Mød vores nye mand: Søren Tengstedt

0

Af Mattias Sundroos

Vi har mødt vores nye nr. 14, Søren Tengstedt, hvor snakken gik på: Hvorfor han har valgt AGF og hvad vi som fans skal forvente os af ham.

20-årig Søren Tengstedt startede fodboldkarrieren i den nordjyske by, Nibe, hvor han dog skiftede videre fra allerede som 11-årig til det bedre set-up i den nordjyske metropol, Aalborg. Her blev unge Søren tidligt spottet som et stort talent og rykket ind omkring Aalborg Boldklub, og i sidste sæson kom så den forløsningen Søren havde ventet på, da han fik sin officielle debut for AaB.

Sæsonen 19/20 bød på hele 15 kampe for den unge nordjyde i AaB-trøjen, hvoraf han scorede i to af dem, den ene som vi nok alle husker direkte på frispark på Ceres Park. Selvom spilletiden så småt begyndte at komme i AaB, så valgte Søren alligevel ikke at forlænge sin kontrakt, men lod i stedet kontrakten rinde ud og skifte den rød-stribede bluse ud med en “hvii”, noget som mange undrede sig over, da også udenlandske klubber var interesseret i det unge offensive es.

“Jeg kunne nok godt være blevet i AaB, men jeg har valgt AGF fordi jeg tror, det er her, jeg kan udvikle mig mest. Jeg har valgt AGF fordi, jeg tror det er det sted, jeg kan udvikle mig mest og blive den bedste fodboldspiller” 

Hvorvidt rygterne med udenlandske klubber var en realitet måtte Søren ikke rigtig kommentere på, men han indrømmede dog, at der var muligheder.

“Jeg føler ikke, jeg må sige, hvilke muligheder jeg havde. Men det er klart, at der har været overvejelser, men nu er jeg i AGF og det er jeg sindssyg glad for, og sådan er det” 

 

Den offensive kreatør har allerede gjort sig fint bemærket i AGF, da han i sin officielle debut mod FC Honka i Europa League kom ind og scorede, og så sent som igår i VAR-testkampen mod FC Nordsjælland endnu en gang fandt vej til netmaskerne. Hvorvidt vi skal forvente at se Tengstedt på kanten, i front eller bag den forreste angriber, det er op til David ifølge Søren, da han føler, at han kan dække alle pladser. Dog har han en favoritplads, som han helst vil spille.

“Der er mange gode muligheder, jeg tror, at jeg kan dække de fleste positioner offensivt. Så er det bare om at gribe chancen, der hvor jeg bliver spillet. Man må være ydmyg som ny ung mand i truppen” 

“Jeg vil beskrive mig selv som en offensiv-kreativ spiller, så jeg vil nok helst dække en kant eller måske en hængende angriber eller noget, måske en 10’er position vil være mit foretrukne. Men det er ikke så vigtigt, det vigtige er bare, at jeg kommer til at spille og griber min chance, og kan bidrage til holdet mest muligt” 

 

Tengstedt og Olsen indikerer et magtskifte

Der er ingen tvivl om, at man i fodbold-danmark har været lidt overrasket over, at først vælger et stort offensivt talent i AaB at skifte til AGF i stedet for at forlænge kontrakten, hvorefter en af sidste sæsons helt store profiler, Patrick Olsen, ligeledes skifter tilværelsen i Aalborg ud med et nyt liv i Aarhus.

Ifølge Søren, så var det i stor grad det projekt, der er i gang i AGF lige nu, som tiltalte ham. Faktisk så spændende en udvikling, at han mente, at spilletiden var værd at risikere for i stedet at komme til at spille i en klub med en god plan, både for ham, men også generelt.

“Jeg er her fordi, at jeg synes AGF er en god klub i en god udvikling, hvilket giver mig store muligheder for, at jeg kan udvikle mig helt vildt. AGF har lagt en god plan for mig, så det var egentlig et meget naturligt valg for mig at skifte herned”

 

Så selvom pladsen ikke er garanteret i en stærk AGF-trup, hvor Søren enten skal kæmpe med Thorsteinsson, Links, Kaastrup og Jevtovic om kanterne, Mortensen og Helenius på toppen, eller sågar udfordre en Bror Blume på den mere offensive midtbane, så har Søren en stor tro på, at AGF kan blive hans helt store gennembrud med lidt tålmodighed og et stort gå-på-mod.

“Jeg har ikke rigtig helt fået mit gennembrud i Superligaen endnu. Jeg har spillet lidt kampe og scoret lidt mål, to mål, men det er klart, at jeg gør alt, hvad jeg kan for at komme til at spille her og få det gennembrud, jeg drømmer om. Og en sund konkurrence gør jo også bare en bedre, så det kan godt være, at jeg var længere oppe i hierarkiet i AaB og dermed har haft større chance for at spille fra start, men det er en større udfordring her, da konkurrencen er hårdere, og det er en udfordring, som jeg har tænkt mig at klare. Min plan er komme til at spille fast her, men hvornår det er, ved jeg ikke, men jeg håber, det bliver så hurtigt som muligt” 

 

Hvad tænker I om Tengstedt og hans potentiale? Har han, hvad der skal til for at blive fast mand i AGF?

 

Få notifikation
Notifikation ved
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments