Optakt: AGF – Hobro IK

2

Klar til endnu en krig mod Hobro IK

AGF kan tage et afgørende skridt mod at sikre top seks, når Hobro IK gæster Ceres Park fredag aften. Her får du de vigtigste statistikker, citater og bud på en start-11’er til kampen.

Af Jonas Roulund

Kampfakta:
Spilletidspunkt: Fredag den 28. februar klokken 19:00
Spillested: Ceres Park, Aarhus
Dommer: Morten Krogh
Få startopstillingen på: Twitter: @MTACnu Facebook: Morethanaclub.dk & AGFFAN.dk
Følg kampen på: TV: TV3 Sport Radio: P3 Twitter: @AGFlive
Hashtag: #agfhob #sldk

Efter at have hentet tre point i den, til tider, lidt for spændende forårsåbner mod AC Horsens er AGF’erne tilbage på eget (og forhåbentligt tørt) græs fredag aften. Her kommer ligaens aktuelt 12. bedste hold – Hobro IK – nemlig forbi Ceres Park til kamp nummer 11 mellem mandskaberne.

 

Positiv statistik for De Hviie

De ti foregående kampe har budt på seks sejre, to uafgjorte og to nederlag mod hobrogenserne og med den aktuelle placering som nummer tre, lander favoritværdigheden tungt på AGF. Gæsterne skal forsøge at bryde AGFs stime på hele syv kampe i træk uden nederlag i Superligaen, men vi skal faktisk hele 14 kampe tilbage for at finde Hobros seneste sejr – den faldt mod FCK tilbage i september sidste år. Lad os da bare håbe, at både AGF og Hobro fortsætter deres respektive stimer i denne sammenhæng.

Vores seneste møde sluttede 1-1 i sæsonens første spillerunde. En kamp, hvor Jesper Juelsgård udlignede Emmanuel Sabbis føringsmål efter 71 minutters spil på DS Arena i Hobro.

 

Status på AGF

Lige siden Superligaens omstrukturering i 16/17-sæsonen har top seks været målet for de aarhusianske helte, men endnu har vi en plads i mesterskabsslutspillet til gode. Det bør der ændres på i denne sæson, hvor vi i skrivende stund har otte point ned til Randers på 7. pladsen med fem kampe tilbage. Det må og skal samtidig give blod på tanden, at man ligger godt til i medaljekampen, hvor Brøndby på fjerdepladsen er fire point efter, mens FCK ser skrøbeligere ud end længe på andenpladsen.

Ærgerrigheden blandt spillerne fornemmede man da også på CASA Arena i mandags, da hele holdet ved slutsignalet fløj ud til fansene og fejrede sejren, som var det en knockout-kamp i pokalturneringen, der netop var blevet afgjort. Holdet er blevet rost fra eksperter, modstandere og kommentatorer for bredden i truppen, og det kom også til udtryk forleden, da Benjamin Hvidt spillede en god time på midtbanen, inden han blev afløst af vores normale primus motor – Mustafa Amini – mens Lunding kom ind og gjorde en fin figur, da Bundu måtte udgå af kampen med en skade.

Holdet får samtidig Zach Duncan tilbage efter overstået karantæne, mens Thorsteinsson også er i kampform igen, så uanset om Bundu bliver skaden kvit eller ej, bør vi stå med gode muligheder for en solid præstation. Selv melder den afrikanske boldekvilibrist dog, at han er frisk til Hobro-kampen.

Status på Hobro

Hvis vi retter blikket mod Mariagerfjord og Hobro, så er historien en helt anden. Holdet er isoleret med Silkeborg og Esbjerg i bunden af rækken og har blot skrabet 17 point sammen ud af 66 mulige.

De gulblusede indledte foråret med et 0-2 nederlag til FC Midtjylland, og Peter Sørensen fik kun forstærket truppen i transfervinduet med Simon Jakobsen, der var blevet til overs i SIF. Samtidig forlod Frans Dhia Putros og forsvarsstyrmanden Anel Ahmedhodzic klubben, mens Emmanuel Sabbi skifter til OB ved kontraktudløb til sommer, hvilket måske kan påvirke hans motivation en anelse.

Omvendt skal de jagte så mange point som muligt for at undgå de to direkte nedrykningspladser, og de har derfor alt at spille for i de resterende grundspilskampe. Det skal dertil også siges, at Hobro gjorde en rigtig god figur mod FCM, hvor et 2-0 nederlag ikke lignede et retvisende billede på kampen set på chancerne til de to hold.

