lurifax

 • @AGFer I Frederecia, jo, der er noget nedladende ved ordet “neger”. Det er jo simpelthen et faktum, om ikke andet, så fordi det kan konstateres, at det af ganske mange opfattes som nedladende. At du så ikke mener, der BURDE være noget nedladende i det, er en anden sag. Der er også folk, der agiterer for, at hagekorset ikke bør opfattes som et nazi…[Læs mere]

 • @Masada, jeg vil da gerne have ret. Hvem vil ikke; det er vel grunden til, at vi argumenterer: Vi ønsker at overbevise folk om en anden sandhed.

  Jeg opfatter ikke som sådan brugen af ordet “neger” som racistisk. Jeg tror ikke, at man er racist, hvis man bruger ordet. Nødvendigvis.

  Jeg opfatter dog helt klart folk som fjolser, hvis de in…[Læs mere]

 • @Masada, det ER at ringeagte. Fordi det opfattes som sådan. Hvis du bruger en betegnelse om nogen, og du ved, at de opfatter denne som ringeagtende, så ringeagter du dem ved at bruge betegnelsen, medmindre din brug af betegnelsen sker i en etymologisk sammenhæng.

  Principielt er fortsat insisteren på at bruge betegnelsen “neger” ikke and…[Læs mere]

 • Det handler jo ikke om, hvorvidt det er forbudt ved lov. Det handler om, at det er dårlig stil.

  Jeg er opvokset i en tid, hvor det at sige “neger” var helt normalt, og det blev betragtet som et neutralt ord. Og jeg er flere gange, for blot få år siden, kommet for skade at bruge det i almindelig konversation. Det betyder dog ikke, at jeg in…[Læs mere]