Optakt: FC Midtjylland – AGF

1
© Allan S Voss/Sportsphotos.dk ©

Vinder AGF i Herning for anden gang i træk?

AGF ligger stadig på tredjepladsen med kurs mod de første medaljer siden 1997. I morgen gælder det så en kamp mod førerholdet FC Midtjylland. Sidst AGF gæstede Herning, vandt “De Hviie” 3-1. 

Af Rasmus Thomsen

 

Kampfakta:

Spilletidspunkt: Søndag d. 21. Juni, kl. 20:00

Spillested: MCH Arena, Herning

Dommer: Peter Kjærsgaard

Få startopstillingen på: Twitter: @MTACnu Facebook: Morethanaclub.dk & AGFFAN.dk

Følg kampen på: TV: Canal 9 Radio: P3 Twitter: @AGFlive

Hashtag: #fcmagf #sldk

 

Der er spillet to runder af mesterskabsspillet og dermed resterer der otte kampe af dette års 3F Superliga. Der kan dog komme yderligere én playoff-kamp om europæisk deltagelse, hvis det lykkedes for AGF at holde tredjepladsen. 

AGF har fået en fin start i mesterskabsspillet, hvor man efter at have spillet 0-0 i Brøndby, pillede pynten af FC Nordsjælland, der blev sendt hjem fra Aarhus med et nederlag på 2-1.

Mange eksperter har udråbt FC Nordsjælland, som favoritter til dette års bronzemedaljer, men AGF spillede en flot kamp der i den grad viste, at AGF er seriøse bejlere til bronzen. Resultaterne har indtil videre betydet, at AGF har udbygget deres forspring på tredjepladsen, så der nu er syv point ned til Brøndby IF på fjerdepladsen. For første gang siden 1997, dufter der for alvor af metal i Aarhus.  

Med ni point op til F.C. København på andenpladsen kan AGF måske endda tillade sig, at kigge opad i tabellen. Der venter blandt andet stadig to opgør mod netop F.C. København senere i mesterskabsspillet. Men først venter guldfavoritterne fra FC Midtjylland. 

Coronavirussen har gjort at der stadig er begrænset mulighed for tilskuere på de danske stadions. Derfor er der heller ikke adgang for AGF-fans til morgendagens kamp, så AGF-spillerne skal klare sig uden opbakning fra tribunerne. 

 

Hård kamp i Herning

Når dommer Peter Kjærsgaard fløjter søndagens topkamp i gang, er det 48. gang at de to jyske mandskaber støder sammen i 3F Superligaen. På papiret er FC Midtjylland en hård modstander, og AGF har da også haft det svært mod midtjyderne i de seneste sæsoner.

Senest vandt AGF dog med 3-1 på MCH Arena i efterårets sidste kamp. Men før december-kampen, havde AGF kun vundet to ud af de seneste femten opgør mod FC Midtjylland. 

Med den nuværende cheftræner David Nielsen ved roret har AGF mødt FC Midtjylland fem gange i 3F Superligaen. I de fem opgør har AGF fået skrabet fire point sammen.

Det første point kom tilbage i juli 2018, da man spillede 0-0 i Herning, i en kamp hvor Aleksandar Jovanović nappede et straffespark fra Jakob Poulsen i de døende minutter.

De sidste tre point kom så i denne sæson, da man tilbage i efterårssæsonens sidste kamp vandt med 3-1. Efter at have været bagud med 1-0 ved pausen, scorede AGF deres tre mål på under 10 minutter i starten af 2. halvleg. Målene blev dengang sat ind af Bror Blume og Jon Thorsteinsson, efter at Erik Sviatchenko havde sendt bolden i eget net til stillingen 1-1. 

På FC Midtjyllands hjemmeside fortæller netop Erik Sviatchenko da også, at holdet har noget at revanchere i forhold til sidste gang man havde besøg af AGF:

“Jeg tror alle fans og spillere husker at sidste gang, der var det en irreterende følelse, så der er noget payback (…)”  

 

Status på AGF:

AGF har fået en rigtig fin start efter den ufrivillige coronapause. Udover det ærgerlige exit i Sydbank Pokalen, har AGF spillet fem 3F Superligakampe. Her har man mødt Randers FC (1-1), OB (1-0), AaB (3-2), Brøndby IF (0-0) og FC Nordsjælland (2-1). Udover de pæne resultater, så har AGF udbygget forspringet til forfølgerne. Derfor ligner AGF lige nu det bedste bud på hvem, der ender med bronzemedaljerne når sæsonen er færdigspillet. 

Foruden at være ubesejret i de seneste fem kampe i 3F Superligaen, har AGF også vist lovende og underholdende spil. Særligt i kampen mod AaB og i den seneste kamp mod FC Nordsjælland, så det i perioder særdeles lovende ud. Til gengæld var kampen i Brøndby en af de “grimme kampe”, hvor hårdt arbejde og fight sikrede det ene point.

Tidligere har der været meget snak om betydningen af kaptajnen og forsvarsgeneralen Niklas Backman. Særligt har der været fokus på, at holdet har haft det svært, når Backman ikke har været med.

“De Hviie” har dog vist, at holdet har rykket sig meget i denne sæson. Det kom bl.a. til udtryk i onsdags, da man spillede en flot og kontrolleret kamp, der endte med sejr – uden sin vante anfører Niklas Backman. Skulle Niklas Backman ikke være blevet klar til morgendagens opgør, vil han naturligvis være savnet, men duoen med Hausner og Tingager ser dog også ganske solid ud. 

Efter kampen mod FC Nordsjælland, udtalte Jakob Ankersen sig om mulighederne for at stå med bronzen til sidst:

“Hvis du kigger på tabellen så er vi selvfølgelig favoritter. Men slækker vi fem procent, så kommer de andre bagfra. Men holder vi niveauet, så ser det godt ud”, sagde Jakob Ankersen til stiften.dk

Status på FC Midtjylland:

Hjemmeholdet fra Herning, har haft en flot sæson indtil videre. Kun tre gange i sæsonen har man tabt (bl.a. mod AGF). Efter 28 kampe har midtjyderne 69 point, hvilket er 18 point flere end søndagens modstander fra Aarhus. 

FC Midtjylland har efterhånden etableret sig som fast inventar i toppen af 3F Superligaen, og Brian Priskes tropper ser da også rigtig stærke ud.

I midtjydernes seneste kamp, spillede de 0-0 mod Brøndby IF. Det med at holde nullet er førerholdet gode til. I forårets seks kampe, har FCM kun lukket ét mål ind (i 1-0 nederlaget til AC Horsens), og set over hele sæsonen har man kun indkasseret 14 mål, hvilket er 15 mål færre end den næstbedste defensiv i 3F Superligaen. AGF er i øvrigt holdet med den næstbedste defensiv (29 indkasserede mål).

 

Dem skal vi holde øje med:

AGF: Frederik Tingager. Den høje forsvarsspiller er kommet godt fra start efter coronapausen. Han har været meget solid i det bagerste geled, og senest styrede han forsvaret flot mod FC Nordsjælland, uden sin vante makker Niklas Backman. Tingager fylder meget i forsvaret, han er duelstærk, og derudover er han stærk med fødderne og i det opbyggende spil – på trods af sin højde.

Desuden er Tingager også et stærkt våben på offensive dødbolde, hvor han gentagne gange har været farlig i modstandernes felt. Han mangler dog stadig at åbne sin målkonto i AGF. 

I morgen kommer Tingager utvivlsomt på hårdt arbejde, når FC Midtjyllands guldbejlere er modstanderne. Der venter dueller mod små vævre spillere som Dreyer og Mabil, samt de mere fysiske dueller mod en spiller som Kaba.

 

FC Midtjylland: Anders Dreyer. Dreyer har indtil videre repræsenteret FC Midtjylland otte gange i 3F Superligaen. Han er noteret for to mål og tre oplæg. Han er lille, hurtig og eksplosiv. Der venter en stor opgave for AGF-defensiven, hvis Dreyer og co. folder sig ud. Dreyer er en af de spillere, der helst skal lukkes godt ned for, hvis AGF skal gøre sig forhåbninger om, at få point med hjem fra Herning. 

 

Bud på startopstillinger:

AGF: Eskelinen – Munksgaard, Hausner, Tingager, Højer – Hvidt, Poulsen, Blume – Thorsteinsson, Mortensen, Ankersen.

Bobler: Vi ved ikke om Niklas Backman er klar efter sin skade. Men hvis Backman er klar, bør han være selvskrevet på holdet, hvilket med stor sandsynlighed vil sende Sebastian Hausner tilbage på bænken. Frederik Tingager ligner en mand, der har vundet slaget om at være Backmans faste makker. Sebastian Hausner er dog en fuldgod erstatning, og han byder sig i den grad til. 

Mustapha Bundu måtte lade sig udskifte i kampen mod FCN, med det der lignede en mindre fibersprænging eller forstrækning i det ene baglår. Derfor ligner det med stor sandsynlighed at Jakob Ankersen og Jon Thorsteinsson er de to startere. David Nielsen har dog brugt Gift Links en del i de seneste kampe, så måske sydafrikaneren banker på til en plads i start-elleveren, nu hvor Bundu er ude på ubestemt tid.

Vi tror dog på Ankersen og Thorsteinsson fra start. 

 

FC Midtjylland: Hansen – Andersson, Scholz, Sviatchienko, Dal Hende –  Evander, Sparv, Cajuste – Dreyer, Kaba, Mabil

 

Karantæner:

AGF: Ingen

FCM: Frank Onyeka, Mikael Anderson

 

Skader:

AGF: Zach Duncan, Alex Gersbach, Niklas Backman, Mustapha Bundu

FCM: Gustav Isaksen, Oliver Olsen, Kristian Riis, Dion Cools, Evander (tvivlsom)

 

Er der ting, vi har overset, eller I er uenige med, så er I velkomne til at komme med jeres kommentarer nedenfor. Ellers er der bare at sige:

 

God kamp og Kom Så De Hviie!

 

Tryk Log ind for at kommentere
  Få notifikation  
nyeste ældste mest bedømte
Notifikation ved
dengamle
Bruger

Gift – tror jeg ikke som starter mod et så stærk fysisk hold. En Kevin Diks kunne være afløser for Bundo for at være stærkere defensiv