 

Det skal vi holde øje med:

AGF: Uanset om det bliver med Bundu eller Lunding på kanten, så er den offensive kreativitet fra kantspillerne en nøgle til at dirke Hobros defensiv op. Samtidig bliver det vigtigt, at midtbanen finder de små rum mellem gæsternes bagkæde og midtbane, som med garanti kommer til at stå lavt. De rum skal skabes ved hjælp af hurtige kombinationer og stor bevægelighed fra alle offensive kræfter. Kampen om pladserne er benhård, og det bliver derfor interessant at se hvordan Hvidt/Amini, Ankersen/Thorsteinsson, Bundu/Lunding og Munksgaard/Diks leverer, da en enkelt dårlig præstation kan betyde et skift til næste kamp.

Hobro IK: Normalt er det Edgar Babayan og Emmanuel Sabbi, der skaber tingene for Hobro, men det bliver spændende, om Sabbi holder niveauet og motivationen oppe i den gule trøje, nu hvor han ved, at han skal videre til sommer. Samtidig er Babayan ude med karantæne, så det er svært at se, hvor kreativiteten skal komme fra. Derudover får vi et gensyn med Peter Sørensen, der var træner i AGF fra 2010-2014. Han er dermed den længst siddende AGF-træner siden Peter Rudbæk, som sad i sædet fra 1993-2000.

 

Spillercitater

Benjamin Hvidt: ”Alt kan ske på de baner her, og der er ingen tvivl om, at det bliver noget af det samme som mod Horsens. Der vil komme en masse dueller og lange bolde, og folk kommer til at skøjte rundt, så det bliver en krig – en slåskamp.”

Mustapha Bundu: ”Det var virkelig ærgerligt, at banen ikke kunne klare regnen i sidste uge, så vi glæder os helt vildt til at spille foran vores fans igen på Ceres Park. Jeg håber, der kommer mange og bakker op om os på samme måde, som de har gjort hidtil i sæsonen, for det giver ekstra motivation og hjælper os til sejr”

Bud på startopstillinger:

AGF: Eskelinen – Munksgaard, Backman, Tingager, Højer – Amini, Poulsen, Blume – Bundu, Mortensen, Ankersen.

Bobler: David Nielsen har før vist, at man ikke automatisk vender retur til startopstillingen efter en skade, bare fordi man er et stort navn. Det taler jo for at beholde Hvidt i startelleveren efter den fine kamp mod Horsens, men til Hobro-kampen bliver der brug for Aminis evne til at sprætte en kompakt defensiv op med den knivskarpe boldfordeling, og derfor får han chancen fra start på bekostning af vores aarhusianske talent. Det samme kunne gøre sig gældende i tilfældet Ankersen/Thorsteinsson, hvor islændingen er stærkere i de små rum. Ud fra træningen på Fredensvang onsdag vurderer vi dog, at Ankersen får startpladsen – også det taget i betragtning, at vi får brug for nogle arbejdsfolk, når banen og vejret bliver nogenlunde på samme måde som i mandags. Samtidig presser Kevin Diks på for at overtage Munksgaards højre back, og det er muligt, at vi kommer til at se et skift på denne position i en af de kommende spillerunder.

Hobro IK: Rask – Bøge Petersen, Jakobsen, Minor, Haarup – Brix-Damborg, Sabbi, Cappis, Thychosen, Louati – Kirkevold.

Karantæner:

AGF: Ingen.

Hobro IK: Edgar Babayan

Skader:

AGF: Ingen.

Hobro IK: Mads Hvilsom, Julian Kristoffersen.

 

Er der ting, vi har overset, eller I er uenige med, så er I velkomne til at komme med jeres kommentarer nedenfor. Ellers er der bare at sige:

God kamp og Kom Så De Hviie!

Tryk Log ind for at kommentere
  Få notifikation  
nyeste ældste mest bedømte
Notifikation ved
Ledetvede
Bruger

Lækkert bud på en optakt til kampen, ser frem til mere af den slags. Jeg er bange for at vi kommer til at se en kopi af Horsens kampen med lange bolde og mange hårde nærkampe men jeg tager hellere end gerne fejl 😉

zcml
Bruger

Tror også vi får en kamp som mod Horsens, men hvis bare udbyttet af kampen også bliver det samme, så holder vi det nok ud 😉