Steen6372

Forum-svar oprettet

Viser 24 svartråde
 • Forfatter
  Indlæg
  • #200043
   Steen6372
   Bruger

   Helårsstillingen for superligaen 2018:

   https://www.superstats.dk/stilling/helaars

   9 nederlag i 37 kampe.

   • Dette svar blev ændret 3 år, 5 måneder siden af Steen6372.
  • #193103
   Steen6372
   Bruger

   @4-4-2: Jeg tror aldrig at vi får set så offensiv (eller så svag en defensiv, om man vil) startopstilling. Vores tilbagevendende problem er, at vi mangler en virkelig god 6’er (bedre end DAP), hvis vi skal tillade os den luksus at spille med en 10’er (Sana). I hvert fald, hvis vi skal spille med offensive (defensivt svage) kanter.

   Davids løsning lige nu er så Guira som 6’er i mangel på bedre, og en kombination af en meget offensiv kant (Ankersen med Kaastrup/Bundu som backup) og en mere kraftbetonet kant med Stage (Spelmann som backup). Jeg synes at vores problem lige nu er at Guira ikke beskytter forsvaret godt nok til at vi kan spille en midtbane med en 6’er, 8’er og 10’er. Indtil videre har vi spillet med to 8’ere, men vi vil jo gerne bringe Sana i spil. Det kan måske bedre lade sig gøre mod de kommende modstandere, som ikke vil lægge helt så meget pres på os.

   Vejle har dog netop haft held med en massiv 5-mands midtbane i de første kampe, så mon ikke David starter ret kompakt op med Guira, Amini og Blume centralt, plus Stage på den ene kant. Det ligner det bedste vi kan lige nu. I 2. Halvleg kan vi så bringe nogle af de lettere offensive kort i spil.

  • #192983
   Steen6372
   Bruger

   @starks: Enig med dig i at vi SKAL have en angriber ind. Faktisk til startopstillingen.

   Forsvaret er jeg ikke så sikker på at vi får en ny. Hausner må snart være klar til nogle indhop, og Frederik Møller er også endelig klar. Møller spillede i forrige sæson i det centrale forsvar for Horsens i en stor del af sæsonen. Mit gæt er, at han også kan tage en højre back, hvis det skulle blive nødvendigt.

   Jeg tror at vi skal sælge nogen før der er luft til at hente nogen ind på andre pladser.

  • #188814
   Steen6372
   Bruger

   Nej, det gør “folk” ikke. Erstatningen er nok Riel, som blev hentet lidt ved et tilfælde i allersidste øjeblik i seneste vindue.

  • #188117
   Steen6372
   Bruger

   @Ulricht: Jeg har sådan set heller ikke skrevet, at jeg synes at AGF skal være de grå mus. Jeg forklarede bare, at det er en lettere tilgang til superligaen for et bundhold eller et hold uden et fastforankret koncept.

   Konceptet er, som jeg ser det, forskellen på AGF og AaB. I AaB er ingen i tvivl om, hvordan man skal spille – eller jeg skal måske sige, at man var ikke i tvivl om det, før Wieghorst kom til. De har et koncept og en spillestil som netop går ned gennem ungdomsrækkerne og derfor gør det lettere for deres talenter at tage springet ind på holdet. Hele den kultur mangler vi i AGF – og selvom man har italesat problemstillingen efter den seneste nedrykning og skiftet centrale personer (Bugge) ud, så er det åbenlyst at der er lang vej endnu. Det er også enormt svært at definere en “AGF-spillestil”, når vi skifter træner og stil hvert andet år.

  • #188115
   Steen6372
   Bruger

   Hvis ledelsen når frem til at en fyring bliver nødvendig, så håber jeg at de denne gang giver sig tid nogle dage til at kigge indad.

   Jeg tror stadig at det er klubbens selvforståelse den er gal med. På trods af at vi lå i 1. division for et par sæsoner siden og at vi de sidste 20 år har fået baghjul af en række hold, så er selvforståelsen stadig, at AGF ikke bare kan tillade sig at være et defensivt hold som lever på de andres fejl. Vi SKAL være et boldbesiddende hold, som gerne spiller flotte kampe for vores publikum, hvor vi nedspiller vores modstandere. Det er bare ikke den letteste tilgang, når man skal bygge noget nyt op. Det er meget lettere (og billigere) at samle et hold af spillere, som skal kunne ødelægge modstandernes spil. Vi har set hold som Sønderjyske (især før i tiden), Lyngby, Viborg, Horsens og Silkeborg komme rigtig langt med defensivt kontraspil og meget få midler.

   Der er nok bare ikke så mange i Århus, i og udenfor klubben, der er villige til at acceptere et “gråt” AGF-hold. Så derfor vælger man i stedet en mand som Wieghorst, der kan bringe tiki-taka til byen – og da det ikke virker vælger man at hente Glen og bede ham om at lave en kopi af sit FCM-hold. Det er altså en vanvittig svær øvelse.

   Skal Glen fyres, så må man også komme med en alternativ plan, som er mere realistisk at føre ud i livet.

  • #188114
   Steen6372
   Bruger

   Er der regler mod at have flere brugere? Ellers kan det vel være totalt ligegyldigt, hvad en tilfældig anden bruger mener om den sag?

  • #188046
   Steen6372
   Bruger

   Det er vel ikke så underligt, hvis der lige mangler en smule kampform, når man har siddet ude i et halvt år?

   I det hele taget ligner det holdets problem her i de første kampe. Vi har hentet spændende spillere ind i form af Sana, Ankersen og Guira, men de mangler også at få nogle kampe i benene efter at have siddet udenfor i lang tid. Manglende kampform er dog noget man kan gøre noget ved. Kombineret med at flere nye spillere skal spilles sammen, så må man vel forvente at vi kommer til at se fremskridt fra kamp til kamp. Det er i hvert fald meget positivt at vi fik truppen på plads allerede før sæsonstart.

  • #187736
   Steen6372
   Bruger

   Godt oplæg Ulricht.

   Jeg tror måske også, at man lige nu ville ønske at det var TJN man havde hentet i vinter fremfor Rask. Dog er det stadig tidligt at afskrive Rask, da han endnu ikke har været fri for skader. Når der måske er tvivl om forlængelsen af TJN (lad os nu se), så kunne det være fordi man har en større profil i kikkerten?

   Jeg tror at AJA er alt for dyr at have siddende på bænken som backup. Når man slutter på 11. pladsen i ligaen kan man ikke forsvare at have reserver med en millionløn – og dem har vi altså haft flere af i år.

   Bjarnason tror jeg helt sikkert gerne at man vil beholde. I hvert fald den Elmar som har spillet de seneste måneder – ikke ham der spillede i efteråret. Men Elmar har jo flere gange givet udtryk for at han vil prøve en ny liga. Desuden er det også slut med forskerordningen nu.

   Jeg tror ikke at vinduet bliver så vildt. Vi kommer til at forstærke os markant på 2-3 pladser og det bliver så det. Derudover må vores talenter begynde at få mere spilletid. Vi skal til at stoppe med at købe middelmådige spillere som vi lige så godt selv kan udvikle.

  • #187570
   Steen6372
   Bruger

   Fremmødet i dag lukker forhåbentlig for tankerne om et stadion på bare 12-15.000 tilskuere- Vi er nødt til at tænke større i Danmarks næststørste by. Men måske kan man forestille sig at en sektion på stadion kan anvendes til et andet formål indtil den dag, hvor vi kontinuerligt kan præstere tilskuertal som til Viborg-kampen.

   Det man skal huske, når man taler om en kapacitet på ned til 10-12.000 er, at der også skal sættes pladser af til udebane-afsnit (som sjældent fyldes) og at sæsonkortholdere ikke nødvendigvis kommer til mere end halvdelen af kampene. På den måde kan man ske at skulle melde udsolgt med bare 8000 tilskuere. Det er ikke holdbart.

  • #187438
   Steen6372
   Bruger

   Som jeg ser det, har det største problem i denne sæson været, at de etablerede spillere, som alle de nye skulle lægge sig opad, spillere som Danny, Elmar, Stephan, DAP og Backman alle har været fraværende af den ene eller anden grund. Det har bare gjort at vi har manglet rygraden på holdet.

   Det er også helt oplagt at truppen er ujævnt sammensat. Alt for mange centrale midtbanespillere og for få med gennembrudskraft på fløjene. Derudover har vores forsvar simpelthen ikke højt nok niveau.

  • #186839
   Steen6372
   Bruger

   Jeg tror at vi nærmer os meget den opstilling vi ser i dag.

   Jovanovic
   Dino-Juel-Rask-Juelsgaard
   Sverrisson
   Junker-Spelmann-Amini-Ikonomidis
   Duncan

   Dagens kamp giver måske svar på, om Junker er en løsning på fløjen. Ellers skal vi tilbage til nogle af de løsninger vi så i efteråret, f.eks. Elmar.
   I dag spiller Stephan i stedet for Chris og hvis man allerede har besluttet at de begge er væk til sommer, kan det vel også være hip som hap.

