Olsen til MTAC: Min formkurve skulle gå ned, før jeg kunne nå til, hvor jeg er nu

4
© Nicklas Jacobsen - JacobsenPhotography

Af Mattias Sundroos

Et prisskilt på lidt under 10 millioner kr. og nr. 10 på ryggen har været med til at lægge et stort pres på Patrick Olsen efter skiftet fra AaB til AGF. Det har medført meget kritik, men efterhånden ligner 10’eren fra Tårnby sig selv igen! 

Handlen med Patrick Olsen lignede i sommers en cementering af vores position i forhold til vores nordlige naboer fra AaB. Her havde Patrick lavet 7 mål og 5 assist i sæsonen 19/20, inden man i AGF den sommer gjorde ham til klubbens anden dyreste indkøb til dato.

Det har derfor ikke været mærkeligt, at mange af os har haft store forventninger til Patrick Olsen, som med historikken i Inter skriger et kæmpe uforløst potentiale. Derudover, så skulle Patrick gå ind og tilføje en ny dimension til vores spil med hans store ro på bolden, stærke overblik, samt afgørende sidste fod. Sidstnævnte har der ikke været meget af, da det kun var blevet til 3 assists og 1 scoring inden søndagens opgør, hvilket har været roden til kritikken. Men i søndags kom så første Superliga-scoring i AGF-trøjen for Olsen, og den dufter af flere.

“Det er skønt at få lavet et mål i Superligaen og forhåbentlig få prikket hul på bylden, men som sagt, så er det ikke det, der betyder allermest for mig. Det er, at holdet præsterer og at vi få tre point i weekenden. Det er det, der betyder aller allermest for mig”

 

Men forventningerne har som nævnt været store, hvilket Patrick har mærket.

“Det er selvfølgelig altid dejligt at få prikket hul på bylden, man kan jo godt sige, at jeg har slæbt lidt med det efter jeg kom til AGF. Det er jo ikke fordi, at det er væltet ind med mål i min karriere før i tiden heller, men jeg havde god sæson sidste år og så er det klart, at så ligger der jo et større pres og lurer, samt nogle forventninger, som det er dejligt at forløse”

 

Tid og tillid er opskriften på en nu forhåbentlig genfundet Patrick Olsen

Der var ingen tvivl, da jeg snakkede med Patrick efter kampen i søndags, i forhold til, at forventninger også har kunne mærkes helt nede på grønsværen for nummer 10. Dog har en fornægtelig tillid fra David og resten af teamet hjulpet Patrick igennem tilvænningen af presset, spillestilen, samt en ny hverdag.

“Det var en lang sæson sidste år og der er sket mange ting i mit liv også, så jeg tror bare, at det er naturligt (Red. at formkurven daler). Og så er det bare vigtigt at have en træner, der tror på en og giver den tillid, man har brug for. Men som du selv siger, men det har noget med tid at gøre også, det er noget, man er nødt til at arbejde med på træningsbanen og i kampene. Ja, jeg føler også, at det går rigtig, rigtig godt her for tiden, hvilket gør, at jeg måske tager lidt mere ansvar inde på banen og på kuglen, og prøver at sætte spillet” 

 

Og selvom Patrick mener, at præstationer var gode nok i starten, så erkender han, at han forhåbentlig kan blive mere afgørende end han har været.

“Nej, jeg vil sige, jeg synes, at jeg startede rigtig godt ud, da jeg ankom til AGF også. Så tror jeg bare, at det er helt naturligt, at man har en formkurve, der på et tidspunkt går lidt nedad, før man igen kan bygge sig op igen. Kommer jeg tilbage på topniveau og kan vi blive ved med at variere spillet lidt mere og lade bolden bevæger sig indover midten, så vi kan få lov til at skabe spillet. Så er jeg jo mere på bolden ligesom de andre midtbanespillere, så bliver jeg også mere afgørende”

 

En af tingene der også har hjulpet til den bedre formkurve hos Patrick, har været et par taktiske tilpasninger. Her er Patrick blevet mere en hybrid spiller, der både kan agere dybdeliggende playmaker, samt 10’eren længere fremme på banen. Hvilket har givet ham nye elementer i spillet og David flere strenge at spille på i konstellationerne på midten.

