Optakt: Den længe ventede sæsonåbner og status efter pre-season

0
© Allan S Voss/Sportsphotos.dk ©

Af Jonas Roulund

Med ny målsætning, nye spillere og den seneste sæsons bronzemedaljer i frisk erindring træder AGF på mandag ind på Ceres Park med det pres og de ambitioner, der altid kendetegner det aarhusianske superligahold. Her venter oprykkerne fra Vejle i et klassisk jysk opgør. Vi klæder dig på med de vigtigste statistikker, citater og bud på en start-11’er til kampen.

 

Kampfakta:

Spilletidspunkt: Mandag den 14. september kl. 19:00
Spillested: Ceres Park, Aarhus.
Dommer: Sandi Putros
Få startopstillingen på: Twitter: @MTACnu Facebook: Morethanaclub.dk & AGFFAN.dk
Følg kampen på: TV: TV3 Sport Radio: P3 Twitter: @AGFliveHashtag: #agfvb #sldk

 

Efter en Corona-forkortet sommerpause, en succesfuld europæisk sommerkamp mod FC Honka og et interessant transfervindue, der fortsat spøger i kulissen, er AGF’erne tilbage på superligagræs mandag aften. Her kommer oprykkerne fra Vejle B nemlig forbi Ceres Park til kamp nummer 114 mellem de to traditionsklubber.

 

Gode minder

Hjemmeholdet kan lune sig ved et kig i de nyligt skrevne historiebøger, der viser, at AGF ikke har tabt til Vejle siden 2014. De seneste 10 indbyrdes opgør har således budt på seks sejre, et nederlag og tre uafgjorte. Vores seneste møde endte med en flot 2-4 sejr til os tilbage i april 2019. Den kamp bød på et Mortensen-hattrick og en enkelt Sana-scoring foran godt 6000 tilskuere på Vejle Stadion.

– Og tilskuere må der heldigvis også komme på mandag, hvor 8500 fans kan indtage tribunerne til det, der bliver David Nielsens 109. kamp i spidsen for De Hviie. Her vil han nok være glad for at give Vejle en ubehagelig start på deres tilbagevenden til Superligaen. En lille fun fact er i øvrigt, at VB er rykket ned de seneste fem gange, de har været i Superligaen, og man skal helt tilbage til 1998/1999 for at ramme en sæson, hvor holdet klarede frisag og fik mere en én sæson i den bedste række.

 

Status på AGF

Lige siden Superligaens omstrukturering i 16/17-sæsonen har top seks været målet for de aarhusianske helte, så det var en kolossal forløsning, da det endelig lykkedes i den seneste sæson. Nu skal vi tage næste skridt, og klubben har netop meldt en ny 2025-målsætning ud, der blandt andet vægter medaljer og europæisk deltagelse samt kontinuerlig kvalifikation til mesterskabsspillet højt – nu skal der bare sættes handling bag ordene.

Og hvordan står holdet så forud for denne vigtige sæson, hvor vi skal bevise, at bronzemedaljerne ikke var en enlig svale?

Træningskampene har budt på to sejre over FC Nordsjælland samt en uafgjort mod St. Pauli. Derudover slog vi som bekendt FC Honka i Europa League med 5-2. MTAC har selvfølgelig fulgt holdet så meget som muligt under de Covid-19-udfordrede forhold, og vi har taget enkelte fokuspunkter med fra opstarten:

Gift Links har set skarp ud til træning og kamp og virker til endelig at kunne forløse sit potentiale i den fysisk hårde danske liga. Samtidig har den nye assistenttræner, Morten Karlsen, virkelig fået gang i dødboldene, hvorfra vi har scoret flere mål og er kommet til mange afslutninger i opstarten. De nye signings ser desuden stærke ud, og Patrick Olsen er med stor overbevisning gået ind og indtaget en central rolle på midtbanen.

Ind er også kommet Magnus Kaastrup, som er returneret i en stærkere udgave fra et lejeophold i Dortmund, og så er Nicklas Backman tilbage fra skaden, der satte ham ud i foråret.

Alt i alt ser holdet skarpt ud trods afgangene fra markante profiler som Jakob Ankersen og Mustapha Bundu.

 

Status på Vejle BK

Hvis vi retter blikket mod syd og Trekantsområdet, så kan VB også gå ind til sæsonstarten med oprejst pande. Allan Sousa er tilbage efter veloverstået lejeophold, og så er fire tidligere eller nuværende landsholdspillere ankommet i iranske Saeid Ezatolahi, ghanesiske Raphael Dwamena, svenske Alexander Milosevic samt Matthew Briggs fra Guyana. Derudover er den tyske målmand Alexander Brunst købt ind for at styrke oprykkerne.

Mandagens gæster har både besejret FCN og Randers i optakten, og de var generelt overlegne i den seneste sæson, hvor de skrabede hele 20 sejre til sig i 33 kampe i første division. Vi må derfor forvente et spillelystent Vejle-hold med god tro på tingene.

 

Det skal vi holde øje med:

AGF:

Hjemmeholdet skal ud på en mental opgave mandag aften. Bronzemedaljerne forpligter – især når et oprykkerhold er modstanderen, og spillerne skal vise, at de kan stå for presset og leve med, at de i langt flere kampe end tidligere vil være bookmakernes favoritter.

Eskelinen har tilsyneladende fortsat tillid fra trænerstab og ledelse, så det bliver interessant at se, om den unge svensker har rykket sig over sommeren, eller om vi igen skal holde vejret, når han bevæger sig ud for at bokse indlæg væk, eller når forsvaret ikke tør spille bolden tilbage til ham.

Derudover er det jo altid interessant, når store profiler udskiftes, så et nøglepunkt for AGF bliver helt sikkert at Gift Links og Thorsteinsson får en god start som erstatninger for Bundu og Ankersen. Og at vores nyankomne spillere – Olsen, Tengstedt, Jevtovic kommer til at bidrage med gode præstationer fra start.

 

Vejle B:

Cheftræner Constantin Gâlcă har i den grad brug for en stor præstation af den dygtige offensivspiller Diego Montiel, når Vejle entréer Ceres Park. Han kom til Nørreskoven fra belgisk fodbold sidste år, og nåede at score 11 mål og lave otte assist i sine 31 kampe for klubben. Udover målmageren, bliver det spændende at se, hvad tilbagevendte Sousa samt nyindkøbte Dwamensa kan levere af kreativitet i offensiven.

Derudover er der gensyn med en tidligere AGF’er, når Thomas Hagelskjær enten passer målet eller bænken for vejlenserne. Han spillede på AGF’s ungdomshold fra 2009 til 2015, men nåede aldrig at få officiel debut for førsteholdet.

 

Citater fra holdet:

David Nielsen:

“Vi glæder os selvfølgelig til at spille foran vores fans igen. Hver enkelt kamp har sin vigtighed her i starten – Mandagskampen er første hjemmekamp og første kamp i sæsonen, anden kamp er en kæmpe kamp i Europa og en vild tur og sådan noget, og så har vi Randers. Så vores opgave er at tage dem en ad gangen og få det bedste ud af hver enkelt præstation.”

Gift Links:

“Jeg glæder mig helt vildt til at spille foran vores fantastiske fans igen. Alle er klar og har lagt en kæmpe indsats i pre-season, så nu skal vi ud at vise, at vi er helt klar til en kæmpe kamp på mandag. En vigtig kamp for os, for klubben og for vores fans. Vi kan slet ikke vente med at få startet sæsonen med en stærk præstation!”

 

Bud på startopstillinger:

AGF: Eskelinen – Munksgaard, Hausner, Tingager, Højer – Olsen, Poulsen, Blume – Links, Mortensen, Thorsteinsson.

Bobler: Efter de flotte indhop mod FC Honka, er det oplagt at pege på Jevtovic og Tengstedt som mulige startere på kanterne, men alt tyder nu på, at de bliver kørt stille og roligt ind på holdet. Konkurrencen mellem Diks og Munkgaard er også hård, men da hollænderen er kommet lidt senere ind i truppen efter nogle lange forhandlinger mellem PC og Fiorentina, så må Munksgaard være favorit til at starte i sæsonåbneren. Også ”tilbagevendte” Amini kan nævnes, som en mulig starter, men Patrick Olsen har spillet fast siden ankomsten til klubben, og intet tyder på, at David Nielsen har tænkt sig at skifte ud i midtbanetrioen – Poulsen, Blume, Olsen – selvom også unge Benjamin Hvidt kunne være en mulighed her. Sidst, men ikke mindst, må vi jo nævne vores anfører – Niklas Backman. En stor figur i klubben, men MTAC erfarer, at han må tage til takke med en plads på bænken til sæsonens første kamp.

Vejle B:

Groothuizen – Gundelund, Greve, Ojala, Amundsen – Ezatolahi, Schoop – Sousa, Montiel, Gryn – Dwamena

Karantæner:

AGF: Ingen.

Vejle BK: Ingen

Skader:

AGF: Zach Duncan, “Mustafa Amini” (Grundet: Meget langt fra kampform)

Vejle B: Tvivlsomme: Arlin Ajeti, Alexander Milosevic.

Få notifikation
Notifikation ved
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments