OB – AGF reaktioner Del 1: Elendig bane og godt forsvarsspil

0
© Nicklas Jacobsen - JacobsenPhotography

Af Lukas Voergaard Jepsen

Efter et hårdt tilkæmpet point i Odense var der blandede miner blandt spillere og trænere, men særligt to punkter blev fremhævet efter kampen: Endnu en elendig bane og det stabile forsvarsspil.

Der kan herske megen tvivl om hvorvidt De Hviie har været plaget af besværlige arbejdsforhold siden opstarten på forårssæsonen. Først i Vejle, og efter gårsdagens kamp mod OB der blev spillet på en frossen pløjemark, er det svært at ignorere omstændighederne – Selvom det var tydeligt at alle involveret i kampen, allerede på nuværende tidspunkt er trætte af at tale om diverse baners tilstand.

Efter kampen havde Morethanaclub mulighed for at spørge Sebastian Hausner indtil kampen, og det ujævne underlag blev da også vendt.

 

Ingen undskyldninger

”Ja. Årstiderne er jo desværre til det her, men altså, en fodboldkamp skal jo kunne spilles på alle underlag, og alle kampe er jo forskellige og det handler jo om at man kan tilpasse sig efter underlaget. Vi vidste godt at det ikke blev poleret fodbold, men mulighederne var der hvert fald for at sætte nogle gode angreb op langs jorden,”

Den unge centerback var naturligvis ikke den eneste der lagde mærke til banens ringe tilstand. Patrick Mortensen kommenterede efter kampen også de svære arbejdsforhold. Angriberen er enig med sin defensive holdkammerat i, at banen var svær, men mener ligeledes heller ikke at det må blive en undskyldning for de manglende chancer.

”Det har måske også lidt at gøre med banerne, men jeg vil ikke stå og bruge det som en undskyldning. Man kan godt spille fodbold, selvom banerne ikke er så gode. Det gælder bare om at være lidt mere fokuseret og koncentreret,”

Da Mortensen bliver spurgt, om banens forhold var noget der havde ændret det taktiske udlæg, svarer han:

”Jo det er klart. Det kan man også se på OB, den måde de stille op i dag, lidt mere fysisk og med lange bolde, og det er da også noget vi tænker over. Nogle gange må man jo spille efter forholdene. Vi kan ikke begynde at spille poleret og nede bagfra, det har vi aldrig gjort, men jo, det er da nogle ting vi snakker om,”

På trods af banen, spillede GF dog ikke det helt basale fodbold, man ellers kunne forestille sig at sådan en bane kaldte på, men det har angriberen også en forklaring på.

”Vi har snakket om at være lidt mere simple på bolden, men så kom vi ud (på banen, red.) til opvarmning, og følte egentlig at vi godt kunne spille på den, og det kunne vi også godt.  Men vi er bare ikke skarpe nok, ikke præcise nok på sidste tredjedel, og det må vi bare arbejde på, og det gør vi også,”

David Nielsen: Godt tilfreds med forsvaret

Cheftræner David Nielsen bruger heller ikke banen som en undskyldning, men konstaterer at det uden tvivl besværliggjorde de planer han havde lagt for kampen.

”Vi vil da gerne have vundet i aften, men efterhånden som banen bliver trådt op, og vi får sværere og sværere ved at spille det spil vi spiller det første kvarter, hvor vi åbner fremragende, og så bliver det en bøvlet kamp for os, vi kommer til at bokse med deres dødbolde og gode duelspil,”

Siger han og fortsætter:

”Vi vil gerne kombinere mere, men det kan vi ikke. Vi kunne også gøre noget andet, og gå all in på at spille en duelkamp, men vi vil jo gerne ramme nogle af de ting vi gerne vil. Lige pludselig om 14 dage så er banerne jo fine igen,”

Da David Nielsen bliver spurgt, om ikke holdet kunne have spillet mere simpelt, eksempelvis med lange bolde, svarer han:

”Jo, men vi er gode til dueller på jorden. Det er klart når de har en joker i Okosun, som er helt umulig at håndtere i luften. Så med sådan en spiller på banen i dag, så vil det altid være farligt for os,”

Det er dog ikke kun banen der blev fokuseret på efter kampen. Præstationen i forsvaret blev også vendt, og med rette.

For efter en række venskabskampe hvor der blev scoret alt for mange mål i mod, har De Hviee endnu ikke lukket mål ind i 3F Superligaen efter starten på forårssæsonen. Det er nu tre kampe med rent bur – noget der også blev lagt vægt på af alle vi talte med.

Frederik Tingager var ikke med i truppen, men Juelsgaard og Hausner leverede begge fine indsatser, og den unge Hausner var også meget tilfreds med holdindsatsen i det defensive.

”Der var ikke så meget slinger i valsen. Det er næsten lidt ligegyldigt hvem der spiller. Alle kender deres roller, men vi skal huske at det ikke kun er de fire eller fem bagerste der skal huske deres roller. Når dem foran os arbejder hårdere, så gør det bare jobbet lettere,”

Siger han og tilføjer:

”Juelsgaard er jo en erfaren spiller så han kender gamet og er også god til at tage en masse ansvar, og så er han god på bolden også, så det fungerer fint. Vi supplerer hinanden godt,”

David Nielsen havde også roser til den bagerste kæde, der til tider i kampen måtte stå fast, og modstå flere bølger af pres fra OB.

”Det er hvert fald stærkt, det der bliver leveret dernede. Det fungerer rigtig godt. Vi er dygtige og vi har en fremragende målmand også, så den del af det er jeg rigtig godt tilfreds med,”

 

 

 

 

 

Få notifikation
Notifikation ved
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments