Nederlag i sæsonpremieren

12

AGF indledte SAS-ligaen med et 1-2 nederlag hjemme på NRGi Park imod et tamt AC Horsens mandskab.

Størstedelen af de 12.562 tilskuere måtte fælt skuffede forlade NRGi Park efter dommerens sidste fløjt. På trods at spilovertag, formåede AGF ikke at udnytte dette til at besejre lokalrivalerne for Horsens.

Hjemmeholdet startede bedst og havde kort inde i kampen mulighed for at bringe sig foran. Lars Pleidrup finder en fri Peter Graulund i feltet, men anføreren får hænderne til hjælp, hvilket dagens dommer opfanger. Men der går ikke længe inden, han gør skaden god igen. Et langt indkast fra Jeremiah White ender for fødderne af sidste sæsons topscorer og han sender sikkert AGF på vinderkurs ved at udplacere Søren Jochumsen.

På trods af AGF føring, forsatte de det flotte og polerede fodbold, og havde flere halve chancer for, at bringe sig yderligere foran.

Til sidst i halvlegen kommer gæsterne fra AC Horsens lidt bedre med og målmand Steffen Rasmussen viste sin klasse i dag med flere gode redninger.

AGF spillerne fik stående klapsalver fra de fremmødte tilskuere, da der blev fløjtet til pause, og de kunne med en god mavefornemmelse gå ned og drikke pause teen.

Men hvad cheftræner Ove Pedersen sagde til spillerne eller hvilke ændringer der blev foretaget i pausen er uvist, men det var slet ikke det samme AGF hold, der kom på banen til anden halvleg. De sikre pasninger, det gode spil og varieret angrebsspil, var byttet ud med rystende usikre afleveringer, placeringsvaskeligheder og decideret personlige fejl.

Det gjorde at gæsterne fik blod på tanden og fik vendt en sikker AGF føring på 1-0 til 1-2 i løbet af de første 25 minutter i anden halvleg. Først udlignede Gilberto Macena, da nyindkøbte Kim Madsen tabte bolden på egen banehalvdel og der blev hurtigt slået kontra og her takkede udeholdets giftige angriber sikkert, ved at udplacere en fremstormende Steffen Rasmussen.

Bare tyve minutter før tid sendte indskiftede Niels Lodberg AC Horsens på vinderkurs. En dødbold bliver sendt i feltet og her glemmer AGFerne, at dække op og en i helt fri position, kan han heade gæsterne foran med 2-1.

I kampen slutfase prøvede hjemmeholdet med flere indskiftninger, at sætte gæsterne under pres. Men på trods af en afslutning på overliggeren og et par skud på distancen, måtte AGF se sig besejret i forårspremieren.