Mikael Anderson: Der er potentiale til meget mere

0
Kilde: AGF

MTAC’s reportere har fanget Mikael Anderson til en snak om hans kanonstart i den hvide trøje og den spændende tid, der venter for holdet, som møder SønderjyskE mandag klokken 19 på Ceres Park.

Af: Jonas Roulund

AGF’s nummer 8 står storsmilende klar til interview. Med to mål i sine første to kampe har den hårdtarbejdende midtbanemand gjort sit, til at vores aarhusianske stolthed for enden af Stadion Allé har taget vigtige spring opad i tabellen i de seneste uger. Noget, Mikael Anderson da også nyder i allerhøjeste grad:

–  To mål i to kampe er jo en udmærket start, men jeg kunne ikke have gjort det uden holdkammeraterne. Vi har et rigtigt godt hold, som sætter mig godt op, og jeg er super glad for den første tid her, siger han.

Kondien sat på prøve

Islandske Anderson kom til klubben på transfervinduets sidste dag – den 31. august 2021. Forud for skiftet var gået en periode med langt mellem 90 minutters spilletid hos den tidligere arbejdsgiver, FC Midtjylland. Derfor blev Silkeborg-kampen lidt af en test på udholdenhed, fortæller han:

– Jeg fik lige en lille krampe til sidst – det er lang tid siden, jeg har spillet 90 minutter, så jeg skal lige i kampform igen. Vi var egentligt forberedte på, at de ville have bolden meget, men vi kom til at løbe og dække nogle ret store områder på midtbanen især. Men vi vidste, at chancerne nok skulle komme, så jeg synes, det var en stærk holdindsats, som vi kan være stolte af, siger Mikael Anderson.

At gå forrest i en modgangstid

Efter en, rent ud sagt, sløj start på sæsonen for AGF’s vedkommende, er tingene begyndt at lysne med 7 point i de seneste tre kampe. Stemningen er dermed vendt, men ifølge Anderson har der faktisk aldrig været usikkerhed om holdets potentiale:

– Jeg har ikke bemærket den her dårlige stemning, som pressen har omtalt. Jeg synes, der har været god stemning i truppen og god tro på tingene. Vi vidste godt, at der ikke skulle meget til, for at det her skulle vende, og jeg er meget tilfreds med den her start, som jeg har fået. Vi ved, at der er potentiale til meget mere i den her trup, fortæller han.

AGF’eren har selv fået roser for sine lederegenskaber fra forskellige kanter, og det er da også noget, som den 23-årige midtbanespiller har tænkt sig at holde fast i:

– Jeg er glad for at påtage mig noget ansvar – specielt når det ikke går godt. Så vil jeg gerne give meget af mig selv til holdet, for at vi får succes. Jeg påtager mig gerne noget lederskab og prøver at gå forrest verbalt, så vi får sat det rigtige aftryk på kampene, siger Anderson.

”Outstanding fanbase”

Herning er ikke Aarhus. Det er et faktum, og det er noget, der kan mærkes, når man går på banen, fortæller Mikael Anderson, som har været blæst bag over af opbakningen i sine første optrædener i den hvide trøje:

– Jamen, det lød jo, som om vi spillede på hjemmebane, da vi var i Silkeborg forleden! AGF-fansene er helt i toppen af dansk fodbold, og det var jo fuldstændigt outstanding at se over 1000 af vores fans dominere i Søhøjlandet! Det giver bare et ekstra stød til spillerne med sådan en lydkulisse! Og så er det jo ekstra fedt at kunne give dem en sejr, fortæller han.

Nu venter SønderjyskE på mandag, og det er en kamp, Anderson forventer sig meget af:

To sejre i træk giver meget, og specielt i en tæt superliga, som det er nu. Det bliver en svær kamp på mandag, men jeg har stor tro på, at vi også kan nappe sejren der. Det kræver, at vi bliver ved med at stå sammen som hold, vi skal være disciplinerede, gode på omstillinger og holde gang i kuglen. Så er jeg sikker på, der er gode muligheder for tre point mod SønderjyskE, siger Mikael Anderson.

Og lad os da bare håbe, at Anderson fortsætter målstimen, når AGF fejrer fødselsdag på mandag. Kampen spilles på Ceres Park klokken 19.

Få notifikation
Notifikation ved
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments