Optakt: AGF skal jagte vigtige point på svær udebane i slutspillets premiere.

0
© Nicklas Jacobsen - JacobsenPhotography

Af Martin Lauridsen

AGF er klar til medaljeslutspillet og endda med gode kort på hånden, i forhold til kampen om medaljer. Man starter mod slutspillets sædvanlige underdog FC Nordsjælland, som bragte sig med ind på en af de yderste pladser efter sidste hjemmesejr over Glen´s Sønderjyder med 2-1.

Kampfakta:
Spilletidspunkt: Søndag d. 4. april kl. 18:05.

Spillested: Right to Dream Park, Farum.
Dommer: Jakob Alexander Sundberg   Linjedommere: Lars Rix og Nikolaj Christensen VAR dommer: Benjamin Willaume-Jantzen.
Få startopstillingen på: Twitter: @MTACnu, Facebook: Morethanaclub.dk og AGFFAN.dk.
Følg kampen på: TV3 Sport
Hashtag: #fcnagf #sldk

Det er yderst vigtigt for AGF at komme godt fra start i slutspillet. Der venter 10 høj intense kampe, hvor alle point tæller optimalt. Det er dog altid lidt den ”kedelige omgang”, når vi enten gæster Farum og Right to DreamPark eller tager imod dem på Ceres Park. Det kan forbindes lidt med en råkold novemberaften eller den lidt kedelige aflyste superliga kamp, da man vandede banen i frostvejr. Men det er sjældent sådan kampene spillemæssigt tager sig ud. Tit belønnes man med mange mål, offensivt spil, uforudsigelige og overraskende resultater og intense dramaer. Denne gang er der bestemt lagt op til et af de mere dramatiske, når premieren på medaljeslutspillet i Superligaen sættes i gang. For århusianerne er der lidt at bevise, da FCN er holdet man bare ikke kan slå i denne sæson. Førerholdet Brøndby er 7 point foran og skal indhentes fra start.

 

Indbyrdes:

De sidste fem kampe har ikke kastet mange sejre af sig til AGF. Kun en enkelt er det blevet til. I denne sæson har FCN indtil videre taget sejrene, i alt to af slagsen, mens AGF stadig har haft det spillemæssige overtag.

Kigger vi på det historiske imellem de to hold, så ligger den mest til hjemmeholdet FC Nordsjælland. I alt 45 kampe er spillet med 22 sejre til FCN, 14 sejre til AGF og 9 uafgjorte, siden juli 2002. Kun en enkelt 0-0 kamp i blandt dem. Mest fremtrædende og vellidte spiller som har spillet i begge klubber må vel være den måltørstige Morten Nordstrand, med saksesparksmål for begge hold, endda begge mod FC København.

 

Status på AGF:

Endnu en uafgjort endte grundspillet for AGF på udebanen i Brøndby. Overvejende viste man det bedste spil på dagen og havde gode chancer for alle tre point. Det er lidt et ingenmandsland man møder medaljeslutspillet med. Kan man hægte sig på de mere eftertragtede sølv- og guldpladser fra starten eller skal man have sit fokus på de bagfra kommende københavnere, som har fået tilgang af en velkendt sportschef fra den bemærkelsesværdige dato, 1. april.

 

Status på FCN:

FC Nordsjælland kom lige med i det forjættede land og skal vænne sig til den nye virkelighed, som er ryggen mod muren og med motivation i kraft af et hæderligt slutspil. Man er sikret kampe mod gode modstandere som det bedste afsæt til næste sæson og dertil jagten på en spinkel mulighed for en attraktiv fjerdeplads, selvom det kan se usandsynligt ud. Sulemana er tilbage fra karantæne og giver øget styrke på et FCN hold med vind i sejlene, mens man samtidig har en meget ung mand i front med succes og talentfuld målnæse ved den 16-årige norske Andreas Schjelderup.

Citater på kampen:

Jeg kan sagtens spille i midterforsvaret, hvis det bliver aktuelt. Jeg er klar. Jeg har spillet midtstopper tidligere. Både på klubplan i Holland og på U21-landsholdet, så det er ikke noget problem. Jeg spiller, hvor cheftræneren siger, at jeg skal spille. Jeg er ligeglad. Bare jeg hjælper holdet”kommer det fra en smilende Diks efter et veloverstået træningspas i strålende solskinsvejr, til stiften.dk.

Standardsituationer bliver vigtige, og der har vi jo gjort det rigtig, rigtig godt – også mod GF. Og så bliver det rigtig vigtigt at kontrollere boldene op på Patrick Mortensen. Hvis boldene kommer ud til Casper Højer, skal vi være klar til at forsvare hans klasseindlæg og forrygende venstreben. Når vi selv har kuglen, er det noget med, at vi skal få flyttet på deres organisation. Vi skal ikke lade os lokke i deres fælder og miste bolden centralt, fordi så kører de en omstilling afsted. Så vi skal sørge for at passe bedre på den, spille den ned bagved dem og få dem ud at løbe. FCN´s assistenttræner Frank Hjortebjerg til fcn.dk.

Dem skal vi holde øje med:

AGF – Diks som allroundspilleren.

Spændende om Diks er tilbage på højre back eller han kunne have spillet sig ind som en mere fast allroundspiller og give plads til Munksgaard på deres fælles og foretrukne plads, for at ligefrem starte på pladsen fra Brøndbykampen, fremfor en Poulsen som stadig er tvivlsom.

FC Nordsjælland:

Andreas Schjelderup og Sulemana kan give forsvaret i AGF mange kvaler og der skal fokuseres 100% på dagen for at det kan lykkedes at holde FCN fra fadet, så det er klart her man skal holde øje, på et ellers middelmådigt og altid ungt FCN hold.

 

Bud på startopstillinger:

AGF (4-3-3):

Kamil GrabaraMunksgaard, Sebastian Hausner, Jesper Juelsgård, Casper Højer – Patrick Olsen, Kevin Diks, Albert Grønbæk – Gift Links, Patrick Mortensen, Jon Thorsteinsson.

Boblere:

Juelsgård eller Sanneh ved siden af Hausner? Juelsgård har vist sig som en supersub i manglen af Tingager og dette belønnes mod FCN. Sanneh er netop hentet som gardering for vores skadede Tingager, men hjemvendt fra hårde landskampe med Gambia og havde ikke den bedste kamp mod Brøndby, så vi går med en sikker og stabil Juelsgård. Diks glimrede maximalt med sin vikarrolle på midtbanen og viste sig som en stærk allroundspiller. Kan han igen gøre sig gældende på midten? Vi satser på han er stærkt tilbage på midten mellem Olsen og Grønbæk, i sin nye glansrolle og derved skubber Munksgaard ind til en højre back som sin vante plads og en Poulsens skånes inden pokalsemifinalen mod lillebroren Randers, efter sin småskade og efter endt karantæne. Fronten står stærkt ved den sædvanlige trio, Links, Thorsteinsson og Mortensen.

FC Nordsjælland (3-4-3): VindahlThychosen, Woledzi, Jenssen – Svensson, Kofod Andersen, Christensen, VilladsenSchjelderup, Jensen, Sulemana

 

Skader:
AGF: Nicklas Backman (skadet), Søren Tengstedt (skadet), Frederik Tingager (skadet).

FC Nordsjælland: Kian Hansen (skadet), Jonathan Amon (skadet).

 

Karantæner:

AGF: Ingen.

FC Nordsjælland: Ulrik Yttergård, Jacob Christensen

 

Få notifikation
Notifikation ved
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments