Martin Jørgensen: Har ikke nok angribere til 4-4-2

34

AGFs fans skal ikke regne med at se Jesper Fredberg skifte formation i de sidste fire kampe, siger Martin Jørgensen.

Selvom århusianerne er inde i en forfærdelig stime og nu ligger sidst i Superligaen, har trænerteamet ikke tænkt sig at ændre taktik. Man har simpelthen ikke nok angribere til at spille 4-4-2 frem for den nuværende 4-1-4-1, mener Jørgensen.

– Vi spiller det system, vi har spillere til. Vi har ikke spillerne til 4-4-2. Vi har ikke to angribere, der er 100 procent klar. Så det dur ikke. Den snak er totalt irrelevant. Hvis vi pludselig gik tilbage til 4-4-2, ville det være et sats, siger Martin Jørgensen til Jyllands-Posten.

– Folk vil sige, at det hjælper heller ikke, som I spiller nu. Nej, men det bliver bedre og bedre, og så kan man diskutere, om vi har tiden med os. Men vi så jo også, at 4-4-2 ikke altid var lykken i efteråret, og da havde vi Søren Larsen til disposition. Nu har vi mere eller mindre kun Jesper Lange, der træner og spiller regelmæssigt. Vi har ikke to angribere, der kan spille, siger den rutinerede AGF’er.

Tryk Log ind for at kommentere
  Få notifikation  
nyeste ældste mest bedømte
Notifikation ved
Thomas Senior
Bruger

Det er desværre både træner og hjælpetræner der er inkompetente. Normalt er det tilladt at lave fejl hvis man lærer af dem, men hvor mange nederlag i træk skal der til for at man lærer?

nf
Bruger

Det er bekymrende, at trænerstaben holder så krampagtigt fast i 4-1-4-1 påtrods af, at det ikke på noget tidspunkt har fungeret. Det passer jo ikke, at det går bedre og bedre. Vi har lige tabt 3-0 til et absolut bundhold. Hvordan skal spillerne få tro på, at det kan vende, når man holder fast i det, der jo ikke på noget tidspunkt har virket. Man kunne passende starte med en 4-4-1-1 opstilling med DS som den hængende angriber ellers prøve Osama i den rolle -det er et system, som vi har haft rimelig succes med. Så kan man gå over… Læs mere »

Mathis
Bruger

Ja præcis.. 4-4-1-1 med DS eller CS liggende bagved Lange.

Lige nu virker det som om de 4 midtbanespillere forventer, at den enlige defensive midt skal klare alt det defensive arbejde, og derfor lades vores forsvar totalt i stikken.

Problemet er i mine øjne ikke, at vi ikke har to mand på toppen, det er nærmere det at ikke vi ikke rigtigt får noget ud af den defensive midt

Aarhus8260
Bruger

Jeg ved godt, at MJ skal være loyal overfor konceptet, men det virker til, at han virkelig er blevet tæmmet.
Så godt interviewet i fjernsynet. Det kan godt ske, at MJ ikke syntes, vi har spillerne(angriberne) til at spille 4-4-2. Det har han helt ret i, men har det nuværende spilsystem været en succes ? Nej vel. Så det har vi heller ikke spillerne til. Derfor må vi satse for at øge sandsynligheden for at score et mål mere end modstanderen

tbot75
Bruger

jeg er uenig, vi spillede en god kamp mod Brøndby, vi styrer de første 40 minutter i Viborg og burde ha lavet et par mål – problemet er ikke systemet, problemet er at vi ikke har nogle angribere der kan scorer mål. Jesper Lange burde ha scoret et par stykker mod Viborg, og ha øget til 2-0 mod Brøndby – problemet er at han er pivhamrende ringe, han afslutter dårligt og hans første berøring er på niveau med en seriespiller. Mod FCK har Sloth en stor chance ced 0-0, mod Randers har Solberg en friløber (men er uheldig med at… Læs mere »

Thomas K
Bruger

Han har jo for så vidt ret i, at det ikke duer at have en angrebskonstellation bestående af Jesper Lange and Marcus Solberg i første halvleg og Jesper Lange og Michael Zacho i anden halvleg. Nu hvor situationen nu en gang er således, at vi ikke har to voksne angribere der er klar.

Jeg tror dog sagtens, at man kan forestille sig, at man spiller Casper Sloth lidt længere fremme i næste kamp.

[center]AJA – Bjørdal – Kure – Kirkeskov[/center]

[center]Povlsen – Jørgensen[/center]

[center]Petersen – Sloth – Osama[/center]

[center]Lange[/center]

Schmidt
Bruger

Jørgensen er for gammel og langsom, men han sætter sig selv på holder hver gang. Skulle ikke undre mig at han er den reelle cheftræner.
Spil dog i det mindste 4-4-1-1 hvis i ikke mener der er to kampklare angribere.

Staff
Aja Bjørnen Kure/Pasanen Kirke

SP Jønsson Hjalte Ozzy
Sloth
Lange/Mate

Guffe
Bruger

Sjovt at han siger at et systemskifte vil være et sats. Det vil da næsten være et større sats ikke at gøre det, med tanke på de seneste resultater.

Aarhus8260
Bruger

@Schmidt. Det kan godt ske. at Martin ikke mere er et lyn, men efter min mening har han været vores klart bedste mand de sidste 2 kampe

Loftus
Bruger

Helt enig med Mathis. Det kan godt være, at vi ikke har to kvalificerede angribere, men vi skal bare VÆK fra 4-1-4-1. Uanset hvad. Så må vi sgu spille 4-6-0 og håbe på det bedste.

Guffe
Bruger

Jeg troede også at Martin var færdig for et halvt år siden, men de sidste mange kampe han har spillet, har han været MOM i hver eneste af dem. Han var den eneste der skabte noget offensivt forleden, og han er samtidig begyndt at arbejde bedre defensivt. Han er sindsyg vigtig for os lige nu, og vil ligeledes være det hvis vi rykker ned. Han giver så meget ro på vores spil. En ro som ingen andre er i stand til at give. Det skulle være DO og Sloths job, men DO er skadet og Sloth er en elendig fodboldspiller.… Læs mere »

ulricht
Bruger

Hvor er jeg dog vanvittigt uenig i, at Martin Jørgensen er vigtig for os. Han er tværtimod en af de primære årsager til, at vi taber alle kampene. Fakta og påstande: 1 Den defensive midt er første forsvarsskanse – Siden Martin Jørgensen igen blev fast på den plads, er målene væltet ind. Senest tre imod Viborg 2 Martin har hverken hurtigheden, kynismen eller slagkraften til at være skraldemand. Se blot på Viborgs første mål, hvor Martin tackler som en 5 årig, taber konfrontationen imod sin direkte mand, hvorefter Godtfredsen spiller Dalgaard fri til scoring. 3 Når Martin deltager i den… Læs mere »

jijypuru
Bruger

fuldstændig enig Ulricht.

MJ har ikke burde spille superliga bold de sidste 2 år og er en stor årsag til nedrykningen.

Er godt klar over at han i perioden har haft enkelte outliners, hvor han har været god.

ulricht
Bruger

Martin Jørgensen er fejlplaceret på den bane. Han er ikke dygtig nok defensivt. Skal han være med fra start, skal det være på offensiv midt eller kant.

En stærk, hurtig og hårdt tacklende balancespiller har han da aldrig nogensinde været, så hvad sker der dog for, at han får lov at blive dernede, altimens målene rasler ind på os?

Norden
Bruger

Hvis vi absolut skal spille 4-1-4-1 så skal det være denne version

Staff
AJA-Lædre-?-Kirke
Hjalte
SP-JJ-Sloth-Osama
Lange

Kommentarer:
– Jeg ved ikke om Kure er klar, men både han, Petri og Sorin er lige ringe
– Lange starter KUN i mangel af bedre – han er pivringe, men omvendt den eneste der er klar. Håbløst I know

ulricht
Bruger

Helt enig @norden i den opstilling. Kure er nu ellers bedre, end du gør ham til i øvrigt..

Vi kan dog nok diskutere, om Kasper Povlsen ikke burde erstatte Hjalte. Men i alle tilfælde er der en 6'er (Hjalte) og en 8'er (Sloth) i din opstilling. Og det er super.

Skal der imod min vilje være plads til Martin Jørgensen, kan man sætte ham på Sloths position. Bare hold ham væk fra det defensive.

Imod OB Vestsjælland og Sønderjyske vil Martin Jørgensens kreativitet kunne bruges, hvis den skal. Imod OB og AAB er han hverken hurtig eller fysisk stærk nok.

ulricht
Bruger

rettelse: "imod Vestsjælland og Sønderjyske vil Martin…"

Guffe
Bruger

Hvad laver Sloth på det hold? Han har været vores i særklasse ringeste spiller i knap et års tid nu. Vi spiller ALTID bedre med ham på bænken. Og især nu hvor der virkelig kræves en all-in indsats af alle spillere, vil det være hul i hovedet at sætte en spiller på banen, der konsekvent kører for 70% og aldrig har lært hvordan man fighter sig ud af en spillemæssig krise.

Guffe
Bruger

Staff
Aja-kure-lædre-kirke
MJ
Egbedi-jj-hjalte-osama
lange

Vi kan godt undvære Povlsen og Sloth fra start. Hvis vi kommer foran 3-0 kan vi overveje at smide Sloth ind. Han er god når resten af holdet sprudler, men han kan intet så længe der skal kriges for at komme godt fra land.

NyGF
Bruger

Efter min mening har MJ fuldstændig ret. Vi har ikke spillerne til at spille 4-4-2 på nuværende tidspunkt. Med det sagt, så er jeg enig med de fleste af jer i, at 4-1-4-1 heller ikke virker i nuværende form. Tror vi vil få det bedste ud af at have en offensiv spiller tættere på lange, så hele hans løbearbejde ikke spild i 90 min. "Måske" er han ikke så skarp foran målet, men så må vi udnytte hans arbejdsiver, hvilket de 9 andre markspillere kunne lære en del af. Vi mangler simpelthen flere end blot en-to spillere, der vitterligt ønsker… Læs mere »

Groggster
Bruger

Jeg er enig i, at Martin ikke har spillet prangende i alle kampe, og jeg så også gerne noget mere dynamik og power i vores spil. Men kære venner: Martin spiller altså Lange fri til to friløbere mod Viborg, ligesom han også finder ham flere gange i dybden og slår sideskift til Kirkeskov og AJA, som ingen af de andre spillere er i stand til. Han har til tider dumme boldtab, men det havde han altså ikke mod Viborg, og jeg husker heller ikke, han har haft det mod Brøndby eller i de øvrige kampe. Jeg synes, Martin giver ro,… Læs mere »

Guffe
Bruger

Sortsynet??? Det er da absolut det mest sandsynlige outcome. Vi er lige blevet rundbarberet af ligaens andet dårligste hold.

agf-styrer
Bruger

Min drømme opstilling med nuværende hold vil være
Staff
AJA-Bjørdal-Kure-Eckersley
Povlsen-Jønson
SP-Sloth-Osama
Lange

Alpo
Bruger

Lige meget om vi overlever eller ej, HVAD vi ledelsen gøre til næste sæson?

Det er jo helt tydeligt, at de spillere vi har i dag, ikke er de spillere der kan gøre sig i Suppen som hold, der skal nye og bedre spillere ind i truppen.

chilli
Bruger

@Alpo

Ja, godt spørgsmål, men egentlig irrelevant i den nuværende situation, lad os se om det er suppen eller 1. div. næste sæson.

Vi skal have minimum 1 point på mandag, og så skal de 2 næste kampe vindes!

ulricht
Bruger

Hvor er det altså også bare udtur, at vores to på papiret stærkeste offensive kort i Mate og især Danny Olsen er skadede. Har lige set sammendraget af de to sejre i 2014, og der er Danny Olsen altafgørende. ÆV! Mange har travlt med at skælde ud på BSN. Men disse skader kan jo ikke medregnes på et lavt budget over en lang planlægning. (Men ellers ja – han skal udskiftes nu) Vi skal have 6-7 point og må ikke tabe de to imod Vestsjælland og Sønderjyske. Det er muligt, men det ser svært ud med den form, holdet og… Læs mere »

ulricht
Bruger

Se denne tekst: http://jyllands-posten.dk/sport/fodbold/superliga/agf/ECE6678739/systemskifte-dur-ikke/ Heri nævner Kure også, at Martin spiller godt i den rolle foran forsvaret. Og han lægger ligesom jer vægt på, at han starter opspillet godt op. Men han nævner også, at Martin har defensive opgaver. Alle fokuserer på Martins rolle i vores opspil uden at nævne noget om defensiven. Det må være definitionen på en luksusspiller at lægge centralt foran forsvaret uden at blive bedømt noget videre på sine defensive gøremål. Har vi råd til luksusspillere? AGF forsøger at spille til 0. Det er afgørende, at det lykkedes. Spørgsmålet er vel, om man kan have en… Læs mere »

ulricht
Bruger

Viborgs første scoring: Martin tackler slet ikke igennem og taber duellen imod Godtfredsen, der spiller Dalgaard fri

Viborgs anden scoring: Det er Martin, der halser for langsomt tilbage og ikke når at dække målscoreren

Viborgs 3. scoring: Kasper Povlsen spiller back (?!) og fejlbedømmer fuldstændigt situationen (Martin var vist skiftet ud på det tidspunkt.

Men lad os da fortsætte med ikke at fokusere på Martins defensive formåen og i stedet på de 3-5 gode dybe stikninger og sideskift, han stadig kan lægge i en kamp. Det går jo godt med Martin i den rolle..

Groggster
Bruger

Kasper Povlsen synes jeg ikke har været så meget bedre end Martin som 6'er. Ved flere af de scoringer, vi har indkasseret med ham som 6'er, får han overhovedet ikke lagt tryk på boldholderen mellem forsvar og midtbane.

Schmidt
Bruger

Nej men det har Hjalte satme. Mod FCN spillede han 6er men desværre var KP back, og det er synd for ham at træneren lavede sådan en hjerneblødning når vi har en kompetent backup i Sorin, som vi bare ikke bruger. Hvis vi endelig skal spille 4-1-4-1 så skal Hjalte være 6er, han er den eneste der kan løse de defensive udfordringer godt nok.

Hejsel
Bruger

Ulricht, Du har godt nok set dig sur på MJ, men hvis du selv har prøvet at spille bare en lille smule fodbold, havde du nok set lidt anderledes på det. 1. mål mod Viborg, at give andre end Bjørdal skylden er jo håbløst. Han står foran sin kæde og endda snorksover, så Dalgaard får en frispilning i fødderne på kanten af feltet. Håbløst forsvarsspil. Det gør han desværre også på det 3. mål, hvor han end ikke kigger bagud på, hvad der burde være, hans markering. Jeg fatter simpelthen ikke, hvordan Bjørdal er gået så fri kritikken. Det andet… Læs mere »

NyGF
Bruger

Jeg synes der efterhånden, at i hele denne debat og andre her på side, at der er mange folk der har meninger om forskellige spillere og deres formåen, hvilket også er helt fair. Men jeg tror vi glemmer at debattere, at der ikke er nogen af de spillere der har spillet de sidste 5 kampe, der har kunne se sig selv i øjnene og sige, at han har gjort alt hvad han kunne for at holdet skulle vinde! Og for lige at smide lidt flere navne på målene, så prøver Jønsson at takle før MJ ved første mål, Sorin der… Læs mere »

ulricht
Bruger

@Hejsel Du tager godt nok alvorligt fejl, når du går ud fra, at jeg ikke har spillet (og spiller) fodbold – endda som midterforsvarer i rigtig mange år på et ok plan. Og vi er helt enige om, at Bjørdal kunne stå tættere på Dalgaard. Dog bør man huske, at Godtfredsen altså har fuld boldkontrol og god tid fem meter fra ham (fordi AGF ikke får ham tacklet), så Bjørdal skal nærmest begynde tacklingen på Dalgaard før spilningen lægges, for at nå at skærme ham væk i det tempo, de spiller i. Og hvis han satser på at fange en… Læs mere »

Schmidt
Bruger

Jeg vil også sige MJ kunne være fin som offensiv midt i en 4-4-1-1. Ellers vil jeg kun bruge ham som udskifter.
Håber bare at Fredberg indser taktikken med MJ som def. Midt i en 4-1-4-1 er slået fejl.