“Jeg tror, det er en god blanding af de to positioner. Det kommer lidt an på, hvem jeg spiller med inde på midten. Bror han er jo rigtig god til 10’er-rollen og ligge og finde de små rum foran deres forsvar, eller til at komme med ind i feltet. Hvis det er Benny (Red. Hvidt) eller en anden ved siden af mig, så kan det være, at jeg får lidt mere plads til at komme op i 10’er-rummet. Så ja, det er jo en god veksling med alle de her ting, men jeg tror bare, at det er det med at finde rytmen inde på banen. I nogle kampe, så er det bedst, at jeg er en dyb playmaker og andre gange end 10’er, der prøver at finde rum længere op på banen” 

 

SønderjyskE-kampen giver næring til ambitionerne 

Kampen mod SønderjyskE var på mange måder et boost for både pointene i tabellen, for to gange Patrick, men også for os som tilskuere, der blev fodret med et væld af chancer og enorm dominans. Og lige netop den dominans, som vi så på Ceres Park i søndags, var noget man især kunne mærke inde på banen ifølge Patrick.

“Man får lidt et mentalt overtag mod modstanderen, når man bliver ved med at skabe chancer og bliver ved med at fastholde spillet oppe på deres banehalvdel, som vi gjorde. Så det har du fuldstændig ret i, at det giver en kanon følelse inden på banen” 

 

Ikke nok med, at kampen gav tro på tingene inde på banen, så var den også en reminder om, til både AGF-truppen selv, men også alle andre, at man skal tage AGF seriøse i år, mener Patrick.

“Jeg tror, at vi har så stor tro på os selv, at vi ved, at hvis vi spiller op til vores bedste, så er vi et sindssygt stærkt hold. Det fik jo også at se i dag. SønderjyskE plejer jo at være et rigtig godt hold, men så må man jo også tænke over, hvorvidt det er os, der gør dem dårligere, eller hvad det er, der egentlig sker, ikke? Så jeg tror bare, at vi skal kigge indad og vide, at det er op til os selv i de fleste kampe” 

 

Derfor afskrækker det på ingen måde Patrick, at modstanderne de resterende kampe hedder: FCK (u), FCN (h), FCM (u), Randers FC (h) og Brøndby IF (u).

“Vi har set rigtig mange gange, at alle hold kan slå alle, så det er bare med at få tre point i så mange kampe som muligt. Det kan godt være, at vi har FCM, FCK og Brøndby i de kommende kampe, men det er ikke fordi, at jeg synes, at de er klasser bedre end os. Det er nogen, vi sagtens kan spille op imod, og i mange tilfælde også har været bedre end”

 

Ligner Patrick efterhånden den 10’er man havde drømt om i sommers? Og hvordan ser jeres forventninger ud til Patrick på længere sigt?

 

Få notifikation
Notifikation ved
4 Comments
mest bedømte
nyeste ældste
Inline Feedbacks
View all comments
MC
MC
2 måneder siden

Nu var PO ikke en spiller jeg drømte om i sommers, men jeg synes stadig at han har meget lang til at være den store transfersum værd. Jeg håber at målet i weekenden kan være med til at give ham et boost, men jeg bliver bekymret, når han selv synes at han startede rigtig godt ud i GF. Jeg håber meget at det ændrer sig, men indtil videre har han, i mine øjne, været en stor skuffelse.

jj
jj
2 måneder siden
Reply to  MC

Hvis du ikke drømte om ham. Så kan han vil ikke være en skuffelse?

MC
MC
2 måneder siden
Reply to  jj

Det kan han da sagtens. Når GF betaler 9-10 mio. for en spiller fra en anden superligaklub, har jeg da en forventning om at han kan noget ekstraordinært. Om det så er en spiller jeg har ønsket eller ej.

jj
jj
2 måneder siden

“fornægtelig tillid” hvad betyder det? Er det en oversættelse af undeniable fra engelsk til et selvopfundet dansk ord? Og burde man så ikke have kaldt det ufornægtelig?