Optakt: AC Horsens – AGF

0
© Allan S Voss/Sportsphotos.dk ©

Skal “den gule fare” kick-starte AGF igen?  

Sidst AGF mødte AC Horsens, der blev det til en 2-0 sejr og en efterfølgende fantastisk stime. Vi gør jer her i optakten klogere på historik og statistik, og giver vores bud på en start-11. 

Af Mattias Sundroos

Kampfakta:
Spilletidspunkt: Mandag den 24. februar klokken 19:00
Spillested: CASA Arena Horsens, Horsens.
Dommer: Peter Kjærsgaard
Få startopstillingen på: Twitter: @MTACnu Facebook: Morethanaclub.dk & AGFFAN.dk
Følg kampen på: TV: TV3 Sport Radio: P3 Twitter: @AGFlive
Hashtag: #achagf #sldk

D. 19 august 2019 var sidst AGF spillede mod AC Horsens. Dengang gik AGF ind til kampen uden én eneste sejr i de første 5 kampe. Dog skulle 2-0 sejren over AC Horsens vise sig at blive kick-starteren på en super tid i Aarhus, hvor AGF gik igennem 4 kampe uden at indkassere mål og seks sejre på stribe i 3F Superligaen.

Det bliver derfor spændende at se om AC Horsens igen, skal søsætte en flot stime for AGF, eller om de istedet kan vinde en smule ære tilbage oven på deres fadæse af en sæsonåbner i onsdags mod FC Nordsjælland, hvor man i AC Horsens tangerede deres største nederlag nogensinde på 6-0, som sjovt nok også var i Farum.

 

AC Horsens historiske overhånd falmer med tiden

Kampen imorgen, mandag d. 24 februar, bliver vores kamp nr. 25 mod “Den gule fare” fra Horsens. Kigger man på de tidligere 24 opgør, så står AC Horsens lige nu med overhånden på 10 sejre imod AGFs 8. Dog har de seneste tre kampe hjulpet lidt på statistikken for AGF, da man har høstet 3 sejre: 2-0, 3-1 og 0-3.

Vi har én gang tidligere åbnet forårsæsonen med en kamp i Horsens, hvor det dengang blev en målløs 0-0’er. Her var vi tilbage i 2008 og målmændene dengang hed Steffen “Staff” Rasmussen og Søren Jochumsen, to målmænd der til sammen har 489 Superligakampe på cv’et. Den eneste potentielle genganger fra det opgør er den tidligere AGF’er Michael Lumb, som vi snakkede med i ugens løb.

Dog så stopper parallellerne, der kan drages fra det opgør, nok også der. Fordi vores kampe mod AC Horsens lugter i den grad mere af mål end endnu en nullert. Det er kun 2 gange ud af AGFs 24 indbyrdesopgør, at en kamp er endt uden mål, ja faktisk, så har kampene et målsnit på 2,79 mål pr. kamp når AGF møder AC Horsens. Det ser man også tydeligt på de seneste 4 kampe AGF har spillet i Horsens: 0-3, 3-2, 1-1 og 1-5.

 

Tre spændende kampe i kampen 

Der er ingen tvivl om, at hele Aarhus sidder på nåle i forhold til at se, hvorvidt byens hold kan følge op på den flotte efterårsæson, og endelig blive en del af det forjættede land, som man i Aarhus kender bedst under navnet: Top 6.

Træningskampene har da heller ikke lagt en dæmper på forventningerne til AGF, da det kun blev til ét nederlag og klubben blev et trofæ rigere, men træningskampe er jo også bare træningskampe.

Vi har fundet 3 match-ups, som vi især ser frem til på mandag:

David Nielsen vs. Bo Henriksen 

Det er nok to af 3F Superligaens mest karismatiske trænere, der står overfor hinanden i Horsens i morgen. Men hvordan ser det ud, når man kigger på de to træners indbyrdes opgør?

Her har de to trænere mødt hinanden 9 gange, hvor Bo Henriksen fører det interne match-up med 5 sejre imod Davids 3. Dog virker det til, at David har brudt en lang forbandelse, da man i nedrykningspillet tilbage i april 2019 slog AC Horsens to gange, og dermed brød en stime på 6 kampe i træk uden sejr for David over Bo.

