Optakt: AGF – Randers FC

0
© Allan S Voss/Sportsphotos.dk ©

Kan AGF endelig få den sejr over Randers FC og sikre top 6? 

Randers FC har i de sidste mange år været det kompleks, som AGF bare ikke kan bryde. Det samme har top 6 været. Sæsonen i år ligner dog for alvor sæsonen, hvor top 6 kan blive en realitet. Rent faktisk kan AGF på torsdag slå to fluer med et smæk, hvis det lykkes dem at besejre Randers FC.

Af Mattias Sundroos og Jonas Roulund

Kampfakta:
Spilletidspunkt: Torsdag d. 12 marts kl 21:00
Spillested: Ceres Park, Aarhus
Dommer: Jens Grabski Maae
Få startopstillingen på: Twitter: @MTACnu Facebook: Morethanaclub.dk & AGFFAN.dk
Følg kampen på: TV: Canal 9 Radio: P3 Twitter: @AGFlive
Hashtag: #agfrfc #sldk

Kampen mod Randers FC var for alvor den kamp alle AGF-fans så frem imod henover vinterpausen. AGF havde opnået et momentum i både 3F Superligaen og venskabskampene, så troen på, at den dårlige stime mod Randers FC skulle vendes, kunne ses på det forventede tilskuere tal på over 10.000 til sæsonåbneren.

Der er dog sket meget siden dengang. Kampen, der oprindeligt skulle have været spillet søndag d. 16 februar kl. 16.00 og foran over 10.000 forventningsfulde fans, er nu i stedet placeret i morgen aften kl. 21.00 foran et tomt Ceres Park.

Det bliver derfor utrolig spændende at se, om manglen på tilskuere kommer til at have en indflydelse, eller om det rent faktisk skal være lige netop det, der skal bryde de sidste 5 års komplekser med top 6 og Randers FC.

Kom nu med den sejr!

30 indbyrdes superligaopgør. Seks AGF-sejre, otte uafgjorte og 16 nederlag. Jah, selvom man i mange sammenhænge – erhvervsmæssigt, målt på indbyggertal og fodboldhistorisk – kalder Randers for lillebror, så vidner statistikkerne om, at der i hvert fald er tale om den irriterende og drillesyge lillebror!

I sine ni forsøg – tre med Lyngby og seks med AGF – har David Nielsen endnu ikke prøvet at vinde over kronjyderne, og AGF’s seneste sejr over de blåblusede naboer ligger helt tilbage i 2015, hvor lidt over 10.000 tilskuere kunne overvære aarhusianerne vinde 3-2 på to mål af Kim Aabech og et enkelt af Stephan Petersen. 11 opgør er spillet siden, men lad os nu håbe, at 12. gang er lykkens gang, så vi kan få de tre point at lune os på!

 

Hårdt spillede kampe

Forklaringen på de manglende sejre har ofte været, at det er lykkes randrusianerne at slå vores spil i stykker med hårdt duelspil. Kampene er da også altid garant for masser af infights og kort. Der er således blevet givet over fire kort per kamp i disse derbyer. Det seneste opgør endte med et 2-0 nederlag, hvor seks gule kort blev langet afsted, men den vildeste kamp på kortfronten finder vi tilbage i 2017, hvor 12 gule kort og 1 enkelt rødt blev smidt i hovedet på spillerne. Det er rekord i Superligaen!

En nøgle til succes for AGF’erne bliver altså at holde hovedet koldt og få spillet til at flyde, selvom gæsterne helt sikkert vil gå hårdhændet til værks. Dog bliver det spændende at se om manglen på tilskuere, kan få en indflydelse på tændingen imellem de to ærkerivaler.

 

Status på AGF:

Tager man et kig på tabellen, som jo siges aldrig at lyve, så ser det for alvor godt ud for AGF. En tredjeplads med 1 point ned til ærkerivalerne fra Brøndby IF, og endda med en kamp i hånden, lyder da meget godt. Derudover, så står man nu i en situation i det aarhusianske, hvor en sejr i morgen kan indfri sæsonens målsætning om top 6 for første gang i klubbens historie. Dertil kan man tilføje, at man d. 22 april skal en tur til Aalborg og spille om en plads i pokalfinalen, som i år bliver spillet på Blue Water Arena i Esbjerg, et sted, hvor man i AGF allerede i år har haft gode oplevelser.

Alt dette lyder næsten for godt til at være sandt, og det er det måske også. Selvsikkerheden i den aarhusianske lejr fik sig et lille knæk, da man i mandags endte med at tabe for anden gang i sæsonen til 3F Superligaens sidsteplads, Silkeborg IF. Dertil kunne man i AGF-lejren se kaptajn Backman trække et rødt kort, hvilket sender ham i karantæne sammen med den normale højre back, Alexander Munksgaard. For at gnide yderligere salt i såret, så lignede AGF et hold i mandags, der for alvor savnede deres talisman(d), Mustapha Bundu, der pga. skade var udeladt af 18-mandstruppen.

Hvorvidt skaden er mere alvorlig, end vi alle gik og troede, eller Bundu simpelthen blev sparet med henblik på torsdagens vigtige kamp, det vides ikke, da man i AGF går stille med dørene og har lukket af for pressen til træningspasset op til kampen grundet Corona-virusen. Det var heller ikke muligt at få et interview med cheftræner David Nielsen.

 

Status på Randers FC:

Randers FC har på mange måder været et hold, der er fløjet lidt under radaren i år. Det er ikke mange eksperter, der har nævnt holdet fra Kronjylland, når de har snakket om top-6, alligevel har hestene fra Randers fået positioneret sig lige bag førergruppen klar til en indenomsoverhaling til allersidst.

Dog har den seneste uge været hård ved randrusianerne, som med to sejre kunne have sikret sig en pokalsemifinale og en favorabel position til top 6, men i stedet måtte indkassere to nederlag, hvilket har sendt dem ud af Sydbank Pokalen og under gevaldigt pres for at nå top-6. Randers FC ligger lige nu på en syvende plads 3 point efter AaB og med en målscore på +6 imod AaBs +12. Randers FC har derfor ikke råd til et nederlag i morgen på Ceres Park, hvis man skal indhente rivalerne fra AaB.

Kigger man på de to Nordjyske holds slutprogrammer, er det dog svært at sige, hvis der er bedst. Randers FC møder nemlig Hobro hjemme efter kampen mod AGF og dernæst det kriseramte hold fra Hovedstaden, FCK, i et tomt Parken d. 22 marts. AaB har samtidig en udebanekamp imod Esbjerg fB, som endnu ikke har formået at vinde i år, og derefter slutter de hjemme mod AGF. Men en ting er sikkert, Randers FC sætter alt ind for en sejr i morgen.

Det skal vi holde øje med:

AGF: Patrick Mortensen, manden med de flotte kindben og den skarpe målnæse, kan få afgørende betydning i morgen mod Randers FC. Mortensen, der lige nu er at finde på tredjepladsen af 3F Superligaens topscoreliste, side om side med den tidligere OB-spiller Bashkim Kadrii, bliver nok nødt til at levere et mål eller to i morgen, hvis AGF skal trække sig sejrrigt ud af opgøret. Man har i AGF nemlig kun holdt buret rent i et ud af de seneste 8 3F Superligaopgør. Dertilhørende, at man må undvære både Niklas Backman og Alexander Munksgaard i defensiven.

Randers FC: Mathias Greve skal løfte en tung arv efter Saba, og det bliver interessant at se, om den 25-årige kantspiller, der i øvrigt kort var rygtet til AGF, kan slå igennem for Randers FC. Greve, der kvitterede med en scoring i pokalkvartfinalen mod Sønderjyske i hans anden kamp fra start, kan meget vel blive manden, der skal forsøge at finde rummene bag den forholdsvis uprøvede højre back, Kevin Diks.

 

Bud på startopstillinger:

AGF: Eskelinen – Diks, Hausner, Tingager, Højer – Amini, Poulsen, Blume – Bundu, Mortensen, Ankersen.

Bobler: Det er svært at sige, hvor alvorlige skaderne på Tingager og Bundu er, nu hvor de var siet fra 18-mandstruppen i mandags. Dog så vi dem til træningen i lørdags i forholdsvis eksplosive løbeøvelser, hvilket får os i MTAC til at antage, at det har været af forsigtighed frem for nødvendighed, at man sparede dem i mandags. Derfor spår vi begge en startplads i morgen i fraværet af Backman og som erstatning for en Kasper Lunding, der virkelig ikke greb chancen i Silkeborg. Vi har dog haft svært ved at spå om dette, da vi ikke har haft mulighed for hverken at se træningerne eller tale med nogen fra truppen. Vores bud er dog, at de starter, men hvis ikke kunne vi godt forestille os, at en Thorsteinsson vil komme ind på venstrekanten og Anker på højre, og en Nicolai Poulsen bliver rykket ned i midterforsvaret og Hvidt kommer ind i start-elleveren. Vi tror alligevel ikke David tør at gå med en af de to unge forholdvis uprøvede forsvarsspillere: Mikkel Lassen eller Magnus Anbo.

Derudover ligner det, at Amini er fast inventar igen efter han i søndags blev far, hvilket sender stjernefrøet Benjamin Hvidt tilbage på bænken. Vi tror dog, at Ankersen får chancen igen fra start frem for Thorsteinsson med begrundelsen af, at man har brug for mere fysik i en kamp mod Randers FC, som traditionelt bliver hårdt spillet. Samtidig har Ankersen vist, at han kan komme frem til chancerne, han skal dog bare lige have finpudset effektiviteten en del.

Randers FC: Carlgren – Thomsen, Piesinger, Marxen, Lauridsen – Kallesøe, Hammershøy-Mistrati, Lauenborg, Greve – Kamara, Egho.

Karantæner:

AGF: Niklas Backman og Alexander Munksgaard

Randers FC: Ingen.

Skader:

AGF: Jesper Juelsgaard (Tvivlsom), Zach Duncan (Tvivlsom)

Randers FC: André Rømer (Tvivlsom)

 

Er der ting, vi har overset, eller I er uenige med, så er I velkomne til at komme med jeres kommentarer nedenfor. Ellers er der bare at sige:

God kamp og Kom Så De Hviie!

Tryk Log ind for at kommentere
  Få notifikation  
Notifikation ved