Optakt: Helsingør kan udsætte AGF-overlevelse på Ceres Park

2
Superligaen AGF - AaB 19- 02-2017 19-02-2017 i Aarhus på Ceres ParkFoto: Jesper Zacho Elgaard

AGF er snublende tæt på overlevelse i Superligaen, men et nedrykningsspøgelse svæver rundt i byen, og ingen føler sig helt sikre før overlevelse er en kendsgerning.

Der var grund til stor jubel da Martin Pusic sendte det afgørende søm i kisten mod Silkeborg. AGF tog et stort skridt mod overlevelse og nu gælder det Helsingør, der før har voldet store problemer i Århus. To gange før har de to mandskaber mødtes, og sidste gang endte det med en nulløsning på eget græs.

Selvom FC Helsingør har været Superligaens dårligste hold, og også det svageste led i pulje 1, så er det ingen dans på roser for hjemmeholdet. Cheftræner David Nielsen mener selv, at FC Helsingør er nemme at læse, for han ved de er gode, udtaler han blandt andet til AGF TV og uddyber:

– Vi har en god følelse efter sidste kamp, vi har fokus på vores modstander som vi er nødt til at forholde os til. Det er på mange måder et hold, der er utrolig svært at spille mod. Alle, der møder Helsingør, går ind til kampen som favoritter, men det har vist sig i flere kampe at holdet har utrolige dygtige fodboldspillere, og de har været inde i en rigtig god periode, hvor de blandt andet havde kroget i FCK i Parken, lyder det fra David Nielsen.

Se også: AGF’ere hædret i marts

Også ankermanden Niklas Batman Backman er påpasselig over de offensive kræfter hos Superliga-jokeren:

–  Vi spillede en rigtig dårlig kamp sidste gang mod Helsingør. Vi skal passe på, for de har nogle dygtige spillere. Vi skal passe på ikke at blive for offensive fordi vi vil vinde kampen, for de kan straffe os den anden vej.

Inden kampen mod FC Helsingør er AGF syv points foran Silkeborg, der har fire kampe til at indhente det points-hul, der holder Silkeborg fra døren. Det betyder, at AGF skal gennem tre kampe uden points mens Silkeborg skal rydde bordet. Hobro er fortsat á points med AGF.

Der kan ske meget når FC Helsingør gæster Ceres Park, det har vi set før når gæsterne fra Nordsjælland spiller deres utilregnelige angrebsspil. Dog har de seneste kampe vist at AGF står solidt i defensiven, at holdet har fundet rytmen og vigtigst af alt, så kan holdet score mål igen.

Det er klokken 19.00, at dommer Mads-Kristoffer Kristoffersen fløjter kampen i gang på Ceres Park. Der er forventet fuld sol og maksimum points, når AGF kan sikre overlevelse i Superligaen.

 

Tryk Log ind for at kommentere
  Få notifikation  
nyeste ældste mest bedømte
Notifikation ved
Stig AKA Frank HeskjaerIII
Bruger

AGF kan ikke sikre overlevelse fredag med mindre man vinder, og SIF flere dage senere også taber. Vi ved tidligst mandag om en sejr er lig med overlevelse. Hvis AGF ikke vinder er man 100% ikke sikre før tirsdags-kampen ude imod Helsingør.

Men en sejr fredag aften kan altså vise sig at betyde at man går på banen tirsdag uden nedrykningsfare.

GlenSd
Bruger

Mads-Kristoffer Kristoffersen. Så kommer der mange underlige kendelser i morgen…