Så er det Bo med den stærkeste historik på 5 ud af 9 sejre eller David med sejre i de seneste 3 opgør, der træder ind på CASA Arena Horsens med den største selvtillid i bagagen, ja det er svært at sige, men en ting er sikkert: Der kommer til at blive tryk på fra sidelinjen af.

Michael Lumb vs. Casper Højer

Den tidligere offensive venstreback i AGF mod den nuværende, hvem kommer bedst ud af kampen på mandag?

Michael Lumb har i denne sæson været direkte involveret i 5 af AC Horsens kun 10 mål, da han har lavet 2 mål og 3 assists. Der er derfor ingen tvivl om manden med de 223 Superligakampes betydning for AC Horsens. Derudover, så står Michael Lumb med en stærk historik imod hans tidligere klub fra smilets by. Lumb har nemlig kun tabt én hjemmebanekamp mod AGF i de 5 gange, han har stået overfor de hvidblusede.

Casper Højer har i denne sæson ikke fået lige så meget output på de offensive løb, som i sidste sæson. Det er “kun” blevet til 2 assists og ingen mål i denne sæson, hvorimod han sidste år lavede hele 5 mål og 4 assists. Dog kunne kampen imorgen meget vel ændre på dette, da Højer, de to gange han har gæstet Horsens for AGF, har enten scoret eller assisteret.

Mål-Mortensen vs. Målløse-(Brock)-Madsen

Kigger man på de to angribere, så er der ingen tvivl om, hvem af de to, der lige øjeblikket går rundt med mest selvtillid. Patrick Mortensen kan nemlig bare gå ind på 3F Superligaens topscoreliste og se sit navn på en delt 5. plads med klubkammeraten Mustapha Bundu. Patrick har i denne sæson lavet 8 mål, hvorimod Brock-Madsen står på 2 sæsontræffere.

Trods alderen til forskel, så er det faktisk Brock-Madsen, der står noteret for flest 3F Superligakampe. Den 27-årige angriber, der er født og opvokset i Randers, står nemlig overfor hans Superligakamp nr. 100 imorgen. Patrick Mortensen har spillet 88 Superligakampe.

Dog er det ikke kun på målkontoen, at Brock-Madsen har en dårlig statistik mod AGF. Trods sin fortid i Randers FC, som jo notorisk er kendt for at have det godt mod AGF, så har Brock-Madsen faktisk kun én sejr mod AGF i 7 forsøg, hvilket var tilbage i hans debutsæson i 12/13, hvor Randers FC vandt 1-0 hjemme over AGF. Derudover, så har Brock-Madsen heller aldrig scoret mod AGF, hvorimod Patrick Mortensen scorede 2 gange i det seneste indbyrdes opgør på CASA Arena Horsens d. 05/04-2019.

 

Status på holdene

Det er et AC Horsens hold, der efterhånden har tilføjet CASA Arena Horsens som endnu en fæstning til seværdighederne i Horsens. AC Horsens har vundet de seneste 4 hjemmebanekampe og kan dermed lave skrive historie, hvis de for første gang i klubbens historie vinder 5 hjemmebanekampe i træk. AC Horsens derudover ikke tabt de seneste 6 hjemmebanekampe, så at kampen bliver spillet i Horsens ligner umiddelbart en fordel for de gule.

Dog bør man også rette blikket på, hvem Horsens har mødt i de seneste 6 kampe på CASA Arena Horsens. Her står nemlig kun klubber udenfor den nuværende top 6: Sønderjyske, OB, Silkeborg IF, Hobro IK, Esbjerg FB og Lyngby BK. Derimod, ser man på de 4 hjemmebanekampe de har haft mod hold fra den nuværende top seks, så hedder målscoren 0-12 for AC Horsens: 0-3 mod FCN, 0-2 mod FCK, 0-2 mod FCM og 0-5 mod AaB.

På selvtillidskontoen mod Davids drenge komme indtil kampen godt ovenpå. Kampen er ikke blot en kamp mellem ligaens nr. 3 og ligaens nr. 11, men som nævnt tidligere, så er det blevet til 3 sejre til AGF i de seneste tre forsøg. Senest hjemme på Ceres Park, hvor målscorerne hed Nicklas Helenius og Mustapha Bundu. Derudover er AC Horsens 3F Superligaens mindst scorende hold, sammen med Esbjerg, og AGF er 3F Superligaens anden bedste defensiv efter FCM, så det kunne godt ligne et rent bur til svenske William Eskelinen.

 

Det skal vi holde øje med:

AC Horsens: Vi anbefaler, at I holder et vågent øje med AC Horsens nr. 18 i morgen. Louka Prip Andreasen, som han hedder, ligner i den grad manden, der bliver det offensive udgangspunkt for AC Horsens imorgen. Prip har i denne sæson scoret 4 mål, hvoraf det seneste faldt i afslutningsrunden på 2019, hvor han sammen med den tidligere GF’er Michael Lumb sikrede AC Horsens en 2-1 sejr over Sønderjyske. Prip, som sidste vinter kom til AC Horsens fra Hvidovre IF, ligner manden, der skal dirigere holdets offensiv i fraværet af den normale 10’er Hallur Hansson.

AGF: Det er svært at sige AGF uden at sige Mustapha Bundu i denne sæson. Spilleren med nr. 19 på ryggen har i den grad blomstret i denne sæson, hvor han har været direkte involveret i 14 mål, 8 scoringer og 6 assist, på bare 20 kampe. Dette er endda uden de 2 straffespark han har skaffet i denne sæson. Bundu døjede lidt med skader henover vinterpausen, men ligner nu en mand, der er klar fra start. Han startede bl.a. inde, da man i mandags slog AaB i reserveligaen.

 

Michael Lumbs forudsigelser:

“Altså, det bliver jo en kamp med en masse intensitet og fight. Man må også tage årstiden i betragtning, men vores bane ser faktisk fantastisk ud. Men alt andet lige, så er det jo årstiden taget i betragtning, en kamp hvor der bør komme en masse dueller. Så det er nok et spørgsmål om, hvem der vil det mest, og er der mest på dagen. Så gælder det selvfølgelig for os om at lukke ned for de kvaliteter AGF har og omvendt. Det bliver udslagsgivende, hvem der lykkes med det.”

Bud på startopstillinger:

AGF: Eskelinen – Munksgaard, Backman, Tingager, Højer – Amini, Poulsen, Blume – Ankersen, Mortensen, Bundu.

Bobler: De helt store spørgsmålstegn skal sættes ved, hvorvidt Amini og Thorsteinsson er klar til at spille, eller om det bliver genvalg til to af opstartens helt store lyspunkter: Benjamin Hvidt og Jakob Ankersen. Trods, at Amini sad over, da AGF i mandags gav a-kæden kilometer i benene i reserveligaen, så tror vi på, at han er med fra start i Horsens. Vi tror derimod ikke, at Thorsteinsson får startpladsen, da Ankersen virkelig har vist, at han ønsker at spille sig til en ny kontrakt til sommer, enten i AGF eller andet sted. Thorsteinsson har derimod kun fået 135 minutter i benene samlet på hele opstarten, svarende til 1,5 kamp, så vi tror, at David Nielsen venter med at sætte den farlige islændinge i spil. En Kasper Lunding har også været en bejler til startopstillingen under træningskampene, men her tror vi, at David går med rutinen til sæsonåbneren i Horsens.

AC Horsens: Delac – Therkildsen, Ludwig, Kiilerich, Lumb – Prip, Jakobsen, Okosun, Thorsen – Brock-Madsen, Frantsen.

Karantæner:

AGF: Zach Duncan.

AC Horsens: Hallur Hansson

Skader:

AGF: Ingen.

AC Horsens: Jannick Pohl

 

Er der ting, vi har overset, eller I er uenige med, så er I velkommen til at komme med jeres kommentarer nedenfor. Ellers er der bare at sige:

God kamp og Kom Så De Hviie!

Tryk Log ind for at kommentere
  Få notifikation  
Notifikation ved