Optakt: Den jyske klassiker runder en århusiansk mellemsæson af og efterlader forhåbentligt ”lidt sødt til kaffen”.

0
© Nicklas Jacobsen - JacobsenPhotography

Det er tid til et opgør som AGF er blevet rigtig gode til at være en del af. Nemlig Playoff Finale til Europa. Denne gang i en ”Europa League Light”, døbt Conference League. Dog tre dobbeltopgør, inden man rammer gruppespillet. Et plaster på såret for et, tæt på, miserabelt forår. Samtidig et farvel (og forhåbentlig på gensyn) til en af de bedste, Casper Højer.

Af Martin Lauridsen

Kampfakta:
Spilletidspunkt:
 Fredag den 28. maj klokken 19:00
Spillested: Ceres Park, Stadion Allé, Aarhus.
Dommer: Jens Grabski Maae
Få startopstillingen på: Twitter: @MTACnu, Facebook: Morethanaclub.dk og AGFFAN.dk.
Følg kampen på: TV3+, Viaplay.
Hashtag: #agfaab #sldk

En playoff-finale, som er pakket ind i noget af det fineste man kan nyde i dansk fodbold. Et historisk opgør som er blevet spillet et utal af gange. Et opgør som altid er garant for højspændt drama og det kommer til at bidrage til spændingen, helt til det sidste og måske endda ind i overtiden. Det er forbudt for børn og der kan kun findes én vinder. Fredag aften sætter den gode scene med et ”udsolgt” Ceres Park. Køligt fadøl i hanerne, Store Claus med den rette sprøde skorpe og sektionsopdelt Corona-udsolgt. Kan aalborgenserne vride flere mål ud af deres sent opblomstrende trup eller er den kvalitetsmæssige afstand mellem top og bund, så tydelig som set i efteråret. Man kan også håbe at superligaen ligner mere den ældre model, som det efterhånden er, når vi er tilbage i juli. Tvivlen kan dog nage i forhold til fyldte stadions og mindre planlægningsvenlig fodboldoplevelser. AGF må simpelthen være tårnhøj favorit til ”playoff guldet” og ligner det da også hos bookmakerne, overfor et profilfattigt og historisk titelfattigt AaB-mandskab. Skulle nr. 7 slå nr. 4 i femte playoff-finale, ville det blive første gang. Det virker svært sandsynligt.

 

Indbyrdes:

59 vunde, 59 tabte og 34 opgør uden en vinder. Som dog skal findes i aften. De sidste 10 opgør lyder på 5-2-3. Søren Andersen nød tiden i AGF i årene 1988 til 1994, indtil han tog på udlandstogt. Han vendte tilbage til Danmark igen i 1995 og valgte denne gang AaB. Dog alle dage med et glødende AGF-hjerte. Af andre legender, kan nævnes Peter Rudbæk. Tidligere succestræner i AGF og ellers også med en historik, dybt forankret i AaB. Andre spillere har betrådt begge træningsanlæg. Der kan nævnes Michael Lumb, Morten Duncan, Patrick Olsen, Søren Tengstedt (som begge stadig spiller i AGF), Casper Sloth, Lennart Bak og selveste David Nielsen, nuværende træner i AGF.

 

Status på AGF:

Som dog skal findes i aften. I sidste ende et lidt kedeligt medaljeslutspil. Resultatmæssigt en skuffelse og spillemæssigt på det jævne. Der venter en del nye i startopstillingen, når superligaen starter op igen i juli. Lad os håbe den nye europæiske liga, Europe Conference League bliver en større del af vores sæson 21/22, uden panikkøb efterfølgende.

 

Status på forstaden til Hjørring:

Et vellykket nedrykningsslutspil i sin nye og mere simple form. Ingen knockout nerver frem mod sidste kamp i finalen. Der er brugt godt med kræfter i de sidste kampe, for at sikre muligheden for europæisk deltagelse. Senest 4-0 mod et viljefattigt Sønderjyske, som nu er uden Glen Riddersholm efter fyringen. Kun et nederlag i deres sidste 5 kampe og en del flere mål end hjemmeholdet. De må være sultne, om end lidt mere trætte end AGF, som har givet de rette et velfortjent hvil i sidste rundes ret ligegyldige kamp mod FC Midtjylland. Desværre uden Lucas Andersen, som fik en slem korsbåndsskade for nyligt og er ude i cirka et år.

 

Citat før og på kampen:

– Det er aldrig nemt, når noget godt skal slutte. Og det har virkelig været godt at være i AGF. Jeg har følt mig tilpas i klubben og i Aarhus, der har taget fantastisk mod mig og min familie. Og jeg har nydt hver eneste dag på Fredensvang med mine holdkammerater og med dygtige trænere som jeg har lært meget af. Så det bliver trist at skulle sige farvel.

– Jeg er stolt af den udvikling, vi har været igennem i min tid i klubben. Fra at være nummer 10 til nu at være med i toppen i de sidste par sæsoner. Det har været en fantastisk rejse som jeg er glad for, at ha’ været en del af.

– Men nu er det tid til noget nyt og til at prøve mig selv af i en ny klub, hvor jeg kan tage det næste skridt i min udvikling og jeg glæder mig meget til de nye udfordringer, siger Casper Højer og tilføjer:

– Jeg er glad for, at jeg får muligheden for at tage en sidste omgang på Ceres Park foran AGF’s fantastiske fans, der altid har været der for mig og for mine holdkammerater, og vi vil sammen gøre alt for at slutte sæsonen med en sejr. – Casper Højer til bold.dk

 

Dem skal vi holde øje med:

AGF – Diks, Grabara og Højer.

Det lakker mod enden for en helt uhørt dygtig trio, som på hver sin måde har bidraget godt til oplevelserne. Diks med de mange spektakulære mål, en selvsikker og meget talentfuld målmand i Grabara, på leje fra Liverpool og ikke mindst, tordenstøvlen, præcisionseksperten og ufatteligt overbevisende Højer.

AaB – Weert og Fossum:

En Duo med mål i støvlerne, i hvert fald i nedrykningsspillets målestok og tæt statistisk set i snit, på Patrick Mortensen. Dog ikke denne gang støttet op af den manglende Lucas Andersen.

 

Bud på startopstillinger:

AGF (4-3-3):

Kamil Grabara – Kevin Diks, Sebastian Hausner, Jesper Juelsgård, Casper Højer – Nicolai Poulsen, Patrick Olsen, Bror Blume – Jon Thorsteinsson, Patrick Mortensen, Albert Grønbæk.

Boblere:

De startende 11 mand må være ret sikre, og set i lyset af dem som siger farvel. En forhåbentlig frisk Patrick Mortensen skulle helst være retur og have hvilet benene, til et positivt comeback og forhåbentlig målrigt opgør fra hans side. Dog kunne en Links starte, vi går dog med en frisk Grønbæk. Gerne mere spilletid til den unge fighter, Duncan.

AaB (3-5-2): Rinne – Thelander, Granli, Ross – Pallesen, Christensen, Hiljemark, Fossum, Ahlmann – Kusk, van Weert

Skader:
AGF: 
Nicklas Backman (skadet), Frederik Tingager (skadet), Mathias Jørgensen (skadet), Alex Gersbach (skadet).
AaB: Lucas Andersen (skadet)

Karantæner:
AGF:  Ingen.
AaB: 
Ingen.

Få notifikation
Notifikation ved
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments