Mad inspiration til den travle hverdag

0

I den travle hverdag og med mangel på inspiration bliver måltiderne kedelige, ensformige og føles mere som en pligt end hyggelig kvalitetstid med familien. Det er især den manglede inspiration, som påvirker især børnefamilier, hvor der også skal tages højde for kræsenheder og forskellige skemaer. Derfor ender det typisk med at være de samme få retter, som laves hver dag. Men dagens måltider behøver ikke at være en pligt eller noget som bare skal overstås. 

En madplan 

Dette er nok et åbenlyst tip, men det er altså ikke alle, som får sat sig ned og lavet en madplan. Madplaner er behjælpelige på mange punkter, også selvom det er her, de fleste går i stå i forhold til kreativiteten. Madplaner er med til at stoppe madspild, da man på den måde undgår at blive fristet i supermarkedet til at købe en masse ind til forskellige retter. 

 Der er intet galt i at have få go-to retter, hvis det er retter som man stadig kan lide. En måde at gøre dette på, kunne være at man ændre lidt i opskriften. Tager vi den klassiske spaghetti bolognese som, i stedet for med oksekød og kødsovs, kunne laves som en vegetar ret, hvor sovsen i stedet laves med blendede grøntsager. Dette giver også muligheden for en kødfri dag. 

Måltidskasserne

Måltidskasser er blevet enormt populære inden for de sidste år. Det er nemt, smart og det giver mulighed for at prøve nye retter. Der findes flere forskellige måltidskasser fra forskellige firmaer. Nogle har fokus på, at det skal være nemt og hurtigt, mens andre måltidskasser består af vegetarmad. Måltidskasser fås også med morgenmad, frem for den klassiske kasse med aftensmad. Med måltidskasser vælger man typisk retter til et bestemt antal personer og så får man både opskrift og de præcise ingredienser leveret. Netop da der findes forskellige firmaer kan det være uoverskueligt. Her er der samlet de bedste måltidskasser

Madblogs 

Mangler der inspiration er madblogs og hjemmesider med opskrifter et rigtigt godt sted at kigge. Her er der igen samlet nemme og hurtige retter, og retter som er gode til børnefamilier. 

De er nemme at navigere i og giver en masse inspiration til retter som man måske ikke kender eller versioner af klassiske retter. En enkel google søgning fører til flere forskellige madblogs. Nogle af disse blogs er skrevet af kokke, mens andre er skrevet af amatørkokke, som elsker at lave mad og dele inspiration. Udover aftensmad kan der også her hentes inspiration til madpakker, som også tit bliver ensformige og kedelige.

Få notifikation
Notifikation ved
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments