Optakt: AGF – AaB

0

Kan AGF tage revanche for pokalsemifinalen i den jyske klassiker i morgen?

Med et pointsnit på niveau med sæsonen 95/96, hvor man vandt sølv, og med kortere afstand til FCK end FCN, så skal AGF måske til at kigge opad i stedet for nedad? Hvis man skal øjne andenpladsen, så skal det starte med en sejr i morgen hjemme mod AaB, mesterskabsspillets sidsteplads, der stadig er uden sejr i 3F Superligaen siden Corona-pausen.

Af Mattias Sundroos

Kampfakta:
Spilletidspunkt: Fredag d. 26. Juni, kl. 19:00
Spillested: Ceres Park, Aarhus
Dommer: Morten Krogh
Få startopstillingen på: Twitter: @MTACnu Facebook: Morethanaclub.dk & AGFFAN.dk
Følg kampen på: TV: TV3 Sport Radio: P3 Twitter: @AGFlive
Hashtag: #agfaab #sldk

 

Det er efterhånden ved at være vanedannende at skrive optaktsartikler til ”den jyske klassiker”, som kampene mod AaB bliver kaldt. Kampen i morgen er det indbyrdes opgør nr. 3 på bare 19 dage, så man ville mene, at man efterhånden burde kunne forudsige kampbilledet, men baseret på de seneste to opgør, så kan det blive fugl eller fisk. Vi så d. 7 juni et AGF-hold, som var AaB overlegne, da man tromlede dem på kontraerne og endte med en skudstatistik på 21-7 i hvid favør. Dog i pokalsemifinalen, så man et AaB-mandskab, der forsøgte sig med høje tværafleveringer og et mere hårdt udtryk, hvilket resulterede i en 3-2 sejr til de bolsjestribede, så hvad kommer vi til at se i morgen?

David Nielsen tror dog vi får ”det gamle” AaB at se i morgen på Ceres Park:

“Jeg tror ikke på, at AaB vil kaste deres egen spillefilosofi overbord fordi de vandt én kamp over AGF. Plus, vores energiniveau i den kamp var simpelthen ikke godt nok til at vinde en kamp, ligegyldigt hvad AaB så havde gjort. I starten af kampen, der manglede vi bare det vi lever af, det tryk. Så jeg tror ikke nødvendigvis, at vi ser det samme kampbillede.” 

 

Dog er respekten stadig stor for AaB, da der er mange elementer, der kan skabe en trodsreaktion fra de nordjyske drenge:

“Vores mind-set er meget, at hvis modstanderne ikke er komfortable, så bliver det nemmere for os at blive komfortable, og så er det jo klart, at AaB kommer med en trods reaktion, da de endnu ikke har vundet en kamp i mesterskabsspillet. De nye assistenttrænere vil helt sikkert også medbringe en ny energi, så det bliver en fed fredagskamp, tror jeg.” (Læs hele interviewet her) 

 

Dette er også noget haltrick-helten fra Herning-kampen, Jon Dagur Thorsteinsson, bakker op i et interview på agf.dk:

”Når man møder et hold kort efter man har tabt til dem, så brænder man for at vise, at det var en fejl. Så kampen er en mulighed for at vise, at vi er bedre end dén kamp – så vi skal ud og ha’ sejren.”

 

Endnu en jysk klassiker, hvor står de to hold?

Kampen i morgen på Ceres Park bliver 3F Superligaopgør nr. 85 imellem de to største byer i Jylland. Har man det lange perspektiv på, så står AaB med overhånden på 36 sejre imod AGFs 28. Dog har ”De Hviie” på det seneste virkelig fået overtaget over AaB, da man har vundet de seneste 4 indbyrdes opgør i 3F Superligaen (2-3, 3-0, 2-0 og 0-1), senest med 3-2 sejren i Aalborg, hvor Mortensen lavede 2 mål og Blume en enkelt. En kamp, hvor man rent faktisk også var uden Nicolai Poulsen, ligesom man er i morgen.

Holder man blikket på den seneste historik, så taler alt for en AGF sejr i morgen. AGF har ikke tabt i de fem seneste indbyrdes opgør i 3F Superligaen i Aarhus, hvor det er blevet til to uafgjorte og tre sejre, og hvis AGF går ubesejret fra banen i morgen, så er det faktisk første gang siden 1994, hvor man er ubesejret 6 superlige kampe i træk mod AaB på Ceres Park. Derudover så har AGF scoret i 23 af deres seneste 25 hjemmekampe og har faktisk ikke tabt 11 af 13 af deres seneste hjemmekampe, så Ceres Park begynder efterhånden at bejle til titlen som et fort.

Retter man mere fokusset på AaB, så har de haft det svært på udebane på seneste, hvor man ikke har vundet i 5 af de seneste 6 udekampe (1-3-2). Især på Ceres Park har AaB haft svært ved at få bolden ind over stregen, hvor det kun er lykkes dem at score syv mål fordelt på de seneste ni kampe, man har sågar kun scoret én af de seneste 5 kampe på Ceres Park.

 

Status på AGF:

Hvor står AGF?

Kan man beskrive det bedre end den modtagelse spillerbussen fik i søndags efter en af de vildeste AGF-comebacks vi kan erindre. AGF er lige nu 3F Superligaens mest formstærke hold med 14 ud af 18 point på de seneste 6 kampe (4-2-0), og 21 point på de seneste 10 kampe. AGF har faktisk ikke tabt i superligaen siden man kom tilbage fra Corona-pausen, hvilket cheftræner David Nielsen understreger i stor grad skal krediteres spillernes mind-set:

”Vi er glade for, at vi er i gang med at spille igen og så må jeg sige, at det er klart, at Corona-pausen kunne gøre alt muligt ved et hold, men jeg synes, at vi har været gode til at få alting op i tempo igen, det krævede måske lige en kamp eller 2, men så synes jeg også vi var tilbage. Det er stærkt af spillerne fordi, en ting er det fysiske, men også det mentale, hvor du skal gå fra 0 til 100 på præstationer og sådan noget. Det skal de have ros for.” 

 

Ikke nok med, at formen har været imponerende efter Corona-pausen, så er det næsten endnu mere imponerende at se den kollektive styrke og bredde AGF-holdet fremviser i tiden. Det er ”kun” blevet til 3 kampe ud af 6 mulige for kaptajn Backman, hvad der svarer til 2,5 kamp for Amini og ca. 3 kampe for Mustapha Bundu. Det er dermed endnu mere imponerende, at man har leveret de resultater, som man har i AGF, når man tænker på den afhængighed holdet har vist af de tre profiler, så sent som i efteråret.

Lige netop bredden og mentaliteten er også, hvad David understreger er årsagen til den nuværende succes:

“Det er vores helt store styrke, det er derfor vi kan vende 3-1 i Midtjylland, det er derfor vi har kunne få så godt et aftryk i mesterskabsspillet, det er fordi vi har spillere med det rigtige mind-set. Man kan godt have en god bænk, men det er ikke sikkert bænken er god, hvis mind-settet ikke er rigtigt, og man går og tænker på eller er frustreret over ikke at starte. Der er vi bare helt filtreret og fin-tunet i forhold til at folk sætter sit eget ego og lyster til side for holdet.” (Læs hele interviewet her) 

 

Status på AaB:

AaB har endnu ikke vundet i mesterskabsspillet og faktisk slet ikke i 3F Superligaen siden Corona-pausen. De fik da også senest en ordentlig lussing, da man tabte 4-0 til FCN på eget græs. Det må derfor være enten et modløst AaB-hold eller et hold med en kæmpe trodsreaktion, som vi kommer til at se i kampen i morgen. Det er dog vigtigt at have i mente, at AaB spiller pokalfinalen om bare 5 dage (01/07), så man kunne godt lokkes til at tro, at fokusset så småt er rettet mod den kamp, da man på nuværende tidspunkt har hele 16 point op til en bronzemedalje. Så vinder professionalismen over motivationen for de bolsjestribet?

Man har dog i ugens løb skilt sig af med de to tidligere assistenttrænere og i stedet ansat to tidligere AaB-legender, Rasmus Würtz og Thomas Augustinussen, som sammenlagt har spillet hele 794 superligakampe, så det må give et vist mentalt boost til AaB-spillerne. Derudover kan Kasper Kusk være tilbage efter familieforøgelsen, men hvorvidt det er tilfældet, har vi ikke kunne opspore.

 

Dem skal vi holde øje med:

AGF: Frederik Tingager. Det er efterhånden svært at vælge én profil ud, da AGF-spillerne nærmest på skift tager faklen i hånden og leder an. Senest så vi Thorsteinsson nærmest egenhændigt ødelægge 3F Superligaens bedste defensiv, og før den kamp har man nærmest skiftevis kunnet pege på Ankersen, Helenius, Bundu, Mortensen, Blume osv. Dog tror vi, at det afgørende punkt bliver defensiven i morgen, hvor man er uden både Poulsen og Backman. Vi peger derfor på tårnet fra Tuse, Frederik Tingager, da han med sine 27 år er den mest erfarne i defensiven til kampen i morgen.

AaB: Lucas Andersen. Selvom det er det nemmeste kort at trække ud af ærmet, så er Lucas Andersen bare umulig at komme udenom. Det oplevede AGF også i pokalsemifinalen, hvor Lucas i den grad var den store dirigent bag AaBs succes. Det har han generelt været i år, hvor det er blevet til 10 mål og 7 assists. Derfor bliver det altafgørende for AGF at få lukket ned for anfører Lucas Andersen, hvis man skal kamuflere AaBs styrker, som David kalder det.

 

Bud på startopstillinger:

AGF: Eskelinen – Munksgaard, Hausner, Tingager, Højer – Diks, Hvidt, Blume – Thorsteinsson, Mortensen, Ankersen.

Bobler: David og hans team står overfor en svær beslutning fredag, da det ligner, at man enten skal ændre formation og bringe den rutinerede og formstærke Nicklas Helenius fra start, eller om man skal give unge Albert Grønbæk hans første start for ”De Hviie”. Skal man ud i de lidt vildere konspirationsteorier kunne det være, at man skulle bring en Diks på centralmidt, hvilket han tidligere i karrieren har spillet af få omgang, for at skabe en bedre defensivt rustet midtbane uden Poulsen, eller om man er nødt til at hive Thorsteinsson ned på midten og bringe Links fra start, som også har leveret flotte indhop. Vi kan ikke udelukke, at Amini kunne komme i spil, men vi tror i hvert fald ikke på 90 minutter til Australieren, som ikke trænede fuldt med i træning i går.

Vi går derfor med et lidt satset valg, og siger, at Kevin Diks kommer i spil på midten fra start. Vi tror simpelthen ikke, at David vil ændre på en formation, der har fungeret så godt som den har. Vi tror dog også, at man i AGF-lejren har stor respekt for AaB og deres offensive kvaliteter, hvilket gør, at en midtbane med både Blume og Grønbæk, uden en Poulsen bag dem, ville se for svækket ud defensivt. Derudover tror vi hverken, at vi får Backman eller Bundu at se, da Bundu kun luntede rundt på Fredensvang til træningen i går og Backman slet ikke kom ud af styrkelokalet. Vi vil dog ikke udelukke Amini helt, selvom han også bare luntede rundt, da David indikerede, at skaden kun var ”dag til dag”.

Davids kommentarer om Backman og Bundu:

“De er ikke med i fuld træning i dag, men vi må se hvordan det ser ud i morgen. De træner ikke i dag, men jeg tror snart, at de er tilbage”

 

AaB: Hansen – Pallesen, Okore, Ross, Klitten – Fossum, Olsen, Andersen – Kusk, Tengstedt, van Weert

 

Karantæner:

AGF: Nicolai Poulsen

AaB: Jakob Ahlmann

Skader:

AGF: Zach Duncan, Alex Gersbach, Mustapha Bundu, Nicklas Backman, Mustafa Amini (Tvivlsom)

AaB: Christensen, Rinne, Kusk (Tvivlsom grundet familieforøgelse)

 

Kommentar fra David!

”Vi ser stærke ud. FCM føler, at de smed sejren i søndags, men realitet er jo, at de kommer ind i kampen kun fordi, at vi forærer dem 2 mål. Det er jo det, der er sandheden om kampen, for udover det så producerer de ikke en chance på os. Vi står rigtigt godt” 

 

 

Er der ting, vi har overset, eller I er uenige med, så er I velkomne til at komme med jeres kommentarer nedenfor. Ellers er der bare at sige:

 

God kamp og Kom Så De Hviie!

Få notifikation
Notifikation ved
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments