mål i år.

Bekymringer ligger dog i stedet i det defensive fundament, der ellers var synonym med FCM sidste år. Man er “kun” 5. bedste defensiv lige nu, med 11 indkasserede mål, hvor AGF, SønderjyskE og Randers FC deler titlen som de bedste med 9 indkasserede mål. Især bekymrende er det da, at Scholtzchenko-makkerparret, som især var synonym med en ubrydelig mur sidste år, har været med til at indkassere 5 af de 11 mål, hvilket gør det er svært at skyde skylden udelukkende på rotation. Rent faktisk, så har makkerparret kun været med til at skaffe ét af de tre clean sheets i år for FCM, så det er bekymrende.

 

Munksgaards og Helenius’ syn på kampen:

“Det bliver sjovt, det bliver fedt. Nu har jeg jo tidligere været i klubben, selvfølgelig er det noget tid siden nu, men det er selvfølgelig sjovt at spille mod de gamle kammerater igen, som man kender rigtig godt. Men det er også sjovt fordi det er en topkamp, det er et stærkt hold vi skal møde. Så jeg tror den bliver fyldt med intensitet og fight.” – Munksgaard

”Vi skal op i et højt tempo. Midtjylland har spillet Champions League, hvilke presser deres tempo op. De har mange dygtige spillere og individualister. Nu har vi godt nok slået dem de sidste tre gange, så vi kan følge med i deres tempo, men vi har virkelig også haft troen på, at vi kan matche dem fysisk, og spille vores spil. Jeg føler, at hvis vi har den rigtige energi og får lukket deres dygtige individualister ned, så har vi nogen der kan afgøre kampen. Derfra er det jo også meget hvem der er dér på dagen, men vi har slået dem de sidste tre gange så vi har, selvfølgelig, en stor tro på at vi kan gøre det igen. De vil være motiveret for, at ødelægge den stime, så vi skal op i tempo og lige give den ti procent ekstra.” – Nicklas Helenius

David Nielsens taktiske overvejelser til kampen kan du læse om her

 

Dem skal vi holde øje med:

AGF:

Thorsteinsson: Jon viste senest mod Lyngby, hvor vanvittig farlig han er, når han er tændt og viser gå-på-mod. Og lige netop dette, behøver vi nok ikke forklarer FCM, som har indkasseret 4 mål mod Thorsteinsson i de seneste 3 kampe, hvor de nok tydeligt husker hattricket i Herning i 4-3 sejren. Så ulve virker til at være islændingens livret, så han er vores profil til kampen!

FC Midtjylland:

Sisto: Man kan simpelthen ikke komme uden om Sisto, når man snakker FCM. Ikke nok med han tidligere har flænset den danske 3F Superliga, så har han med sine 5 scoringer i år og bevist sit værd. Især i kampe, hvor tingene bliver låst for FCM, så virker Sisto til at være noget af en Umbraco-nøgle, der nok skal få løsnet tingene op. Så Diks for en uhyre vigtig opgave sammen med Poulsen og resten af AGF-holdet i at holde ham skak.

 

Bud på startopstillinger:

AGF: (4-3-3)

Grabara – Højer, Hausner, Tingager, Diks – Hvidt, Poulsen, Olsen – Thorsteinsson, Mortensen, Grønbæk

Bobler:

Målmanden og de to midtstoppere er i vores optik selvskrevne, så lad os starte med backerne. Højer så ud til at være tilbage i fuld vigør i torsdags og udtalte da også selv til Stiften, at han var sin skade kvit. Så Højer er det klare førstevalg på venstre back, selvom Juelsgård har leveret solidt og Gersbach også ligner en spiller, der snart er tilbage. Kevin Diks regner vi med starter på højrebacken, da han virkelig har leveret på det seneste, samt, at Munksgaard udtalte til os i torsdag til os, at han havde haft fokus på selvtræningen, hvilket han gjorde når han ikke skulle spille.

På midten bliver det straks sværere. Selvom der “kun” er fire om pladserne, så er dilemmaet i mellem Hvidt og Blume stort. Vi går dog med Hvidt, da hans løbepensum og defensive aktioner nok blive foretrukket mod et stærk FCM-mandskab, som man også så mod FCK.

I fronttrioen er Mortensen tilbage og skubber dermed Helenius på bænken. Ligeledes er Thorsteinsson tilbage fra landsholdstjeneste, hvilket sætter ham i startelleveren, da han beviste noget senest mod Lyngby og også bare er Davids førstevalg på pladsen. På den anden kant, der går vi med Grønbæk, som jo bl.a. leverede den altafgørende aflevering frem i banen mod FCM i 4-3 sejren. Bare lige værd at huske tilbage på. Men nej, det tror vi han gør, da han faktisk ligner andetvalget lige nu for David, samt vi tror, at han er mere fleksibel rent taktisk end Links, hvilket David pointerede var altafgørende i morgen, hvis man skulle have en chance mod et hold som FCM:

“Ved gode hold, der handler det om at være der på dagen, og se hvad de giver os. Giver de os en lille svaghed i en af delene på dagen, ja, så skal vi være klar til at justere ind på det. Hvis vi kan se, at vi lykkes med at gå højt, så skal vi kunne sætte kniven ind der, omvendt kan vi se, at vi får styr på dem ved at være længere tilbage, så skal lade dem hvile på bolden lidt mere” – David Nielsen til MTAC

 

FC Midtjylland (4-2-3-1):

Hansen – Paulinho, Sviatchenko, Scholtz, Andersson – Onyeka, Cajuste – Sisto, Dreyer, Mabil – Kaba

 

Karantæner:

AGF: Ingen.

FC Midtjylland: Ingen.

Skader:

AGF: Mustafa Amini, Zach Duncan (Skade), Niklas Backman (Skade), Søren Tengstedt (Skade), Alex Gersbach (Tvivlsom)

FC Midtjylland: Evander (Covid-19), Junior Brumado (Skade)

Få notifikation
Notifikation ved
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments