OB – AGF reaktioner Del 2: En blandet pose bolsjer

0
© Nicklas Jacobsen - JacobsenPhotography

Af Lukas Voergaard Jepsen 

Her i anden del af reaktionerne ovenpå den sene søndagskamp i Odense, sætter vi fokus på en offensiv, der indtil videre, har haft store problemer.

Når vi skriver indtil videre, er der selvfølgelig tale opstarten på forårssæsonen. I de første tre kampe (3-1 sejren mod B93 i Sydbank Pokalen tæller desværre ikke med her) er det blot blevet til ét mål.

Vi har hørt forskellige spillere og trænere tale om de baner GF har skulle spille på, uden at det bliver til undskyldninger, konstateres det, og med rette, at banerne ikke har gjort GF’s chancer for at score mål bedre – men, det er på de tre første 3F Superligakampe efter opstarten på forårssæsonen kun blevet til fem skud på mål. Det vil altså sige, rundt regnet, lige over halvandet skud på mål pr. kamp.

Med den rate kræver det en nærmest ufattelig effektivitet, og med det in mente, er det ganske imponerende at GF overhovedet har formået at score, og hive tre point hjem mod Lyngby.

Patrick Mortensen: Skarpheden mangler

Det største problem, rent offensivt, virker i øjeblikket til at være, at man i GF ikke helt ved, om man skal spille som man plejer eller ændre, og spille mere simpelt, efter banernes forhold. Noget Patrick Mortensen også kom ind på, da vi talte med ham efter kampen.

”Vi har snakket om at være lidt mere simple på bolden, men så kom vi ud (på banen, red.) til opvarmning, og følte egentlig at vi godt kunne spille på den, og det kunne vi også godt.  Men vi er bare ikke skarpe nok, ikke præcise nok på sidste tredjedel, og det må vi bare arbejde på, det gør vi også,”

Om David Nielsen satsede forkert, ved at benytte sig af hurtige og teknisk dygtige der skulle kreere chancerne mod OB, må være helt op til egen fortolkning. Efter stærkt spil de første 20 minutter, faldt tempoet, og derfor også antal chancer betragteligt.

Patrick Mortensen, man ellers skulle tænke ville trives fint, i mere simpelt opspil, tror dog stadig på det mere opbyggende angrebsspil, også selvom det ikke lykkedes i søndags.

Vi har ikke rigtig ramt niveauet, synes jeg. Omvendt er vi begyndt at holde nullet, og det er jo rigtig fint. Det er vigtigt at man som hold også kan det, men det har måske kostet lidt i den anden ende. Jeg synes måske også nogle gange, at vi ikke kommer op på deres banehalvdel ofte nok, i længere tid ad gangen. Det bliver meget frem og tilbage, og når vi så er deroppe, kommer vi til at sætte bolden på spil for hurtigt. Vi stresser lidt i nogle situationer og vil gerne slå vinderafleveringen første gang. Det har måske også lidt at gøre med banerne, men jeg vil ikke stå og bruge det som en undskyldning, fordi at man kan godt spille fodbold, selvom banerne ikke er så gode. Det gælder bare om at være lidt mere fokuseret og koncentreret,”

David Nielsen: All in på egen spillestil

På trods af, at David Nielsen i høj grad har lagt vægt på de flotte defensive præstationer, og banernes tilstand efter opstarten, må man ikke være i tvivl om, at offensiven uden tvivl er i fokus.

Selvom man som fan, måske godt kunne have tænkt sig noget lidt mere direkte spil i søndagens kamp, specielt da det blev mere og mere tydeligt at banen ikke var til kombinationsspil, lader det til at cheftræneren har valgt, at man forsøger at spille så meget som muligt, som man plejer.

”Vi gik all in i dag på at have noget fart og nogle letbenede spillere rundt om Patrick Mortensen, og jeg synes de spiller 20 minutter supergodt, Jon og Gift. Derfra bliver det sværere at få sat dem op fordi, det bliver sværere at få kvalitet i pasningen ud til dem, og det kommer ikke til at gå hurtigt nok. Så spillet bliver meget langsomt, og det gør at de (OB, red.) kan nå at flytte sig, og dække de rum vi gerne ville udnytte,”

Siger han til MTAC og fortsætter:

”Jeg er tilfreds med de 20 minutter vi spiller i dag, det var rigtig fint. Vi står i en situation med nogle baner lige nu, vi har spillet på de to dårligste baner i Danmark, Vejle og Odense. Vi vil gerne kombinere mere, men det kan vi ikke. Vi kunne også gøre noget andet, og gå all in på at spille en duelkamp, men vi vil jo gerne ramme nogle af de ting vi gerne vil. Lige pludselig om 14 dage så er banerne jo fine igen,”

Kort forinden havde cheftræneren ligeledes, i et interview med Stig Tøfting udtalt – ”Vi har en måde at spille på, en måde vi har gjort tingene på i tre år nu, og det holder vi 100 procent fast i,”

 

Og skulle man være i tvivl, så blev der spillet efter sejren, lige til det sidste. Mange undrede sig måske en smule, da Patrick Mortensen blev skiftet ud, kort før slutfløjtet til fordel for unge Ammitzbøl, men det var et taktisk valg – dermed også sagt, at Mortensen ikke fejler noget, skulle man sidde med den bekymring

”Vi var sikre på at OB ville gå benhårdt efter sejren, og begynde at flytte op, også kunne vi få Ammitzbøl til at løbe ind bagved, så det var rent offensiv tækning. Det var for at vinde kampen, vi troede vi kunne få noget inde bagved, men den fik jeg læst lidt forkert,”

 

 

Få notifikation
Notifikation ved
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments