Optakt: Et ægte 90’er-topopgør venter på Brøndby Stadion

1
© Nicklas Jacobsen - JacobsenPhotography

Af Rasmus Lykke Therkelsen

Søndag eftermiddag venter et topopgør som vi kendte det fra 90’erne – nemlig Brøndby-AGF. Aarhusianerne på tredjepladsen er desperate efter at stoppe og holde snor i Brøndby, mens hjemmeholdet vil gøre alt for at distancere sig fra resten af rækken og bevise, at de er de absolutte titelkandidater.

Kampfakta:
Spilletidspunkt: Søndag den 21. marts klokken 17:00
Spillested: Brøndby Stadion, Brøndby
Dommer: Jørgen Daugbjerg Burchardt, Linjedommere: Henrik Sønderby og Steffen Beck Bramsen, Fjerdedommer: Kasper Madsen, VAR-dommer: Jonas Hansen.
Få startopstillingen på: Twitter: @MTACnu, Facebook: Morethanaclub.dk og AGFFAN.dk.
Hashtags: #BIFAGF #sldk

”Ah, ja. Fodbold som i de gode, gamle dage.”
Sådan er der nok mange fodboldfans – specielt de, der holder med AGF – der vil tænke, når Brøndby IF byder AGF op til dans søndag eftermiddag. Der er nemlig, for første gang i mange, mange år, en regulær topkamp mellem de to hold.

Nej, en kamp om tredjepladsen tæller ikke som en topkamp. Det gør en kamp om guldet i 3F Superligaen, og det er i virkeligheden præcis det, der er på spil i morgen.

Mange havde før sæsonen formentlig regnet med, at det var de to FC-klubber (Midtjylland og København), der ville løbe afsted med guldmedaljerne, og imens det selvfølgelig stadig er en mulighed, ville man ikke være skør, hvis man sagde, at Brøndby og AGF rent faktisk ligner de to bedste bud på en mesterskabsvinder, når vi har rundet maj.

AGF’erne har dog noget at hente på Brøndbyerne. De har nemlig haft en helt fantastisk sæson og har sikret sig så stort et forspring, at de, lige meget, hvad der sker, vil ligge nummer et, når vi ryger ind i mesterskabsspillet på den anden side af landskampspausen.

Derfor er denne kamp enormt vigtig for AGF, da dette velsagtens er en tyvstart på mesterskabsspillet, og der her er en mulig ”seks points-kamp”, som man helst skal vinde, hvis man skal vinde terræn på de irriterende gule fra Brøndby.

Men nemt bliver det ikke. Lindstrøm og Uhre i front ligner den bedste angrebsduo i dansk fodbold i øjeblikket, mens deres defensiv, anført af Andreas Maxsø, er i top, topklasse. Men hvis der er nogen, der skal kunne levere en mindre overraskelse, er det da naturligvis David Nielsens AGF.

Indbyrdes:

Den indbyrdes historik mellem de to mandskaber er ikke rar læsning for AGF-fans, da vestegnsholdet bestemt er overlegne på den front. Her har ”bifferne” vundet 45 Superliga-kampe, hvor AGF blot har vundet 22. 16 af kampene er endt uden vinder. Ærgerlig læsning, men:

Den seneste historik har været positiv set med AGF-briller, hvor AGF i de seneste 10 indbyrdes opgør har vundet seks, mens Brøndby blot har vundet to af de opgør. Så selvom den ældre historie taler imod AGF’erne, er den nyere bestemt på århusianernes vegne. Det skal allerhelst gentage sig i morgen.

 

Status på AGF:

Ja, det er i virkeligheden rimelig svært helt præcist at bedømme, hvor stærkt AGF står frem imod en decideret mesterskabskamp.

På trods af, at nogle eksperter simpelthen vælger at kalde AGF for ”det mest solide bud på en mesterskabsbejler”, er kampe som den imod Randers i mandags dem, der taler imod det. Selvom man havde marginalerne imod sig og kun smed sejren grundet et ærgerligt straffespark, er det bare et tilbagevendende tema, at AGF bare ikke formår at lukke kampene.

Selvom AGF ikke var decideret gode mod Randers, var de trods alt det bedste hold og skulle have lukket kampen før straffesparksscoringen, præcist, som det var tilfældet i Parken, da FC København som bekendt udlignede – også på straffe … – efter slutfløjtet.

Hvis ikke AGF får bedre styr på sine føringer, er de ikke en solid mesterskabsbejler. Men der er ingen grund til, at David Nielsen ikke kan motivere sine drenge til at modbevise ovenstående påstand i en kæmpekamp på Brøndby Stadion.

 

Status på Brøndby:

For grunden til, at man kan virke en smule pessimistisk før denne kamp, er jo fordi, at Brøndby i øjeblikket ganske enkelt er Superligaens bedste hold. På trods af et nedskåret budget, masterclass- og unge spillere overalt i truppen, er det bare et bund, bundsolidt Brøndby-hold.

Som nævnt længere oppe i optaktsartiklen, har profiler som Jesper Lindstrøm, Mikael Uhre og Andreas Maxsø for alvor defineret det her Brøndby-hold og må alle rangere blandt Superligaens bedste spillere lige nu.

Brøndby vandt senest 3-0 i OB i en regulær magtdemonstration, der i øvrigt fik fynboernes cheftræner Jakob Michelsen fyret, hvor Mikael Uhre scorede noget så æstetisk tilfredsstillende som et vaskeægte, perfekt hattrick i en kamp, hvor Brøndby i øvrigt spillede de striwede ud af banen.

Men, som nævnt før, AGF har under David Nielsen haft et enormt godt tag på dette Brøndby-hold, og man har fundet ud af, hvordan man kan lukke ned for Lindstrøm og co. Det beviste man i hvert fald senest, de to hold mødtes, da AGF vandt 3-1 hjemme på Ceres Park.
Men Brøndby er bare et andet hold, når de får lov at spille hjemme på vestegnen, og de er garanteret desperate for at vise, hvad de kan.

 

Citater før kampen:

”Vi ser meget frem til kampen. Det gik godt senest vi mødte Brøndby, hvor vi vandt i Aarhus. Men de er godt kørende og gør det godt i øjeblikket, så vi skal finde vores bedste spil frem, hvis vi igen skal have noget med fra Brøndby Stadion. Men det tror vi også på, at vi kan. Vi viste senest i Herning, at vi formår at spille gode kampe på udebane, hvor vi har været stærke hele sæsonen. Så vi tager til Brøndby med godt mod og en stærk tro på os selv,” siger Gift Links, der scorede i seneste AGF-kamp, 1-1-opgøret mod Randers.

 

Dem skal vi holde øje med:

AGF: Midtbanekonstallationen

Det er måske bare mig, som midtbanespiller på et ringere seriehold, der altid er interesseret i, hvordan David blander kortene derinde, men med en nøglespiller som Patrick Olsen ude med karantæne, er det helt åbent, hvordan kampen gribes an. Nicolai Poulsen kommer helt sikkert til at spille og får opgave til at skulle lukke Jesper Lindstrøm ned, men om man både vil vælge Bror Blume og Albert Grønbæk eller måske smide en Benjamin Hvidt ind for at skabe noget soliditet på midtbanen, vides ikke.

Jeg tror, at det er sidstnævnte, der kommer til at ske. Hvidt fik sit gennembrud i sidste års mesterskabsspil på midtbanen ved siden af netop Blume, og jeg tror, vi får det at se igen.

Brøndby: Lindstrøm og Uhre

Det er egentlig meget simpelt: Holder AGF de to legekammerater fra at score, er der egentlig ikke andre, der kommer til det. Med deres 21 mål til sammen har de ansvarlige for godt 54 procent af Brøndbys Superliga-mål i denne sæson.

De to er Brøndbys offensive identitet, og kan AGF få stoppet dem, hvilket i øvrigt er meget lettere sagt end gjort, er meget vundet på forhånd. Så tror jeg på, at AGF’s offensiv er god nok til at bide skeer med Maxsø og co. i den anden ende.

 

Bud på startopstillinger:

AGF (4-3-3):

Grabara; Diks, Sanneh, Hausner, Højer; Poulsen, Hvidt, Blume; Links, Mortensen, Thorsteinsson.

Boblere:
Som nævnt før, er midtbanen et spørgsmålstegn. Kommer Grønbæk til at starte? Det kunne han muligvis gøre, eftersom han efter min mening er bedre spillende end Hvidt er i øjeblikket, men som sagt, jeg tror, at David Nielsen foretrækker Hvidts soliditet på midtbanen.

Derudover var Kevin Diks småskadet forud for kampen mod Randers og måtte overlade pladsen til Munksgaard – dog er der intet, der taler for, at Diks ikke kan spille igen i morgen, men det er værd at holde øje med hans skadessituation, for i så fald kommer Munksgaard naturligvis ind og aflaster hollænderen.

 

Brøndby (3-5-2)
Schwäbe; Hermannsson, Maxsø, Jung; Mensah, Lindstrøm, Radosevic, Frendrup, Bjur; Uhre, Hedlund.

Skader:

AGF:
Zach Duncan (skadet), Nicklas Backman (skadet), Søren Tengstedt (skadet), Frederik Tingager (skadet).

Brøndby:
Blas Riveros (skadet), Andrija Pavlovic (skadet)

Karantæner:

AGF: Jesper Juelsgård og Patrick Olsen.

Brøndby IF har ingen karantæner forud for kampen.

Få notifikation
Notifikation ved
1 Comment
mest bedømte
nyeste ældste
Inline Feedbacks
View all comments
PG
PG
1 måned siden

“Et ægte 90’er-topopgør”? Hvor mange topopgør mar der mellem AGF og BIF i 90’erne? Fire? – 95/96 og 96/97(med lidt god vilje). 1980’erne er langt mere retvisende. – Det er en ommer