Optakt til FCK – AGF: Skal bronzemedaljerne sikres og andenpladsen erobres?  

0
© Allan S Voss/Sportsphotos.dk ©

Med kun 2 point imellem sig og tre kampe tilbage, så bliver kampen i morgen uhyre afgørende for AGF og FCK. Ikke nok med, at man i AGF-lejren kan overtage andenpladsen fra den direkte konkurrent, så kan AGF sikre sig de første medaljer i 23 år, dog kræver det, at man bryder 13 kampes stime uden sejr i nationalarenaen.

Af Mattias Sundroos

Kampfakta:
Spilletidspunkt: Søndag d. 19. Juli, kl. 20:00
Spillested: Telia Parken, København
Dommer: Michael Tykgaard
Få startopstillingen på: Twitter: @MTACnu Facebook: Morethanaclub.dk & AGFFAN.dk
Følg kampen på: TV: TV3+ Radio: P3 Twitter: @AGFlive
Hashtag: #fckagf #sldk

Der blev i den grad skabt overskrifter, da AGF formåede, i det seneste indbyrdes opgør, at bryde en 13-årig lang forbandelse uden sejre mod holdet fra hovedstaden. Det er dog en lignende forbandelse, der skal brydes i morgen før man i Aarhus kan juble over medaljer og potentielt kæmpe med om sølv, da det ligeledes er 11 år siden, at ”De Hviie” er taget hjem fra København med tre point i bagagen. Dengang var det med spillere som Steffen Rasmussen, Michael Lumb, Jakob Poulsen og Peter Graulund på holdkortet, hvor sidstnævnte scorede det afgørende mål til 1-0.

Havde man fortalt en AGF-fan selv med de største drømme og forhåbninger efter fire runder i årets 3F-Superliga, hvor man kun havde skrabet et point hjem, at man med 3 kampe igen ville stå i en direkte kamp om sølvmedaljer med de forsvarende mestre, så tror jeg ikke du var blevet mødt af andet et sarkastisk grin. Dog kan alle med AGF-følelser nive sig i armen og nu kalde det en realitet. Man kan sågar uden at blive kaldt naiv tro på point i morgen, da man skal op imod et FCK-hold i store problemer i dette års mesterskabsspil. FCK har kun formået at hente en enkelt sejr og dermed kun 6 point på mesterskabsspillets 7 kampe, hvilket er næst ringest kun overgået af FC Nordsjælland med 5 point på 8 kampe. AGF derimod har været i stand til at hente hele 13 point på de 7 kampe, og har faktisk ikke tabt til andre hold end AaB siden Corona-pausen.

Så det bliver utrolig spændende at se om AGF-holdet, der stormer frem med fråder om munden for at nuppe sølvmedaljer og europæisk fodbold for næsen af et FCK-hold, som i år måske har været for magelige og haft det svært ved at acceptere og indse, at man ikke kæmper med om guldet, men i stedet skal forsvare andenpladsen, kan tage første sejr i Parken i 13 år?

 

”Vi kan bruge den til, at vi fik FCK i en rigtig god forfatning. Jeg synes, de spillede godt mod os. De kan dominere kampene, så det handler for os om at være intense nok til at stoppe dem. Det viste vi, at vi var i stand, og det skal vi gøre igen” – David Nielsen til agf.dk

 

Historikken vs. Formen

Kampen i morgen bliver det indbyrdes opgør nr. 76 imellem Danmarks to største byer. Her står FCK med overhånden på 36 sejre imod AGFs 17. FCK kan da også hente stor tiltro på tingene ved at kigge på historikken mod AGF, hvor man kun har tabt én kamp i de seneste 23 mod AGF og sågar vundet 8 af de seneste 10. Dertil hjælper en god hjemmebanestatistik, hvor FCK er 3F Superligaens bedste med 38 point på 16 kampe. Dog har den seneste tid givet ridser i selvtillids-lakken hos københavnerne.

Ikke blot brød AGF senest den 11 år lange forbandelse med 1-0 sejren på Ceres Park, men AGF kommer ind til kampen i morgen i god form med hele 4 sejre på 6 kampe og kun 2 nederlag på de seneste 10 3F Superligakampe. Til sammenligning har man i FCK ikke vundet i de seneste 5 kampe og det er kun blevet til én enkelt sejr i årets mesterskabsspil.

Hvor skal forskellen på de to hold, så findes i morgen? Det er svært at sige, da det er to hold med kun 2 point imellem sig, en fuldstændig ens målscorer og tre kampe i år med kun 1-måls differencer. Dog ligner det, at offensiverne på de to hold har vist forskelligt karat på det seneste. I AGF har man et målsnit på 1,8 pr kamp på de seneste 5 kampe, hvor især topscorer Mortensen har sat jagten ind på at blive 3F Superliga-topscorer, hvorimod i FCK har man måtte kæmpe med tingene og ”kun” scoret 0,8 mål pr. kamp. Derfor kan et sammentømret og formstærkt AGF-angreb god blive forskellen i morgen.

 

Status på AGF:

Man ligger nr. 3, kan øjne en andenplads og har lige gjort de nykårede (måske også tømmermænds ramte) mestre til det rene skydetelt i 3-0 sejren hjemme på Ceres Park. Det må derfor være utrolig fristende at nive sig selv i armen for alle i og omkring AGF i tiden. AGF har ikke tabt i 8 af de seneste 10 Superliga-kampe, man har ikke tabt i 7 af de seneste 9 udekampe og man har kun tabt til AaB og Silkeborg i hele 2020!

Derudover så har man sat fut i offensiven i år. Kun seks gang i årets 3F Superliga er AGF gået fra banen uden at score og man har en angriber som jagter første Superliga-topscorertitel i dette årtusinde for AGF. Patrick Mortesen blev i går overhalet af Ronnie Schwartz som med to scoringer har lagt sig på siden af den tidligere Brøndby IF spiller Kamil Wilzcek på førstepladsen af topscorerlisten, dog kun 1 mål foran Mortensen som har kampen i morgen i hånden.

Men det er ikke kun Mortensen, der er skyld i den offensive succes i år for AGF. Man har også haft en Bundu, der har scoret 8 mål og lavet 8 assists, en Thorsteinsson på 8 mål og 5 assists, en Ankersen på 5 mål og 3 assists og en Blume på 5 mål og 5 assists. Det er rent faktisk kun sket 3 gange tidligere siden Superligaens etablering i 1991, at man i AGF har haft fem spillere på minimum fem scoret mål på en sæson, hvilket var sidste år (Mortensen 9, Ankersen 8, Sana 7, Højer 5 og Stage 5), i 11/12 (Graulund 8, Larsen 8, Berg 7, Jóhansson 7, Akharraz 5 og Jørgensen 5) og i 02/03 (Andreasen 8, Morten Poulsen 8, Tom Christensen 7, Dladla 5, Duncan 5 og Graulund 5).

Offensiven fortjener derfor stor ros for AGF, men en ofte overset og udskældt person, som også kommer ind til kampen med en fornuftig statistik i hænderne er målmand William Eskelinen. Eskelinen fører faktisk head-to-head duellen i rene bur mod begge FCK-målmænd tilsammen med 9 imod deres tilsammen 8 (6 +2). Eskelinen ligger derudover nr. 4 på rent bur ranglisten overgået af Jesper Hansen på 16, Rinne på 12 og Schwäbe på 12. Eskelinen har leveret en redningsprocent på 71,8 %, hvilket er sjette bedst og kun lukket 24 mål ind på hans 25 optrædener, dog må forsvaret ikke negligeres her, da Eskelinen er en af de målmænd i år, der har haft færrest skud imod sig.

 

Status på FCK:

Skaderne har ofte været begrundelsen, når man i FCK-lejren er blevet konfronteret med spørgsmålet om, hvorfor man ikke har leveret bedre i år. Dog ser det bedre og bedre ud på skadesfronten for FCK med spillere som Wind, Ndoye og Boilesen så godt som tilbage fra skader. Dog kan man godt se, at spilleren stadig er lagt fra topform og i den grad mangler den indbyrdes forståelse. Dette har været tydeligt i begge ender, da man har stillet med hele 12 forskellige forsvarskonstellationer denne sæson og har haft hele 6 forskellige angribere i spil i løbet af sæsonen.

Dog må man i FCK-lejren som nævnt tidligere finde troen på tingene i historikken mod AGF og især deres stærke hjemmebanestatistik i år, hvor man ikke har tabt 14 af de seneste 16 hjemmekampe. Dette er også noget cheftræner David Nielsen hæftede sig ved i interviewet med agf.dk, da han understregede, at man ikke skulle undervurdere københavnerne, men i stedet fokusere på at hæve eget niveau:

”Vi ved, hvor gode FCK er, når de er gode, og det kommer de til at være på søndag. Så er alt op til, hvilket niveau vi kan mønstre” – David Nielsen

 

Dem skal vi holde øje med:

AGF: Patrick Mortensen. Selvom det nok er det oplagte valg, så kommer vi i hvert fald til at holde øje med Mortesen og hans jagt på topscorertitlen. Hovedfokusset for alle i og omkring AGF er selvfølgelig på at få en sejr, men for, at det kan blive en realitet kan Mortensen meget vel få en stor hovedrolle, ikke blot med sine mål, men også i det opbyggende spil som opspilsstation.

FCK: Rasmus Falk. Falk har uden tvivl været en af FCKs bedste siden Corona-pausen og den lille, vævre centralemidt kan blive altafgørende i at sætte FCKs chancer op. Det bliver derfor spændende at se om Poulsen og co. på midten kan kontrollere den hurtige fynbo, da vi tror det kan blive altafgørende for AGFs muligheder i kampen.

 

Bud på startopstillinger:

AGF: Eskelinen – Munksgaard, Hausner, Tingager, Højer – Poulsen, Hvidt, Blume – Thorsteinsson, Mortensen, Ankersen.

Bobler: Det er efterhånden blevet sværere og sværere at spå om højre backen i AGF, da Diks og Munksgaard leverer flotte præstationer på stribe. Dog tror vi Munksgaard får pladsen i morgen selvom Diks seneste var at finde fra start, da Munksgaard i vores optik har mere at byde på defensivt. Derudover tror vi, at start-elleveren forbliver uberørt, da Bundu ikke er klar til en startplads og de andre startende 10 leverede en strålende indsats mod FCM senest.

 

FCK: Johnsson – Varela, Nelsson, Bjelland, Bengtsson – Biel, Falk, Zeca, Stage – Wind, Daramy

 

Karantæner:

AGF: Ingen.

FCK: Ingen.

Skader:

AGF: Zach Duncan, Nicklas Backman, Mustafa Amini (Tvivlsom), Gift Links (Tvivlsom)

FCK: Michael Santos, Viktor Fischer, Nicolai Boilesen, Dame N’Doye

 

Er der ting, vi har overset, eller I er uenige med, så er I velkomne til at komme med jeres kommentarer nedenfor. Ellers er der bare at sige:

 

God kamp og Kom Så De Hviie!

Tryk Log ind for at kommentere
  Få notifikation  
Notifikation ved