Mød vores nye serbiske-kant: Milan Jevtovic

0
© agf.dk

Af Mattias Sundroos

Jevtovic er nok det mest eksotiske navn, der er blevet tilføjet holdkortet til denne sæson (indtil videre). Serberen har spillet i store klubber såsom Røde Stjerne, APOEL og Rosenborg, men hvad kan vi forvente af den nye nr. 7? 

Navnet Milan Jevtovic var nok ikke et navn mange herhjemme kendte, da AGF tilbage i juli-måned præsenterede ham. Få ville nok kunne huske, at en lille aggresiv kantspiller med nr. 33 på ryggen blev skiftet ind i overtiden for Røde Stjerne i Champions League-kvalifikationskampen i Parken, som endte med en drabelig straffesparkskonkurrence, hvor græstæppet tog alle overskrifter. Dette var dog AGFs nye mand Milan Jevtovic.

Derudover bød sæsonen 19/20 ikke på meget spilletid til den 27-årige serber, som kun fik 6 kampe i ligaen for Røde Stjerne og 15 kampe i alt i sæsonen, hvis man tæller europæisk, pokalturnering og kampene for APOEL med, som han blev udlejet til. Dog har Jevtovic tidligere vist, at han sagtens kan gebærde sig i de største nordiske klubber, da han i sæsonen 17/18 var fast mand for Rosenborg og scorede 14 mål på 31 kampe.

Den serbiske kantspiller håber på, at AGF kan blive en genstart for hans karriere, hvilket er årsagen til, at han har skrevet under på en fireårig aftale, der gælder frem til sommeren 2024.

“Jeg er glad for at være her. Det er en stor klub og jeg håber virkelig på at kunne bidrage til, at den fortsætter den fantastiske udvikling, den er inde i. Jeg er her, fordi jeg tror på klubben og jeg er her for at give alt, jeg har”

 

Selvom sidste sæson ikke bød på meget spilletid til Milan, så er han helt sikker på, at han har en masse at kunne bidrage med, og at hans erfaringer ved at have været i forholdvis store klubber kommer til at kunne styrke AGF.

“Der var et utroligt stort pres på mig og holdet, da jeg spillede i Serbien for Røde Stjerne. Vi spillede Champions League, hvilket jo er en kæmpe oplevelse for enhver fodboldspiller. Jeg er vokset meget som spiller og person af disse oplevelser, og jeg håber virkelig, at jeg kan bruge det til, at kunne hjælpe især de unge spillere her i klubben”

 

Hvorfor blev det AGF? 

Det er ikke første gang, at man som fan af AGF skal stifte bekendtskab med en spiller fra Østeuropa, som man måske ikke kender på forhånd. Denne gang forsikrer både klubben og Jevtovic dog om, at det har været længe under opsejling og derfor kan ses som en gennemtænkt beslutning fra begge parter.

 

“De har fulgt mig, da jeg spillede i Norge og min agent har snakket med folk fra AGF over en længere periode. Jeg tror, at de har fulgt mig i 2-3 år, og vi har ofte snakket sammen, så jeg var virkelig glad, da det endelig faldt på plads”

 

 

Der har dog ikke blot været flere faktorer i spil for, at handlen gik igennem, men også flere personer. Jevtovic har nemlig rådført sig nøje med sine tidligere holdkammerater, som har haft kendskab til AGF, såsom Uros Matic og Mike Jensen.

“Ja, selvfølgelig har jeg snakket en del med dem. Jeg spillede i Norge sammen med Mike og vi har talt en del sammen om den danske Superliga. Han forklarede mig om størrelsen på AGF som klub, og især den størrelse den har i folks bevidsthed i Danmark. Matic fortalte mig det samme, så jeg vidste, at det var en stor klub, når de begge udtrykte den form for respekt til AGF og dets potentiale”

 

 

Milans fortid i den norske liga gør også, at han mener, at han kan falde hurtigere til, da han dermed har et vidst kendskab til både spillestilen og kulturen i skandinavien. Derudover, så har han en tidligere holdkammerat ved navn, Alex Gersbach, som i stor grad har hjulpet ham fra start.

“Jeg spillede jo både i Bodø/Glimt og Rosenborg, så jeg kender godt Superligaen. Det minder lidt om den norske liga bortset fra, at den er stærkere og hårdere. Så jeg tror, det er en virkelig god chance for mig at være her og jeg ser utrolig meget frem til det”

“Jeg spillede sammen med Gersbach i Rosenborg, så jeg har snakket en del med ham om klubben, staben, faciliteterne og det hele. Han forsikrede mig om, at det er en fantastisk klub for alle, da staben er virkelig god og det samme er holdet. Nu hjælper han mig utrolig meget med at blive integreret og få alting på plads ved siden af fodbolden. Det betyder virkelig meget for mig at have en fyr som ham her. Vi kører endda til træning sammen hver dag”

 

Hvem er Milan Jevtovic, og hvad kan vi forvente os? 

AGF har i denne sæson haft stor succes med deres direkte omstillinger og intense spil, og der er ingen tvivl om, at det fortsat bliver opskriften. Selvom David tidligere på sæsonen har kunne løfte sløret for, at man arbejder mere på, hvad man gør med bolden, hvilket også er en stor grund til ansættelsen af Morten Karlsen, så er den nye nr. 7 scoutet til duelspil, omstillinger og hårdt arbejde.

“Milan er en løbestærk, konstant udfordrende kantspiller, som kan bruges i både højre og venstre side, hvorfra han er god til at sætte sine medspillere i scene og selv komme til afslutninger. Han har tidligere vist, at den skandinaviske fodboldkultur passer godt til ham, og vi forventer også, at han kan være med til at gøre en forskel for os” – sagde PC til Tipsbladet tilbage i juli-måned

 

 

Denne beskrivelse var Milan helt enig i, og han understregede, hvor vigtigt både de fysiske, men også de tekniske dueller er for en spiller som ham i løbet af en kamp, da han ønsker at være kampafgørende. Noget man fik et kort snært af, da han kom ind mod FC Honka i sin debut og leverede en assist.

“Jeg er en typisk en-mod-en spiller. Det er min bedste kvalitet. Det passer mig virkelig godt at komme i de her situationer, hvor man er en-mod-en. Jeg vil gerne gøre mine holdkammerater glade ved at have en direkte inflydelse på kampen igennem enten assists eller mål. Det er det, jeg lever for” 

“Jeg er en stærk spiller som altid giver 100% i enhver duel og efter enhver bold. Det betyder meget for mig at være med i duellerne og jeg er på ingen måde bange for at slå mig, så man kan vidst godt kalde mig lidt en hård spiller” 

 

 

Derfor er Milan helt sikker på, at AGF er det rigtige match for ham. Han har bl.a. set med i slutningen af sidste sæson, hvor han var meget begejstret over både niveauet, men også spillestilen fra AGF.

“Spillestilen passer mig perfekt. Jeg så de sidste 5 kampe af sæsonen og jeg elskede, hvad jeg så. Både niveauet, men også spillet, da AGF bruger kanterne meget og sætter dem op til en-mod-en dueller. De spiller aggresivt og søger hele tiden mulighederne fremadrettet, hvilket jeg passer som hånd i handske til. Så jeg glæder mig helt vildt til at kunne bidrage” 

 

 

Et spørgsmål der før i tiden har været oplagt, men som under David har nedtonet sig lidt er: “Kan du håndtere presset ved at spille i AGF?”. David har, sammen med PC og de andre, formået at vende den onde ånd, der herskede over AGF, hvor profiler blev købt til og altid faldt i niveau. Presset er dog på ingen måde noget, der skræmmer Milan, som selv mener, at han har prøvet værre.

“Alle er under pres i en klub som Røde Stjerne. Vi skulle give alt i alle kampe fordi fansene krævede så meget. Vi spillede 62 kampe i træk uden at tabe, men alligevel da vi tabte den første kamp, så var det for fansene som om vi aldrig havde vundet. Det skaber et enormt pres på én som spiller. Vi spillede i Europa League og den eneste respons vi fik fra fansene, var at vi burde have fortsat i Champions League. Vi vandt endda over Liverpool, hvilket blev fejret, men ved næste kamp var alt dette glemt. Det er et kæmpe pres. Så jeg tror, at jeg er klar til alt nu, jeg er blevet god til at håndtere et pres udefra” 

 

Hvad tænker I om vores nye kantspiller? Kan han blive en stor profil i AGF?

Få notifikation
Notifikation ved
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments