Nyt nederlag til AGF – Nedryknings play-off tæt på endegyldigt

Skrevet den 17. april 2017 - 19:53 af

Anden påskedag udspillede der sig noget af en vigtig kamp i Aalborg, da AGF gæstede Energi Nord Arena, hvor AaB holder til. En kamp hvor AGF skulle have point og gerne tre af slagsen, da Silkeborg igen hentede point mod Viborg FF.

Taktikken fra start var meget klar, og den mindede på flere punkter om den taktik Glen Riddersholm havde lagt mod FC København i Parken. Man stillede sig afventende tilbage og lod AaB have initiativet, og så skulle man slå til på omstillinger. Her var især Kasper Junker blandt de farligste AGF’ere på banen, da han med sin hurtighed flere gange udkonkurrerede AaB’ernes forsvar.

Efter en halv time lød spilfordelingen på 79/21 i AaB’s favør, og derfor er det heller ikke overraskende, at hjemmeholdet kom frem til flere chancer. Især Jannik Pohl brillerede, og han burde have bragt AaB foran forholdsvis tidlig i kampen. Han satte Jesper Juelsgård og fra nært hold sparkede han forbi.

I den anden ende var det hovedsageligt Kasper Junker der var på spil, men Morten “Duncan” Rasmussen fik sendt et enkelt hovedstød på mål, som Nicolai Larsen havde svært ved at holde. Han fik dog bokset bolden væk i anden omgang.

De to hold gik til pausen ved stillingen 0-0.

I anden halvleg var det samme taktik AGF gik ud til 2. halvleg med. Det var de dog forholdsvis hurtigt nød til at ændre på, da AaB kunne bringe sig foran med 1-0 efter 61 minutter. Jovanovic diskede i første omgang op med en fantomredning, men Rasmus Tellufsen fik alligevel sparket bolden i mål i anden omgang.

Lige efter scoringen valgte Glen Riddersholm at erstatte Danny Olsen med Elmar Bjarnason.

I det 73. minut kunne det have gået endnu værre til, da Jannik Pohl der var AaB’s farligste spiller kom helt fri mod Jovanovic. Fejlagtigt fløjtede dommeren dog for offside, men det var ikke tilfældet, da bolden kom fra en AGF fod.

Pohl fik chancen igen små 10 minutter senere, hvor han igen kom helt fri med Jovanovic. Denne gang sparkede angriberen bolden i sidenettet.

I løbet af de sidste 20 minutter kom både Bundu og Ikonomidis på banen til fordel for Junker og Sverrisson, men udover et gult kort til australieren skete der ikke meget.

Dommeren havde lagt tre minutter til, men AGF kunne ikke ændre på resultatet og det endte dermed med en sejr til AaB på 1-0. Det betyder, at AGF nu har hele syv point op til 2. pladsen i Gruppe 2 og der resteret blot 9 point at spille om.

Matematisk er det stadig muligt, men det lader dog til at være nådestødet for AGF, der skal forberede sig på at spille Play-off mod nr. 3 eller 4 fra Gruppe 1.

Kommentarer

  1. Ved ikke lige om Sverrisson er den rette at prøve af på venstre back, men der skal ske noget andet end Juelsgård!
   Igen i går stod han flere gange og “snorksov”, eller bare så fodbold.

   De andre 3 i forsvaret forsøgte så godt de kunne.
   Man kan så diskutere, om evnerne strækker til, men synes de kæmpede med, hvad de nu har.

 1. Endnu en helt igennem håbløs indsats, hele vejen rundt.

  Vi skaber intet, udover på tilfældigheder. Vi evner ikke at holde i bolden, vi har INTET flow i spillet og spillerne ligner nogle der løber rundt og kæmper for sig selv. De løber og kæmper hver for sig, men der er INTET der hænger sammen, og det fællesskab som Glen snakker så meget om, virker ikke-eksisterende i dag.

  Det er utroligt bekymrende at det er med pil nedad selv mod se ringer hold i suppen. AaB spillede en forfærdelig kamp Idas, og var i krise. Alligevel formåede vi at toppe deres elendige indsats, ved at være endnu ringere.

  Vi har nogle elendige fodboldspillere. Juelsgaard, Bjarnasson, Spelmann, Sverrisson, Danny Olsen osv, løber alibi-agtigt rundt derinde men gør INGEN forskel. De har alt for lidt fodbold i sig.

  Jeg tror ikke at en fyring af Glen hjælper nu, for uanset hvilken formation og hvilken opstilling vi benytter, så formår spillerne ikke at spille bare til karakteren “middel”. Det meste af holdet underpræsterer hver gang, i forhold til forventningerne. De vil så gerne, det kan man se…….men de KAN ikke. Skift halvdelen af holdet ud, især dem der kun kan løbe og takle, men som ikke kan finde en medspiller. Vi gider ikke at se på det lortebold!

  Tonsertyperne fungerer muligvis godt, hvis de er på banen en ad gangen, men når hele midtbanen består af den slags, går det galt. Amini, Stage, Jovanovic og Junker er vel de eneste der bestod i dag. Resten dumpede med et brag.

  Det ligner fire eller seks vanvittigt vigtige kampe i plan-off. Det blir intensivt, men jeg var dem gerne foruden. Men det er uomtvisteligt at vi hører til i den absolutte bund nu.

 2. Og fyrer træneren hjælper ikke en skid. Jeg har en tro på at GR er den rigtige træner, men det er sammensætningen af spillerne der er galt, vi har bare de forkert spiller til den måde som GR vil spille på. Desværre har GR ikke formået og indse at hans system ikke passer ind i trupper i tide, istedet for og spille hans 4-1-4-1 skulle han for længe siden være gået over til 4-4-2

  Om næste sæson hedder suppen eller 1. div. er jeg sådan set ligeglad med, men der skal ske rigtig, rigtig store ændringer i trupper (og måske ledelsen), så er det op til de ansvarlige og finde ud af hvem skal blive og hvem skal væk (også ophævelser af kontrakter). Ledelsen må sætte sig sammen og finde ud af hvilken spille system der skal spilles, og hvem kan/Vil man bruge i dette system man vælger der skal spilles. Det hjælper ikke noget at man flakker rundt mellem to systemer.

  1. Nu har sportscheferne jo ikke handlet uden Glen har været med indover – Og der må man sige, han har fejlet med mærkbar fejlmargin

   Faktisk er holdet blevet forringet for hver gang en spiller er røget ud kontra en ny ind

   DC – Juelsgaard
   Jønsson – Sverrison
   Cavric – Ikonomidis
   Musti – Aabech

   Og så det faktum at vi INGEN kantspillere har med tilnærmelsesvis superligaklasse, det kan gå en vej, og det er ned

 3. En drøm ville være at kunne stille med samme 4 nede bagved i 10 kampe i træk, det ville virkelig gøre meget for defensiven, men lige nu skal man være glad hvis man kan stille med de samme 4 i 2 kampe i træk. Det er helt vildt så meget pjæk!?! der er i det forsvar.

 4. – i et firma – om det så er en fodboldklub A/S er det (SKAL være) at det er bestyrelsen der sætter reglerne for firmaet…
  Dvs. – at det er bestyrelsen som bestemmer om det er 4:4:2 eller det er 4:3:3 der skal spilles og så skal man ansætte en træner efter konceptet…
  At man har en træner der ønsker at spille 1:1:1:1:1 osv. er jo ikke gangbart – og derfor forstår jeg ikke, at mange skribenter diskuterer spillerformationen – det er ene og alene Bestyrelsen der bestemmer hvorledes holdet skal spille…
  Hvis man overlader det til trænerren (som AGF har gjort i mindst 20 år) ja – så ser vi jo også resultatet…
  Et hvert firma skal ligge en strategi – og ansætte medarbejder efter den fastlagte strategi…
  Hvor svært kan det være – jo ja – der er 12 hold over AGF i ligaen – men mega simpelt er det dog – det er blot et spørgsmål om, at have de rigtige personer i Bestyrelsen og Direktionen (og på banen som mange nok vil sige)…
  Tænk på, at AGF – ligger (efter point) på en 13. plads ud af 14 mulige…
  Men trods alt, koster det kun AGF 115 Mill. Kr. om året (ref. sidste halvårsregnskab) at ligge som nr. 13 ud af 14 mulige SL hold…
  Skræmmende – men det har vi jo set de sidste 30 år – og det har koster AGF mellem 2 og 3 Milliarder kr. (ikke millioner)…

