Optakt: AGF – AB

5

Efter en lille uges ventetid er det atter tid til 1. divisionsbold i denne weekend, hvor oprykningskampen så småt er ved at gå ind i sin afgørende fase med blot 8 kampe tilbage af forårssæsonen. AGF sidder fortsat på rækkens andenplads, og skal denne forsvares, så er kravet en sejr over AB, der gæster NRGi Park i morgen eftermiddag.

Dette forår har været præget af en utrolig stor ustabilitet blandt topholdene, lige bortset fra Lyngby, der tromler videre mod SAS-ligaen. Men til AGFs held fortsætter forfølgerne med at sætte point til, og dermed blev oprykningspladsen forsvaret i sidste weekend, på trods af at det blot blev til et enkelt point i lokalbraget på Riisvangen mod Aarhus Fremad.

Kampen i nordbyen var bestemt ikke noget lyspunkt i et ellers opløftende forår for AGF. Spillet kom aldrig til at køre i en kamp, som hjemmeholdet rent faktisk dominerede i store perioder, og kun en sen udligning af Svenne Poulsen sørgede for, at De Hviee trods alt kunne rejse hjem med et point i bagagen. Så selvom der bestemt har været spillemæssig fremgang at spore hos AGF i dette forår, så ser det endnu ikke ud til, at man er kommet de store udsving til livs.

Forhåbentligt formår holdet dog at rejse sig i morgendagens hjemmekamp mod et af rækkens svagere hold. Ove Pedersen kan igen råde over Jens Gjesing, da han har overstået sin karantæne, som han fik efter sit røde kort i Lyngby. I ugens løb er der blevet eksperimenteret en del med forsvaret, hvor det nu ser ud til, at Ole Budtz og Anders Kure skal danne midterforsvaret, mens Kari Arnasson skubbes op på sin vante plads på midtbanen, hvor han formentligt skal spille sammen med netop Jens Gjesing.

Søndagens modstander, AB, indtager pt. 12. pladsen i 1. division, og skal derfor kæmpe hårdt for at holde nedrykningsstregen på afstand i de resterende kampe i sæsonen. Holdet har været igennem lidt af en rutsjetur i dette forår, hvor størstedelen af kampene dog er blevet tabt. Dog har holdet også overrasket et par gange, blandt andet da de besejrede Sønderjyske med 1-0 i Haderslev, så AB er bestemt et hold, der kan drille topholdene.

Akademikerne er hårdt ramt af karantæner, da både Klaus Lykke, Casper Andersen og Rasmus Nielsen ikke er valgbare til morgendagens opgør, og derudover er Henrik Eggerts skadet. Dermed er det et lettere amputeret AB-hold, der rejser til den jyske hovedstad i morgen.

Efterårets kamp mellem AGF og AB endte 1-1 i Gladsaxe. Peter Foldgast bragte planmæssigt AGF i front i en kamp, som De Hviie havde fortjent at vinde. Desværre ville Denni Conteh det anderledes, da han med et kvarter igen udlignede til kampens slutresultat.

Som sagt lakker sæsonen snart mod enden, og da forfølgerne ligger lige i halen på AGF i toppen af 1. division er alle point livsvigtige, hvis AGF skal tilbage i det fine fodboldselskab til sommer. Selvom AB er et hold, som på dagen kan spille lige op med topholdene, så er det er hold, som AGF skal kunne slå, og som der skal hentes 3 point imod.

Kan spillerne finde samme takter frem, som vi har set i størstedelen af kampene i dette forår, og samtidig glemmer de få svipsere der har været, så er rammerne skabt for en sejr på NRGi Park i morgen, og så burde holdet kunne sætte endnu 3 point ind på kontoen i morgen eftermiddag.

Mtac.nu ønsker alle en rigtig god kamp!

Få notifikation
Notifikation ved
5 Comments
mest bedømte
nyeste ældste
Inline Feedbacks
View all comments
SRF
SRF
15 år siden

:k Kom så sejr i morgen 😀 ..

Men ey, Det var vidst Graulund der scorede i Gladsaxe, og ikke Foldgast 😉

SRF
SRF
15 år siden

Eller nej, min fejl 😀 .. Det var selvfølgelig Foldgast :p

gfaarhus
15 år siden

Simon skrev: quote: Så selvom der bestemt har været spillemæssig fremgang at spore hos AGF i dette forår, unquote
[think][think][think]
Det kan da diskuteres.:D
Det jeg måske glæder mig mest til idag er at se Kari på den plads han blev købt til at spille på – forhåbentligt – for – Ove P's veje er uransagelige.

fladmose
15 år siden

Hvis de spiller på samme måde son i trænings kampene hvor Kari lå på midtbanen, så kan vi da kun vinde..
Så skal Kure og Budtz bare holde skansen i den bagerste kæde..

[b]KOM SÃ. DE HVII'E![/b] [jump]

HvedeKim
15 år siden

Ja, man kan kun håbe at Kari kan hjælpe tiol at dominere midten. Det er der han skal spille og håber han giver den gaz, dog uden at få flere kort!!! [jump]