Match Preview: Hvordan undgår vi endnu en uafgjort?

5
© Allan S Voss/Sportsphotos.dk ©
AGF tager imod Sønderjyske i sæsonens anden hjemmekamp, men hvordan omsætter vi den kamp til tre points?

Efter et hattrick med uafgjorte kampe må David Nielsen og co. spejde efter sæsonens første sejr, og skal den komme mod Sønderjyske, så skal AGF finde en helt anden kynisme frem end tidligere.

Sæsonstarten ligner utvivlsomt den sidste – få mål i begge ender, og et defensivt fundament, der godt nok virker, men en spiltaktik der mangler finpudsning i det offensive spil.

Med udsigt til en snarligt skadesfri Tobias Sana, en Mustafa Amini, der muligvis snart kan spille 90 minutter, så kan AGF gå et gear op i niveau. Men skal Sønderjyske sænkes, så er det umuligt at nævne, at Kasper Junker og den offensive linje skal på tavlen.

Derudover har Jakob Ankersen udtalt, at han virkelig arbejder på scoringerne, og efter en omskoling fra back/kant til angriber/wing, så har David Nielsen afgjort set et offensivt talent i Ankersen.

Det kræver uløseligt mål at vinde en fodboldkamp, og de kan sagtens komme fra både Blume, Bundu, Ankersen og Junker, men der er brug for en helt anden koldblodighed end de tre seneste kampe har vist

AGF skal vende statistikkerne

Statistikkerne taler sit eget klare sprog. Med 9 skud inden for rammen mod Vejle, 7 mod FC Nordsjællland og 3 i åbningskampen mod FC Midtjylland. Heraf har AGF altså kun scoret 2 gange på 19 målforsøg – det kræver i hvert fald forbedring.

Kigger man tilbage på sidste sæson, hvor AGF slog OB 3-2 over to gange, fortæller statistikkerne en helt anden historie. I første kamp havde AGF 4 forsøg inden for målrammen – heraf 3 fuldtræffere. I den efterfølgende 2-3 sejr over OB havde AGF kun 3 skud på mål – og igen, 3 scoringer.

På papiret ligner opgøret et tæt et af slagsen, Sønderjyske står godt på banen, begge deres angribere har mål i støvlerne, men formen er svingende. Et nederlag, en uafgjort og en sejr – det er ikke nemt at drage konklusioner fra.

Set på den anden side har vi flere skadede profiler tilbage i spil, Kanstrup er igen med i bagkæden og som Backman fortalte til AGF, så er opskriften på en sejr jo relativt simpel:

– Jeg synes vi har været solide, det er ikke kun fire-back-kæden og Jova, der arbejder hårdt, både Kasper Junker på toppen arbejder benhårdt, og generelt hele holdet arbejder benhårdt, og så skal sejren nok komme…

Det er nu på fredag klokken 18.00, at Sønderjyske gæster Ceres Park. #KSDH!

Tryk Log ind for at kommentere
  Få notifikation  
nyeste ældste mest bedømte
Notifikation ved
zcml
Bruger

Simpelt! Vi skal score flere mål end modstanderen!

Hvis hverken Amini eller Sana er klar til at starte, ser det fra begyndelsen skidt ud ift. midtbanen, der simpelthen skaber for lidt.
Man kunne prøve med Bundu på kanten, og Stage ind centralt. Så får man da i det mindste lidt kreativitet på kanten.

jj
Bruger

Man kunne lade modstanderen score en masse mål. Så ender det typisk ikke uafgjort 😉

Thomas Senior
Bruger

Stage og Guira
Bundu, Amini og Ankersen
Kaastrup

som de forreste i en 4-2-3-1 kunne være et bud

Norden
Bruger

Kaastrup er alt for klejn som forreste angriber

Dette er vejen frem

Dino – NB – Kanstrup – Højer

Blume – Stage – Amini

Bundu – Junker – Ankersen

Thomas Senior
Bruger

Til gengæld har vi endnu ikke set, om Kaastrup kunne vise sig at have et godt skud på mål, hvilket er det afgørende. Hvis han har det, så undgår vi måske endnu en uafgjort.