 5. Jeg syntes måske, at det første ansættelsesforhold, der skal kigges på er jægersoldatens. Det er mig en gåde, hvad vi har fået ud af, at B.S. er med på sidelinjen. I en stor del af kampene (dog ikke igår), er den da gal med indstillingen, og hvis det ikke er derfor han er med, ved jeg det ikke, mig bekendt er der ingen af spillerne, der er ved at blive skilt, og derfor er med i B.S. og ægteskabsprøven;-)

 6. @ Alfred
  Det er jo umuligt at kvantificere coaching på den måde, men hvis vi alligevel skal gøre forsøget, så vil jeg da sige, at jeg synes, drengene bliver ved med at kæmpe for det. Det har jo ikke noget med indstilling at gøre, at vi brænder sammen mod Silkeborg – det ren og skær frygt og usikkerhed, der opstår af to ting: tidligere erfaringer i denne sæson og tilliden til sidemanden. Det er klart, at når en spiller som Djamal fuldstændigt mister al tro på sig selv og laver den ene kæmpefejl efter den anden, så spredes usikkerheden helt enormt i holdet. Så tør man ikke investere sine kræfter i at løbe en hel bane i kontrastød eller tage de to udfordrende driblinger, for der er ikke afdækket bagude, hvilket betyder, at det kan have kæmpekonsekvenser, hvis man laver en fejl – og så kommer fejlene netop i hobetal. Alternativt spiller man med livrem og seler, og så ser vi det her lossebold, hvor bl.a. Stage lægger en lang violin op i ingenmandsland hele kampen igennem mod AaB, fordi drengene ikke har selvtillid til at tilbyde sig lige nu.
  Synes dog, indstillingen var helt i orden mod AaB – og for så vidt også i størstedelen af kampen mod Silkeborg.

  1. Jeg ser bare ingen forskel på dette holds kontinuitet i forhold til tidligere hold, hvor BS ikke sad på bænken, jeg er fuldstændig enig i, at holdets indstilling til Aab-kampen var i orden, jeg kan bare ikke forstå, hvordan et hold i den grad misser at “ride” på en succes fra kampen før f.eks. OB-kampen efter en flot pokalkamp i Horsens, og i den grad også Silkeborg-kampen efter en flot kamp i Viborg. Vores hold har et fint topniveau, men et skræmmende lavt bundniveau, og det er vel sådan noget vi har en mentalcoach (eller hvad han nu er) til;-)

 7. @Groggster,
  – fint indlæg…
  Men, må jeg spørge – ser du vores trup som potentiale til en top 4 ???
  At jeg skriver top 4 er pga. at vi har SuperLigaen’s 4. største budget…
  Og et totalbudget på hele 115 Mill. Kr. (ref. halvårsregnskabet fra Aarhus Elite) – der er trods alt ca. 500.000,00 Kr. (halv Million kr.) hver arbejdsdag… tænk på, hvor mange Ceres Øl man kan få for disse penge – hver dag…. Skål !

 8. Og angående indstillingen i Silkeborgkampen, så kan vi vel godt blive enige om, at når vi hænger med en vis legemsdel i vandskorpen, så dur det ikke, at vi det eneste gulekort vi får før det 84 minut er til Bundu for at have glemt at tage sin ørenring ud?

Skriv et svar