Optakt: Bo og co. skal besejres – men hvordan lapper vi midtbanen?

3
© Allan S Voss/Sportsphotos.dk ©

Klokken 19.00 gæster Bo og co. Ceres Park i en længe ventet hjemmekamp hvor tre points er livsvigtige. AGF skal rejse sig og vise, at præstationerne mod Lyngby og Hobro er overståede kapitler. 

Vi behøver ikke opridse antal points i de fem første kampe af Superligaen, for selvom en sæsonstart som regel er hårdt for en AGF-fan, så har efterårssæsonen indtil videre været som at sluge en håndfuld tegnestifter.

De offensive kvaliteter har ikke vist sig endnu, og selvom defensive fundament er markant forstærket med Backman tilbage i truppen, så har sæsonstarten været langt fra godkendt. Overordnet set mangler der kynisme, lederskab og mod. For AGF har i de første fem kampe spillet ud fra et nervøst udgangspunkt, der består i at være mere bange for at tabe end ivrig for at vinde.

De 11 udvalgte bliver nødt til at turde stå højt på banen, eller i det mindste forsøge at straffe Horsens på omstillinger. Men med en amputeret midtbane og en offensiv, der endnu ikke har slået til, hvordan skal vi så nappe de første tre points?

Lap midtbanen sammen og blæs til angreb!

Nicolai Poulsen har som forventeligt samlet en karantænedag til sig, det er vilkårene for en spiller som ham, men med Benjamin Hvidt ude, hvem skal så erstatte rummet på midtbanen?

En mulighed er den unge Zach Duncan, der begynder at røre på sig i truppen. Der er brug for en hard-hitter til at rydde op, og her er en nyankommen 19-årig måske ikke løsningen.

David Nielsen har et par startpladser, der endnu ikke er faldet helt på plads. Kampen om fløjen mellem vores nye farlige islænding og Jakob Ankersen har ført til, at sidstnævnte har langet lidt ud efter prioriteringen, men med et indhop mod Sønderjyske, kan Ankersen igen være at finde i startopstillingen, men det kræver, at han blæser afsted fra start og gør sig farlig i alle tænkelige aspekter.

Patrick Mortensen har ikke været skarp foran kassen, og sidst fik Ammitzbøll også chancen fra start. Derudover kan Gersbach erstatte Munksgaard på back-positionen, da han ikke har spillet mindeværdigt i de første runder.

Det vigtigste er at få lukket af og vise, at vi kan skabe chancer. Vi tror på, at Mortensen skal have tid og plads til at komme tilbage i målform, mens Bundu og Torsteinsson/Ankersen kan udfordre på kanterne.

Et bud på dagens startopstilling:

Eskelinen

Gersbach      Tingager      Backman      Højer

  Blume       Amini      Duncan

Ankersen       Mortensen       Bundu

Ønsketænkning er en sejr mod Horsens, et point mod Brøndby ude, sejr mod Esbjerg hjemme, minimum et point mod AaB hjemme og OB ude. Det giver en pointshøst på 8-9 points, og så er Top 6 igen i spil.

En sejr mod Horsens kræver, at holdet kæmper røv** ud af bukserne for hver kollega. Den gnist og vilje kan Backman give, og hvis offensiven får prikket hul på bylden tidligt, kan vi meget vel lande samme resultat som sidst Horsens gæstede Ceres Park.

 

 

 

 

 

Tryk Log ind for at kommentere
  Få notifikation  
nyeste ældste mest bedømte
Notifikation ved
Stadion Alle
Bruger

Horsens tigger og beder til vi blæser til angreb, så de kan få nogle nemme kasser på kontra…

zcml
Bruger

Thorsteinsson så lidt svag ud mod SønderjyskE, men har ellers været en af de bedste på holdet, og den eneste der har vist lidt målfarlighed. Han bør være selvskrevet.

Jenner1977
Bruger

Men Gersbach er venstre back – og har ikke været i spil ellers – så hvordan landede han lige på højre back….foran Anbo f.eks?