Mindeord Per Thune Jensen 1961-2008

23

4037 1847 har ringet for sidste gang. AGFs enestående ungdomsleder gennem 30 år, Per Thune Jensen, er død, kun 47 år gammel.

Fra 1978 og frem til sommeren 2006, hvor Thune blev ramt af den uhelbredelige sygdom, Amyotrofisk Lateral Sclerose (ALS), styrede han i 28 sæsoner i træk med hård og kærlig hånd AGF’s bedste drengehold.

På en væg i hans hjem hang 28 holdfotos fra de næsten tre årtier med over 500 fodboldspillere, der samlet set nødvendigvis må betragtes som en af de største talentmasser i dansk fodbold nogensinde; Stig Tøfting, Martin Jørgensen, Marc Rieper, Claus Thomsen og Morten ”Duncan” Rasmussen – blot for at nævne nogle få.

Fælles for dem alle gjaldt at de havde gået i Thunes skole. De havde lært at give hånd, hver gang de gik ind i klubhuset i Fredensvang, og dermed også, at man som AGF’er først har pligter og derefter rettigheder. Spillerne og vi andre elskede den store holdleder for hans omsorg, engagement og utrættelige indsats, og kærligheden var gengældt. Det ejegode menneske lyste op i stolthed, når en af hans drenge gjorde sig på landsholdet.

”Det er ikke mine drenge, det er AGFs,” hvæssede Thune altid, og understregede dermed, at klubben som altid kom før alt andet. Også i sin egenskab af talentspejder. Han kunne være endt som mangemillionær, for ingen kunne finde de bedste spillere som ham. Lukrative tilbud fra udenlandske klubber fik han da også flere af, men svigte AGF, det kunne han ikke.

Thune var altid knivskarp i replikken og kunne ene mand underholde et selskab på 100 mennesker, hvilket han så altid gjorde til festerne i AGF. Hans arsenal af anekdoter var uudtømmeligt, og de tog altid udgangspunkt i AGF. ”99 % af alle verdens fodboldspillere, ønsker før eller siden at spille i AGF, forklarede Thune og tilføjede så tørt: ”Og resten, de lyver!” Og det var den indstilling, der prægede ham, når han – med sine egne ord – udførte det mest ædle af alle tilgængelige job på jordkloden: Spillerrekruttering til Fredensvang!

En enkelt var han særlig stolt af: Jan Halvor Halvorsen, der kom til AGF fra tysk fodbold, og som den hidtil eneste spiller er udnævnt til æresmedlem i AGFs Fanclub.

Thune havde en særlig forkærlighed for de børn, der havde det svært derhjemme. ”Her er til en pizza, og her er til en tur i biografen.” Det store godmodige menneske, delte ud til højre og venstre, men glemte som oftest sig selv. Mens flere af Thunes spillere som professionelle siden hen nød godt af forskerordninger med skattenedslag måtte den gamle holdleder som oftest skrabe sammen til en Faxe Kondi. ”Jeg er naturligvis vidende om, at penge er rare at have – uden dog nogensinde selv at have haft nogen,” udtalte Thune til AGF-Bladet, da han i 2000 fik overrakt AGFs Æresfad. Men Thune havde noget andet og vigtigere at byde på: Et hjerte af guld.

Han kendte godt sin værdi, men skiltede aldrig med den – bortset fra når en AGF-bus fra Todbjerg kørte ud af byen mod nord. ”Det er så her, jeg er født,” brølede det vidunderlige menneske, når bussen rullede hen over Stjernepladsen…
Tak for den du var, det du gav, og alt det, du udrettede for AGF. Du skal aldrig blive glemt!

Når gik vel en herre så smilende tryg
igennem de skiftende dage!
Hans sind – det var følsomt. Men rank var hans ryg.
Og stolt kan han se sig tilbage.
Hans gerning var ikke en leg, men et værk.
Og viljen, der bar det, var trofast og stærk.

Steffen Olesen, fodboldformand, AGF

Morethanaclub vil gerne sende en stor tak til AGF for at vi måtte bringe disse mindeord.

Få notifikation
Notifikation ved
23 Comments
mest bedømte
nyeste ældste
Inline Feedbacks
View all comments
Balder
12 år siden

Ære være dit minde Thune!!! Hvil i fred!!! Tak for de gode stunder, du vil blive savnet:(

TheWhiteChamps
12 år siden

stort 🙁

queenswood2
12 år siden

Tak for alt Thune

Slettet - ceres33
12 år siden

æret været dit minde per RIP

govertz
12 år siden

Stort tab for AGF og stort tab for hans familie. Vi takker for alt hvad du har skabt for vores hjerte klub.

Ære være dit minde! 🙁

Willow
12 år siden

Rigtig rigtigt godt skrevet. Jeg kender ikke manden men ud fra det der skrives her ville jeg ønske jeg havde gjort.

molly
12 år siden

Ære være dit minde Thune, du er mr AGF og vil altid være i AGF's hjerte, man finder aldrig en som dig. Tak for dit store arbejde.:k

King Kenny
12 år siden

RIP. Håber af hele mit hjerte at AGF viser ham den sidste ære, med et minuts stilhed på mandag!

Driblekongen
12 år siden

en mand med et ægte GF hjerte!!

R.I.P Thune. Du bliver savnet på fredensvang!:(

Lester Burnham
12 år siden

Farvel til et meget stor mand. Lidt pluk fra No Regrets:
"Efter mine forældres død holder Per Thune ekstra øje med mig, min måde at være på, og han giver mig gode råd til, hvordan jeg finder balancen mellem fodbold, og de fester, man bliver inviteret til…Han tager mig med til min første landskamp i Parken til kampen mod Sovjetunionen…bagefter besøger vi Tivoli. Den dag glemmer jeg aldrig".
Disse citater viser et lille udsnit af, hvad han har betydet for Stig Tøfting. Læg dertil hvad han har betyder for 100-vis af andre unge knægte. Det er simpelt hen utroligt.

don marisco
12 år siden

Trist trist nyhed.
Per Thune er en legende i AGF. En mand som har stor ære af udviklingen af mange store fodboldspillere. Derudover har han været en kulturbærer, vis arbejde for AGF har haft utrolig stor betydning for mange spillere.
Ikke alle er endt som professionel fodboldspiller, men alle som har kendt Thune har lært om disciplin, fight og viljen til at sejre.

Per Thune; er den mand med det største GF-hjerte jeg nogensinde har mødt.
Vi er mange som vil savne dig.

DetlefsChr
12 år siden

R.I.P. Per Thune! :k:(

usa
usa
12 år siden

Farvel min onkel, R.I.P. Michael Thune Jensen:(

topdm82
12 år siden

R.I.P Per Thune.

Glemmer aldrig den mand, manden som gav mig øgenavnet karate kit, mener det var efter en tur i holland.
Mr. AGF var en stor mand, og respektere på fredensvang.

Dalle
12 år siden

Per Thune du var og er et forbillede på, hvordan ens forhold til GF skal være. Man skal simpelthen sætte klubben over alt andet. GF elsker díg. Du vil blive savnet!!

JaXeGF
12 år siden

Lad os lave Per Thune prisen for folk der kommer i AGF Hall of Fame og viser klubhjerte. RIP

Budtz4ever
12 år siden

R.I.P Thune!

Stendorf
12 år siden

R.I.P Thune…:(

Allanhyl
12 år siden

Så ung en alder for så stor en kapacitet – hvil i fred!

Jasper
12 år siden

Thune gamle dreng, kan stadig huske da du lokkede med træning i AGF. Bukker for en stor mand!

palermo
12 år siden

Tak for alt Thune
– Du vil blive savnet!! 🙁

fanagf
12 år siden

DU fik endelig fred Thune. Livet er uretfærdigt – R.I P – vil ALTID huske dig. Du gjorde en speciel fest endnu mere speciel – og også mange andre begivenheder. Disse minder står så stærkt……………………………..

tuk
tuk
12 år siden

fik sgu en klump i halsen da jeg læste det.
En AGF'er, en rigtig klubmand, en legende vil blive savnet.
Thune R.I.P