  • #186742
   Steen6372
   Bruger

   Til midtbanen skal da også tilføjes, at jeg stadig håber på at Jens Stage slår helt igennem. Jeg synes at vi lige nu har mange spillere med et ok niveau, men at vi lige mangler at nogen løfter sig til topniveau. Konkurrencen er der, så hvorfor skulle spillere som Stage, DAP og Amini ikke kunne tage et step yderligere op?

  • #186741
   Steen6372
   Bruger

   I forhold til GRs ønskede startformation til den kommende sæson, så tror jeg egentlig at forsvaret er på plads. GR har udtalt at Rask kommer til at være en ledertype på holdet og det indikerer vel, at han ikke er tiltænkt en plads på bænken. Tilbage er der bare en kamp om pladsen som højreback, såfremt man får forlænget med AJA. Ellers vil Dino sidde tungt på den plads.

   I en 4-1-4-1 eller 4-4-1-1 er der næppe heller nogen tvivl om at Duncan er 1. angriber. Jeg håber dog virkelig at man vil give Junker chancen fremadrettet. Han virker til at være inde i en god udvikling. I interviewet på Mediano.nu antydede Glen da også at der kan blive plads til både Duncan og Junker i startopstillingen. Bare ikke i en 4-4-2 opstilling. Det må næsten betyde, at Junker skal prøves af som fløj, da han nok næppe er “tung” nok til at være 10’er i en 4-4-1-1. Den opstilling kan dog nemt ændres til 4-4-2 i løbet af en kamp og det kunne altså være lækkert at opleve. Jeg respekterer dog at Glen ikke mener at holdet har brug for at der laves mere om i spilsystemet lige nu. En forudsætning for at både Duncan og Junker skal spille må dog være, at Bundu viser sig at være en brugbar reserve/joker at sætte ind i slutningen af kampene. Ellers bør vi styrke truppen med en angriber mere. Det mener jeg i øvrigt at vi bør gøre under alle omstændigheder. Eller allerbedst: En ekstra spiller, som både kan spille fløj og angriber.

   Midtbanen er stedet, hvor vi mangler at finde den rigtige konstellation. Jeg synes at Spelmann fungerede godt som 8er/10er i slutningen af efteråret. Han har netop den tyngde der skal til og han virkede fejlcastet på fløjen. Amini har ikke overbevist mig, men han er ung og han er ny i klubben, så jeg har ikke opgivet ham. Han har i glimt vist, at han har et godt blik for at finde sin medspillere med giftige dybe afleveringer, men han har meget brug for at hæve bundniveauet. Sverrison har jeg svært ved at vurdere. Danny har et stykke tid været under niveau og DAP har i efteråret kæmpet noget med at komme tilbage efter sin skade. Følgeskader satte ham tilbage, lige som man troede at han nu var der. Men fælles for dem alle er, at jeg tror at de kan vise mere fremadrettet end det vi har set i efteråret. Chris er det store spørgsmål. Hvis Glen ikke har opgivet ham, så bliver de første 5-6 kampe en slags eksamen. Hvis ikke vi ser klar fremgang, så skal vi ikke benytte frikøbsklausulen, men lede efter et andet alternativ til fløjen. Man kan sagtens argumentere for at den beslutning bør være taget allerede, men det afhænger sikkert også af hvilket beløb der er tale om at vi skal lægge for ham.

   I foråret/næste år venter jeg at vi stiller med en midtbane der ligner dette
   DAP (Sverrison)
   Ikonomidis Amini Spelmann Junker (hvor fløjene sikkert skifter side under kampen)

   eller
   Ikonomidis DAP Amini/Sverrison Junker
   Spelmann

   Vi mangler klart flere alternativer på fløjene. Bundu kan også komme i spil og vi kan vælge at forlænge med Bjarnason (hvis han selv vil), men det er ikke klart for mig, at GR virkelig ønsker at bruge klassiske løb-til-baglinjen-fløje.

  • #185148
   Steen6372
   Bruger

   Bjarne V.: Som jeg allerede startede med at skrive, så tror jeg at det at bruge udtryk som at “du skal dø”, bliver opfattet forskelligt af forskellige generationer/mennesker. For nogen betyder det bare “fis af med dig”. Fra generation til generation bliver der vel bare brug for at finde på nye og kraftigere udtryk for at markere sig. Går vi 50 år tilbage i tiden kunne man jo forarge ved at sige sgu eller fanden.

   Jeg kan ikke se, at det jeg skriver har noget at gøre med pessimisme. Jeg prøver bare på at gøre opmærksom på, hvad det egentlig er man synger i den lille “sjove” sang. Jeg går egentlig ikke ud fra at dem der synger, har tænkt dybere over teksten, men bare bruger et hverdagssprog som findes på gaden.

  • #185140
   Steen6372
   Bruger

   Bjarne V.: Jeg siger egentlig ikke at nogen handler på den måde fordi man synger den sang. Jeg siger bare at man må have en dårlig smag i munden, hvis det skete.

   Det er ekstreme tider og der findes altså personer derude, som ikke er lige så velovervejede som os, der sidder og skriver indlæg herinde. Jeg kunne endda forstå på Salling i går, at de frivillige til Galatasaray-kampen havde fået stikveste på til kampen, så virkeligheden er jo ikke så langt fra mine ekstreme teorier.

  • #185121
   Steen6372
   Bruger

   Er det måske en generations-ting, hvor der bare er sket et skred i forhold til hvor folks grænser går?

   I disse ekstreme terrortider synes jeg bestemt ikke slå-ihjel sange er god smag. Hvor fedt er det så lige at have sunget det, hvis en ellers anden tumpe pludselig løber på banen med en kniv?

  • #127069
   Steen6372
   Bruger

   petersen100 skrev:
   Stærkeste startformation pt.:

   Rasmussen – AJA, Elez, Backmann, DC – DAP – Petersen, Olsen, Elmar, Cavric – Duncan.

   Bestemt et bud. At bænken så kunne bestå af Djamal/Piscu, Dino, Jønsson, Aabech og Vatsadze, gør det jo ikke ringere. Vi må altså ikke komme i nedrykningsfare.

   Men det bliver selvfølgelig spændende at følge de sidste dage indtil mandag kl. 23.59. Det er jo nok sandsynligt at Aabech er væk. Måske også Stephan. Der kan selvfølgelig også komme mere ind.

  • #176338
   Steen6372
   Bruger

   bacher skrev:
   Gid vi havde fået Jakob Haugaard:
   http://ekstrabladet.dk/sport/fodbold/udenlandsk_fodbold/engelsk_fodbold/efter-flot-debut-dansk-premier-league-keeper-hyldes/5905754
   Glen får nok svært ved at hente ham hjem nu, men kender sikkert andre muligheder.

   Ja tillykke til Jakob Haugaard med kontrakten i Stoke og med den ene (pokal)kamp for Stoke mod et hold fra række 3.
   Du kunne dog også have linket den her, hvis dit budskab var et andet:
   http://www.bold.dk/fodbold/nyheder/fcm-haugaard-mangler-erfaringen/

   Jeg synes at Jakob Haugaard var en ok, men slet ikke overbevisende superligamålmand for FCM. Han har da klart potentiale til at blive bedre end Steffen, men det har Lukas og Thomas H. jo også. Det gav bare ikke mening at købe Haugaard, fordi han ikke var klart bedre end Steffen (i trænernes og mine øjne). Han havde jo desuden kontrakt i FCM.

   Skal vi hente en ny målmand ind udefra, skal det være en med et klart højere niveau end dem vi har i forvejen. Det kan man jo håbe på at der vil blive set på i et af de kommende transfervinduer. Det sker nok ikke i dette. Jeg vil også hellere have en ny angriber og midtforsvarer i dette vindue. Sidstnævnte har vi så allerede fået.

  • #41145
   Steen6372
   Bruger

   HrJessAndersen skrev:
   JJ er lovet en plads på midten?

   For en god ordens skyld: JJ er vel ikke blevet lovet en plads i startopstillingen. Som jeg ser det, kommer han også til at skulle kæmpe om den. DAP var efter min mening vores mest stabil præsterende spiller i efteråret. Danny har nok en stjerne hos Glen og Elmar er bare så teknisk stærk at det altid vil være en spiller som en træner gerne vil integrere på sit hold. Alligevel er det vel Elmar som JJ skal prøve at slå af. Aabech er så jokeren

   Konkurrencen er jo ikke større end den var i efteråret. Dengang skulle DAP, DO, EB (og JJ) kæmpe om to pladser – hvilket betød at både DO og især EB blev brugt på fløjen i perioder. Aabech sad på 10'eren, med Skhirtladze som en mulig backup. Nu bliver der formentlig mere ligelig kamp om tre pladser.

   Men altid dejligt med skærpet konkurrence. Det er sådan vi bliver bedre.

  • #41463
   Steen6372
   Bruger

   Jeg er slet ikke enig i, at holdet har manglet vilje. Vi har spillet en dårligt kamp i sæsonen, i Farum, og været overmatchet i en kamp, i Herning. Derudover har det set godt ud det meste af tiden – en halv kamp mod Randers som den mulige undtagelse.

   I går så vi imidlertid at mange timers træning i at spille mere direkte, bar frugt. At man pludselig kunne true med to hurtige fløje var selvfølgelig også væsentligt for at kunne blive mere direkte. Men indstillingen har været til stede hele tiden, synes jeg.

  • #41668
   Steen6372
   Bruger

   Selvfølgelig overlever vi. Vi har en stærk trup, men med de mange nye sammenbragte folk vil det tage tid før vi får udluset de åbenlyse begynderfejl som vi begår og som vi lige nu bliver straffet hårdt for. Al logik burde sige, at vi lå meget tættere på nedrykningsstregen efter 11 kampe – og det ville vi også have gjort uden Hobro-gate – men samme logik siger også, at vi kommer til at lave flere point, når holdet bliver spillet bedre sammen. Indtil videre ligner denne sæson jo lidt sidste års, hvor vi også skiftede meget ud, præsterede i starten, og derefter fik en resultatmæssig krise i starten af efteråret.

  • #41523
   Steen6372
   Bruger

   MW står overfor nogle svære valg. AJA har gjort det bedre defensivt end Dino. Piscu er også en defensivt bedre forsvarsspiller end Jønsson og Elez. Men hvis vi nogensinde skal udvikle os videre med den spillestil som MW står for, så er vi nødt til at holde fast i nogle af de spillere som har fart. Det er svært at forestille sig at Piscu bliver starter. Dertil bremser han simpelthen vores opspil for meget. Men AJA virker lige nu som et bedre valg end Dino. Og så må Dzhamal også være alvorligt inde i overvejelserne.

   Løsningen på at få et stærkt sammenspillet forsvar er ganske vist ikke at blive ved med at spille noget nyt sammen, men det vi har nu fungerer altså ikke godt nok. Flere foreslår Dzhamal i stedet for DC, men er der nogen der har set voires turkmener spille venstreback? Det kunne måske være sundt nok for DC at få et par kampe på bænken, men i virkeligheden vil jeg hellere bare gerne have, at han fokuserer lidt mere på sit defensive spil i en periode.

   På midten kunne jeg godt tænke mig at se Bjarnason centralt i et par kampe. Hvad enten det går udover Danny eller Kim. Cavric og Yasin må så tage hver sin fløj indtil Stephan og Emil melder sig klar til at tage kampen op.

   Man kan vel også nå frem til en sandsynlig startopstilling ved at kigge på, hvilke navne der er de første på MWs holdkort. Mit gæt er at Staff, Jønsson, Bjarnason, DC, DAP og Aabech er helt sikre, efterfulgt af Elez. Plus Stephan, hvis han er klar. Mate er mest sikker, fordi der ikke rigtig er noget alternativ. Men måske kommer vi til at se Cavric på pladsen som et forsøg inden længe.

  • #41565
   Steen6372
   Bruger

   Jønsson er vel en noget andet størrelse end Aabech. Jeg er helt sikker på, at vi ville have haft forlænget Jønssons kontrakt nu, hvis han selv havde ytret interesse for det.

   Vi ved jo reelt ikke ret meget om hvad der er gang i af forhandlinger. Det kan jo være, at Aabech og Jens A. har haft en indledende forhandlingssnak. Her kan det så være, at Aabech har meddelt at han ønsker enten en 3-årig forlængelse eller intet. Så længe vi ikke kender detaljerne i spillet er det vanskeligt at udpege helte og skurke. Blot har alle vist tilkendegivet, at man har aftalt at forhandle kontrakt sidst på efteråret. Samme melding har Stephan P. vel fået og han buldrer jo ikke op i pressen, selvom han også lige er blevet familiefar og sikkert også har behov for at få sin fremtid på plads.

  • #41573
   Steen6372
   Bruger

   umiddelbart virker Hobro-sagen jo klokkeklar, men når Hobro nu i sidste ende har valgt at ville erklære sig uskyldige, så skal sagen selvfølgelig behandles ordentlig.

   Da AGF fik 3 point mod Viborg efter at de ulovligt havde brugt Boysen gik der jo også tid med at skrive frem og tilbage. Kampen blev spillet 27. april og dommen faldt 17. maj.

Viser 24 svartråde