Optakt: AGF – Randers FC

3
© Allan S Voss/Sportsphotos.dk ©

Får vi endelig en sejr over lokalrivalen? 

Bliv klædt på til årtiets første superligakamp for ”De Hviie” i denne optakt, hvor vi sætter kampen i historisk kontekst, dykker ned i statistikkerne og kommer med et bud på startopstillingen til kampen mod Randers FC.

Af Jonas Roulund

Kampfakta:
Spilletidspunkt: Søndag den 16. februar klokken 16:00
Spillested: Ceres Park, Aarhus.
Dommer: Jens Grabski Maae
Få startopstillingen på: Twitter: @MTACnu Facebook: Morethanaclub.dk & AGFFAN.dk
Følg kampen på: TV: Canal 9 Radio: P3 Twitter: @AGFlive
Hashtag: #agfrfc #sldk

Superligaen vender langt om længe tilbage, og vores hvide helte indleder forårssæsonen med et vaskeægte lokalopgør, når de randrusianske heste fra Kronjylland skal tæmmes på Ceres Park søndag eftermiddag.

Kom nu med den sejr!

30 indbyrdes superligaopgør. Seks AGF-sejre, otte uafgjorte og 16 nederlag. Jah, selvom man i mange sammenhænge – erhvervsmæssigt, målt på indbyggertal og fodboldhistorisk – kalder Randers for lillebror, så vidner statistikkerne om, at der i hvert fald er tale om den irriterende og drillesyge lillebror!

I sine ni forsøg – tre med Lyngby og seks med AGF – har David Nielsen endnu ikke prøvet at vinde over kronjyderne, og AGF’s seneste sejr over de blåblusede naboer ligger helt tilbage i 2015, hvor lidt over 10.000 tilskuere kunne overvære aarhusianerne vinde 3-2 på to mål af Kim Aabech og et enkelt af Stephan Petersen. 11 opgør er spillet siden, men lad os nu håbe, at 12. gang er lykkens gang, så vi kan få de tre point at lune os på!

 

Hårdt spillede kampe

Forklaringen på de manglende sejre har ofte været, at det er lykkes randrusianerne at slå vores spil i stykker med hårdt duelspil. Kampene er da også altid garant for masser af infights og kort. Der er således blevet givet over fire kort per kamp i disse derbyer. Det seneste opgør endte med et 2-0 nederlag, hvor seks gule kort blev langet afsted, men den vildeste kamp på kortfronten finder vi tilbage i 2017, hvor 12 gule kort og 1 enkelt rødt blev smidt i hovedet på spillerne. Det er rekord i Superligaen! En nøgle til succes for AGF’erne bliver altså at holde hovedet koldt og få spillet til at flyde, selvom gæsterne helt sikkert vil gå hårdhændet til værks.

 

Status på holdene

Vi står med gode kort på hånden for at skaffe den længe ventede top seks-placering efter at have overvintret på ligaens tredjeplads. Seks kampe resterer i grundspillet, og vi har otte point ned til syvendepladsen. Randers har holdt vinterpause lidt tættere på den famøse skillelinje og indtager femtepladsen med to point ned til AaB, FCN og Lyngby. Tre point vil altså for alvor kunne sætte mesterskabsslutspilsdrømmene i gang i begge lejre.

AGF formåede, som vi tidligere har beskrevet her på siden, at holde på profiler som Ankersen, Bundu og Amini, og holdet må formodes at komme ind til kampen med god selvtillid oven på sejren i The Atlantic Cup. Træningskampene, som vi tidligere på ugen gennemgik, har vist opadgående formkurver for spillere som Diks, Lunding, Hvidt og Links, som efterhånden ligner seriøse bejlere til startpladserne. Bundu, Amini og Thorsteinsson var desværre ude en god del af opstarten med skader, men er alle tilbage i kampform, så David Nielsen har – med undtagelse af karantæneramte Zach Duncan – frit slag, når opstillingen skal udpeges.

Undertegnede var ude at observere holdets sidste åbne træning inden kamp, og her blev både Hvidt og Lunding placeret på A-holdet på bekostning af Amini og Bundu, så der er måske muligheder for nogle overraskelser i startopstillingen.

I den anden lejr mistede Kronjyderne deres absolutte stjerne, da Saba Lobjanidze røg til tyrkisk fodbold. Det bør få betydning for gæsterne, at deres kreative, georgiske omdrejningspunkt har forladt stalden, trods indkøbene af Mathias Greve og Tosin Kohinde.

 

Det skal vi holde øje med:

AGF: Nicolai Poulsen møder for anden gang sin tidligere klub, hvor han fra 2003-2019 både spillede ungdoms- og seniorfodbold.  Det bliver som altid spændende at se, hvordan fansene og spillerne tackler den situation, og om den hårdtarbejdende midtbanekriger lader sig påvirke af eventuelle tilråb og pibekoncerter. Ellers bliver det særdeles spændende at se, om Hvidt og Lunding rent faktisk får startpladser efter deres gode præstationer i opstarten. Det vil i så fald betyde, at Amini og Bundu kan komme ind fra bænken og gøre en forskel mod slutningen af kampen.

Randers: Mathias Greve skal løfte en tung arv efter Saba, og det bliver interessant at se, om den 25-årige kantspiller, der i øvrigt kommer fra en tilværelse som reserve i OB, kan slå igennem. Lad os håbe gennembruddet lader vente på sig.

 

Hilsen fra David:

Foto: ritzau7Ernst van Norde


– Vi kan bedst lide at spille foran vores egne fans, så det bliver et dejligt gensyn med Ceres Park på søndag. For første gang i 2020 skal vi ud og vise os frem for alvor, og vi er klar til at gå ud og gøre alt, hvad vi kan for dem på lægterne,
udtaler David Nielsen til MTAC.

 

Bud på startopstillinger:

AGF: Eskelinen – Højer, Backman, Tingager, Munksgaard – Hvidt, Poulsen, Blume – Bundu, Mortensen, Ankersen.

Bobler: Lunding og Diks har gjort det super i opstarten, og cheftræneren har kun haft rosende ord til overs for dem i flere forskellige medier, så her er en mulighed for nogle overraskelser. Hausner spillede jo også stærkt i midterforsvaret i efteråret, men Tingager/Backman-konstellationen virker alligevel mest sandsynlig til premierekampen i 2020. Amini og Bundu træner med for fuldt blus, men efter at have observeret træningen på Fredensvang kan vi konkludere, at de bestemt ikke er sikre startere på søndag. Vores bud er alligevel, at Bundu får chancen fra start, mens Amini til gengæld skånes.

Læs mere om vores tanker om startelleveren i artiklen: ”Hvem skal starte inde i premieren?”

Randers FC: Carlgren – Thomsen, Piesinger, Marxen, Kopplin – Kallesøe, Hammershøy-Mistrati, Rømer, Greve – Riis, Egho.

Karantæner:

AGF: Zach Duncan.

Randers FC: Ingen.

Skader:

AGF: Ingen.

Randers FC: Ingen.

 

Er der ting, vi har overset, eller I er uenige med, så er I velkommen til at komme med jeres kommentarer nedenfor. Ellers er der bare at sige:

God kamp og Kom Så De Hviie!

Tryk Log ind for at kommentere
  Få notifikation  
nyeste ældste mest bedømte
Notifikation ved
Enggaard
Bruger

Er det baseret på de afsluttende lukkede træninger, at I vurderer, at hverken Amini eller Bundu er oplagte til en plads i start-11?

Di Stefano
Bruger

Der står i teksten, at det er den sidste åbne træning, så reelt er der ingen der ved, hvem David foretrækker søndag. Og det er nok også derfor, at de sidste træninger er lukkede

dengamle
Bruger

Jeg tror Amini starter inde – og så vil jeg godt sælge kampen for 1-1