MTAC-interview med Jesper Hansen: Om debut, AGF-ambitioner og landsholdsdrømme

0

Af Rasmus Thomsen

I premierekampen mod Brøndby IF fik Jesper Hansen sin AGF-debut. Debutanten stod en flot kamp på Ceres Park. Målmanden ser positivt på sin nye tilværelse som AGF-målmand.

Jesper Hansen. En af 3F Superligaens absolut top målmænd. Indtil januar i år bejlede Hansen endda til en plads i Kasper Hjulmands EM-trup, men blev vraget i Herning. Efter afslutningen på forårssæsonen, tog Hansen konsekvensen. Han skiftede FC Midtjylland ud med AGF.

Den nye tilværelse, som målmand i Aarhus, blev for alvor sparket i gang søndag aften, da Jesper Hansen og resten af AGF-mandskabet spillede 1-1 i sæsonens første kamp.

Det var da også en storsmilende Jesper Hansen, som morethanaclub mødte efter kampen.

”Det var fedt at komme i gang igen. Det havde jeg glædet mig til. Nu har man haft en okay pre-season og så glæder man sig bare til at spille om point igen. Få noget nerve inde på banen og få lidt mere stemning på lægterne, så det var skønt”

 

AGF indledte den nye sæson med et ærkefjendeopgør mod de forsvarende mestre fra Brøndby IF. En kamp og et resultat, som den nye AGF-målmand var fint tilfreds med.

”Det var fint nok. De har også et par muligheder i 2. halvleg og vi har den på stolpen. Og de har vel en del boldovertag. De har en del possession. Jeg synes, vi gjorde det fint i perioder og andre gange overlod vi det til dem. Så det var en okay 1-1’er”

 

Jesper Hansen forlod FC Midtjylland efter et skuffende forår, hvor Jonas Lössl vandt kampen i buret. Men Hansen sprudler af selvtillid og han er kommet til AGF for at få succes med sin nye klub. Han håber opholdet i AGF, ender med topkampe i 3F Superligaen.

”Ja det håber jeg. Jeg håber, vi kan fortsætte med at være deroppe og måske rykke det lidt. Lidt tættere på toppen. Det håber jeg da”

”Det minder mig lidt om dengang, hvor jeg kom til Midtjylland. De endte også på en fjerdeplads og de tre efterfølgende sæsoner har de ligget nummer et og to. Selvfølgelig er materialet noget andet, men jeg håber og jeg er fortrøstningsfuld med, at vi måske kan skubbe det op i den sjove ende og være med deroppe. Det kunne være fedt at være med til det”

”Men det bliver selvfølgelig en hård målsætning at holde, men vi skal i hvert fald med i mesterskabsslutspillet. Så håber jeg, at vi kan drille nogle af de store hold”

 

Sulten og motiveret

Tidligere har Jesper Hansen været udtaget til landsholdet adskillige gange, men debuten i landsholdstrøjen har han fortsat til gode. Drømmen om en slutrunde med landsholdet er stadig intakt for Hansen.

”Jeg har ambitioner om at spille nogle gode kampe. Og selvfølgelig kunne det være den sidste mulighed for mig i december 2022 (at komme med til VM, red.). Men det tænker jeg ikke så meget over nu her, hvor jeg lige er blevet sorteret fra ude i Midtjylland og det hele glippede. Så det tænker jeg ikke så meget over”

”Men det kunne selvfølgelig være fedt at repræsentere endnu en ny klub på landsholdet. Så har jeg gjort det med alle mine hold”

 

Selvom Jesper Hansen er blevet 36 år, har han stadig store ambitioner for sin karriere. Målmanden er sulten efter at opnå flere milepæle i karrieren, og motivation er der masser af.

”Jeg kan finde mange forskellige motivationer. Der skal ikke så meget til, for jeg er sulten derinde i målet. Jeg vil holde nogle clean sheets. Jeg ligger nummer to på all-time listen over clean sheets. Det er også en lille motivation jeg har”

“Jeg skal slå Mogens Krogh. Jeg har ikke så langt op til ham, så hvis jeg spiller to-fire år endnu, så har jeg mulighed for at slå ham”

Jesper Hansen og resten af AGF-mandskabet spiller igen på torsdag. Her venter en udekamp mod nordirske Larne FC i kvalifikationen til Conference League.

Få notifikation
Notifikation ved
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments