Superliga odds

Superligaen er den bedste række i dansk fodbold. Den har eksisteret siden 1991, men har siden dengang ændret navn et par gange. I dag hedder den ALKA Superligaen og leverer fortsat god underhold til danske fodboldfans i massevis. I mange tilfælde tiltrækkes der flere tusinde tilskuere til kampene, mens der sidder endnu flere og følger med i kampen hjemme bag skærmen. Det er naturligvis noget, der skaber gode rammer for de spændende opgør i ALKA Superligaen.

Som der er givet udtryk for ovenfor, så har Superligaen eksisteret siden 1991. Den blev skabt som en erstatning for 1. Divisionen med 10 deltagende hold. I den første sæson løb Brøndby IF afsted med titlen og har sidenhen formået at holde sig i toppen af ligaen i de fleste sæsoner. Der er dog sket lidt ændringer siden. Ligaen er blandt andet blevet udvidet med to hold, mens det skete igen i sæsonen 2016/17, hvorfor der i dag er 14 hold med i den danske Superliga.

Det har haft flere betydninger. Det betyder blandt andet, at der i dag spilles flere kampe i Superligaen end det før har været aktuelt. Det har selvfølgelig også medvirket til, at der er kommet flere odds på den danske Superliga, eftersom der er flere danske kampe at spille på. Dertil blev det danske spillemarked også liberaliseret tilbage i 2012, hvilket har haft den betydning, at udenlandske bookmakere kan få dansk spillelicens og udbyde deres odds på ALKA Superligaen.

Spil på hvem, der vinder ALKA Superligaen

Op til ny sæsonstart er langt de fleste bookmakere klar med en lang række odds. Ofte er der mulighed for at spille på hvem, du tror, der ender med at løbe med sejren og dette års pokal. Det er også et ideelt grundlag for bookmakerne til, at få flere brugere til at oprette sig. Derfor er der oftest også gode muligheder for at finde interessante værdispil, hvis du ønsker at oddse på dette års vinder af Superligaen – og det er naturligvis noget, du bør sørge for at udnytte.

Der bør ikke herske nogen tvivl om, at Superligaen siden den spæde start har været domineret af de to københavnske storklubber: Brøndby IF og FC København. De to klubber har delt intet mindre end 18 mesterskaber mellem sig. Det er Det er imponerende i sig selv, men bliver blot endnu imponerende af, at Superligaen kun har været aktiv siden 1991. Derfor er det også klart de to førende klubber i dansk fodbold, men dog ikke med lang afstand til de nærmeste hold.

I de seneste par år er det lykkedes både Aab, FC Midtjylland og FC Nordsjælland at løbe afsted med mesterskabet. Det er naturligvis også noget, der betyder, at der fortsat er hård konkurrence om det eftertragtede trofæ. På trods af dét, så viser de mange odds forud for ALKA Superligaens start fortsat, at det er de to københavnske hold, der er favoritter. Derfor er det også forventeligt, at de laveste odds for den kommende vinder af Superligaen er på hhv. BIF samt FCK.

Spil også på kommende sæsons topscorer

Du har også rig mulighed for at spille på, hvem der løber med sejren som Årets Topscorer i ALKA Superligaen. Ofte har man en god fornemmelse for, hvilket hold, der løber med sejren. Det er dog en sværere disciplin at vurdere hvem, der ender som årets topscorer i den bedste danske fodboldrække. Først og fremmest, så er der rigtig mange kandidater, der er værdige vinder. Dertil er det også umuligt at forudse, om én af disse bliver skadet, skifter klub eller deslige.

Omvendt er det dog noget, der betyder, at det giver dig gode muligheder for at finde lukrative odds. Hvis du ønsker at se sæsonen an, så er der naturligvis også mulighed for at finde de såkaldte topscorer-odds i løbet af sæsonen. Derfor er det ikke et odds, du er nødsaget til at give dig i kast med, inden sæsonstart. På denne måde har du også tid til at observere, om én eller flere spillere udviser en særlighed skarphed i sæsonens første kampe og derfor har potentiale.

Hvem rykker ned fra ALKA Superligaen?

Der findes mange spændende odds hos de mange bookmakere på det danske marked, der giver dig mulighed for at spille på ALKA Superligaen. Du kan blandt andet også spille på, hvem der rykker ned i denne sæson. Den nye struktur i den danske Superliga har desuden medført, at det er mere uoverskueligt at vurdere hvem, der har størst chance for at rykke ned. Det er dog ikke noget, der er ærgerligt. Tværtimod, så er det blot med til at gøre oddsene mere lukrative.

Fra 2016/17-sæsonen har der været spillet såkaldte playoff-kampe. Disse kampe spilles, når alle hold har mødt hinanden to gange. Med andre ord, så spilles kampene, når der er spillet 28 kampe. De seks hold, der klarer sig bedst i grundspillet deltager i det efterfølgende mesterskabsslutspil, hvor vinderen af sæsonen findes. De resterende 8 hold, der ikke har placeret sig som de bedste i grundspillet, skal derimod kæmpe om overlevelse i nedrykningsslutspillet.

Den nye struktur betyder, at dét hold, der slutter på 14. pladsen rykker direkte ned i 1. divisionen. De to hold, der slutter på hhv. 12. og 13. pladsen skal derimod spille playoff-kampe mod nr. 2 og nr. 3 fra 1. divisionen. Her kæmper de om en plads i næste sæson af ALKA Superligaen. Derfor er der også mange kampe forbundet med nedrykning, hvilket skaber større tvivl om, hvem der rykker ned. Det øger både spændingen og giver samtidig også bedre odds.

Hvor finder jeg de bedste Superliga-odds?

Hvis du gerne vil oddse på de mange kampe, der spilles i Superligaen, så er det vigtigt, at du finder en bookmaker, der kan tilbyde dig gode odds. Det er svært at give et entydigt svar på, hvor du finder de bedste odds. Det er noget, der er op til den individuelle person at vurdere, da det er noget, der er meget forskelligt fra person til person. Én ting er dog sikkert og det er, at du kan finde mange bookmakere på det danske marked, der tilbyder rigtig gode Superliga-odds.

Oversigt over alle Superliga kampe som du kan oddse på