Optakt: Den dårlige stime skal vendes i morgen, hvor ærkefjendeopgøret venter!

0
© Allan S Voss/Sportsphotos.dk ©

Af Jonas Roulund

Mandag tager vores aarhusianske fodboldkrigere imod Brøndbys ditto i Superligakamp nummer 83 mellem de to danske traditionsklubber. Hjemmeholdet med håbet om at vende en resultatmæssig skidt periode. Udeholdet med håbet om at fastholde ligaens førsteplads. Vi giver dig de vigtigste statistikker, vores bud på en start-11’er samt et tilbageblik på historikken

 

Kampfakta:
Spilletidspunkt: Mandag den 7. december klokken 19:00.
Spillested: Ceres Park, Aarhus.
Dommer: Jørgen Daugbjerg Burchardt
Få startopstillingen på: Twitter: @MTACnu Facebook: Morethanaclub.dk & AGFFAN.dk
Følg kampen på: TV: TV 3+ Radio: P3 Twitter: @MTACnu
Hashtag: #agfbig #sldk

Nu gælder det for alvor! AGF skal tilbage på sporet, og vi skal vise, at vi hører til i den top, som har været så omtalt siden bronzemedaljerne kom i hus i sommer. Ærkerivalen og hadefjenden fra Vestegnen kommer på besøg, og det skal gerne kaste sæsonsejr nummer fem af sig, for at vi fortsat kan holde trit med de øvrige tophold i denne sæsons tætte Superliga.

 

Et love/hate forhold

Vi hader BIF i Aarhus. Og de hader AGF i Brøndby. Sådan har det været længe, og hadforholdet er især affødt af de historiske opgør op gennem 1980’erne, hvor sjællænderne for første gang begyndte at blande sig i toppen af dansk fodbold. Faktisk fordelte de to klubber hele 12 medaljer mellem sig i løbet af 80’erne – her stod AGF for otte af dem! Også i 90’erne fortsatte rivaliseringen, men efter vores bronzemedaljer i 1997 begyndte det jo som bekendt at gå ned ad bakke for os, mens de blå-gule høstede succes helt frem til deres seneste mesterskab i 2005. Siden har de også vundet pokalen i 2018, mens deres bedste placering har været andenpladsen i 2017 i Superligaen.

Billedet på rivalforholdet er for mange Mogens Krogh, der scorede i overtiden til slutresultatet 3-3 i sæsonen 1996, som endte med at vi snublede i kampen om det danske mesterskab. Vi fik dog en skøn hævn over de blå-gule få uger senere, da vi hjemtog pokaltitel nummer ni i rækken med en skøn 2-0 sejr i Parken.

Sådan er det altså gået frem og tilbage gennem tiden og efter nogle magre år for begge mandskaber, virker det nu til, at klubberne begge efterhånden er tilbage i toppen af Superligaen – og klar til igen at kæmpe om titler og bringe mere had til bålet.

For det er det, der er tale om, når de to hold mødes. Et bål båret på indædt had – men også et bål, der lever af, at fællesskabsfølelsen forstærkes i klubberne, når vi kan måle os mod ”de andre”. Med solid opbakning på lægterne og store ambitioner på ledelsesgangene minder klubberne på mange måder om hinanden, selvom vi er så forskellige og med historikken in mente, er der intet at sige til, at vi på mandag går ind til et opgør mod en fjende, vi elsker at hade. Endnu et kapitel i et love/hate-relationship skal skrives – forhåbentligt med AGF som sejrherre!

 

Status på AGF

For få runder siden lå vi til at kunne tage førstepladsen med en sejr, men efter nogle hårde uger, indledt af en sløj pokalkamp mod Kolding, står vi nu på randen af top seks.

To nederlag mod FC-klubber – Midtjylland og Nordsjælland – har bragt smilene til standsning i Jyllands hovedstad, og da Peter ’PC’ Christiansen samtidig har valgt at skifte den rigtige hvide trøje ud med en anden, så kunne man godt stå med en negativ følelse inden dette brag mod Brøndby.

MEN: Flere ting taler for, at tingene nok skal vende. Vi har ikke været nedspillet i nogen af nederlagene – snarere tværtimod. Til gengæld har skarpheden manglet i begge ender, og den defensive struktur skal tilbage på plads.

Vi har også fundet lidt historik frem til at dulme nerverne for AGF-fansene: Sidst vores aarhusianske boldspillere tabte to kampe i streg i Superligaen var tilbage i november 2019, hvor vi led, på hinanden følgende, nederlag til Randers, Silkeborg og FCK. De tre nederlag blev til gengæld fulgt op af en stime på otte ubesejrede kampe, så lad os da bare køre samme mønster igen nu!

På skadesfronten nærmer Backman sig en klarmelding, mens Gersbach var tilbage i bruttotruppen for første gang i sæsonen i seneste kamp. Tengstedt, Amini og Duncan er fortsat ude, mens uvisheden om Jevtovic’ manglende spilletid stadig sværmer.

David Nielsen taler dog som sædvanligt med ophøjet ro om situationen, og hvis der er noget, der kan vende bøtten for AGF, så er det en top-tændt kamp mod BIF, som trods manglende tilskuere på lægterne, altid giver kampe med stor energi og nerve.

 

Status på Brøndby IF:

Brøndby startede sæsonen ud som lyn og torden og lå nummer et som ubesejrede efter fire runder. Derpå ramte de så en stime på tre kampe med nederlag, der bragte dem lidt ned i placeringerne, men nu har de dog igen fundet melodien.

Tre sejre i træk er det blevet til for mandagens gæster, og den stigende formkurv betyder, at de er tilbage på ligaens førsteplads. Hvilket smukt tidspunkt at drille Vestegns-gæsterne med et pointtab, der kan fravriste dem den position!

Klubben har meldt ud, at Anton Skipper er ude fire til seks uger, mens Rezan Corlu, Blas Riveros, Kevin Mensah alle var ude i seneste kamp mod Lyngby, mens Andrija Pavlovic udgik med en skade, og højst sandsynligt ikke kommer i spil på mandag.

Det bliver interessant at se, om Niels Frederiksen har fået sat skik og stabilitet på tropperne, eller om AGF kan medvirke til at starte endnu en nederlagsstime for de blå-gule.

 

Det skal vi holde øje med:

AGF: Patrick Mortensen: Der er blevet lagt op til en rigtig topscorerduel, når Mortensen og Lindstrøm mødes i morgen. Det er dog ikke den eneste grund til, at Mortensen bliver afgørende i morgen. I de seneste to sejre vi har over de blå-gule, har der været Mortensen-scoringer på menuen og Mortensen har også bare været afgørende i år med sine 7 scoringer, hvilket er knap 40% af vores mål i år. Så trods det er lidt skævt med datoerne, så lad os håbe på, at i morgen bliver Mortensens aften!

BIF: Jesper Lindstrøm: For gæsterne i morger er det umuligt at komme udenom deres nr. 18, Jesper Lindstrøm, som i år har taget 3F Superligaen med storm. Han gjorde sig for alvor bemærket sidste år, da han kom frem som en trold ud af en æske fra ungdomsafdelingen og leverede mål og assist i både 3F Superligaen og Europa League kvalifikationen. Dog har talentet skulle modnes og nu ligner Lindstrøm for alvor en profil for de blå/gule med 7 mål og 3 assist på sæsonens indtil videre 10 kampe for BIF. Så skal vi lykkedes med at slå Brøndby i morgen, så skal Lindstrøm sættes i Poulsen-spændetrøjen!

 

Bud på startopstillinger:

AGF: (4-3-3)
Grabara – Højer, Hausner, Tingager, Diks – Olsen, Poulsen, Blume – Grønbæk, Mortensen, Thorsteinsson.

Bobler: 

Selvom, der har været et par svipsere fra den Polske førstemålmand, så er vi ikke i tvivl om, at tiltroen til ham er stor. Han viste senest, han var i 3F Superligaen, hvor stort hans potentiale er, det er bare et spørgsmål om at finde den rytme og selvtillid tilbage. Derudover, så ligner bagkæden igen stærkeste opstilling med Højer, Hausner, Tingager og så Diks? Højrebacken er svær at spå om, men Diks ligner efterhånden Davids førstevalg, da han trods alt har startet foran Munksgaard de seneste fire kampe.

På midten går vi også med, hvad der ligner stærkeste formation: Olsen, Poulsen og Blume. Selvom Hvidt kunne være med til at lukke ned for modstandernes topscorer Jesper Lindstrøm, så tror vi på Blume fra start ikke bare fordi, vi husker hans eminente assist sidste sæson, da vi slog Brøndby IF 3-0 på udebane, men også fordi han alligevel har et højere topniveau og i stor grad kan blive afgørende i minutterne på bolden.

I front skal 3F Superligatopscoreren Mortensen flankeres af den islandske “thor”den gud, Thorsteinsson, som begynder at vise tænder, og stjerneskuddet Grønbæk, som efterhånden også bare har gjort sig fortjent til den højre kantplads. Links kunne selvfølgelig være et bud, men ligner bare lige nu tredjevalget.

BIF: (3-5-2)
Schwäbe – Rosted, Maxsø, Jung – Bruus, Lindstrøm, Radosevic, Frendrup, Bjur – Uhre, Hedlund

Karantæner:

AGF: Ingen.

BIF: Ingen.

Skader:

AGF: Mustafa Amini, Zach Duncan og Søren Tengstedt

BIF: Corlu, Skipper, Riveros, Mensah og Pavlovic

 

Få notifikation
Notifikation ved
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments