Månedens spillerprofil: Jens Stage – en 22-årig klubhelt

0
© Allan S Voss/Sportsphotos.dk ©
Vi fortsætter serien, denne gang med Jens Stage. Vi fangede ham til en snak om hans spillestil, hans rolle i truppen og fremtiden i AGF. 

Jens Stage er allerede blevet til et AGF-symbol, en rigtig klubmand med hjertet det rigtige sted.

22 år ung, allerede 56 kampe for førsteholdet og en fodboldopvækst, der stod malet i AGF’s blå-hviie farver. Jens Stage er blevet symbolet på klubben, der altid skal arbejde for tingene, hvor resultaterne som oftest er i modvind men håbet intakt.

Det er særligt hans jernvilje og disciplin, der har tryllebundet Århus. Men for Jens Stage kom den hårde viljestyrke og all-in spillestil helt naturligt:

– Nogle steder er man til spillere, der er let på tå og lækre med fødderne. Min spillestil passer godt til Århus, jeg prøver i hvert fald at levere 100% hver gang. Så jeg er glad for at folk sætter pris på spillere som mig, for der er brug for begge typer, fortæller Stage til MTAC.

Tror du din popularitet skyldes, at din spillestil passer godt med klubbens DNA, altså at man altid skal kæmpe for sagerne? 

– Back in the days var det jo det fansene gerne ville have, at spillerne kæmpede hårdt. Jeg ved ikke om det har haft indflydelse på mig, men jeg tror at uanset hvor jeg spillede, så ville jeg være den samme fodboldspiller. Så jeg tror, at jeg passer godt ind i AGF i den forstand.

Fra ungdomsspiller til en markant rolle i AGF

Selvom Jens Stage kun lige er fyldt 22 somre, så er han en af de spillere i truppen, der har været længst tid i AGF. For rollen som ungdomsspiller er hurtig gledet over i en mere markant rolle som foregangsmand for de unge spillere, anfører og en vigtig brik i David Nielsens fundament, med andre ord en voksen rolle til et ungt talent – men føler Stage selv, at hans rolle i klubben har ændret sig?

»Jeg mener du kommer langt med gå-på-mod og almindelig dannelse, hvor du bidrager med det du kan. Og når du først er inde i varmen, så er det ud med næb og klør.«

– Min rolle har helt klart ændret sig. Nu kom jeg jo som ung (det er du stadig Jens, og det vi glade for) og skulle indfinde mig med hvor jeg var, og knokle mig til spilletid hver gang. Nu høster jeg ligesom frugterne af det hårde arbejde, men jeg ved også, at den dag jeg stopper med at arbejde, så er det ikke sikkert, at mit talent rækker til en plads i startopstilling. Jeg ved selvfølgelig godt, at der er ting at arbejde på, men jeg er den type jeg er, og så prøver jeg at blive bedre til de ting jeg mangler, lyder det fra Jens Stage til MTAC.

I dokumentaren på Eurosport snakker du om det der med at bide dig fast, både i AGF og på U21-landsholdet, hvad mener du med det, og hvordan gør man det?

– Jeg tror primært det handlende om U21-landsholdet, men det har jo været samme proces i AGF. Da jeg begyndte at spille handlede det om at få sat sit aftryk så hurtigt som muligt, så træneren ikke glemmer dig.

Men er det ikke særligt det du er bedst til? At vise hver gang, at du vil det her mere end nogen andre?

– Jo. Det gælder også både på, og udenfor banen. Det handler om at levere det indtryk til træneren, så han ikke glemmer dig. Altså at levere på træningsbanen og hjælpe dine holdkammerater, og lære af det du får fortalt. Jeg synes du kommer langt med gå-på-mod og almindelig dannelse, hvor du bidrager med det du kan. Og når du først er inde i varmen, så er det ud med næb og klør.

Jens Stage – ingen undskyldning for ikke at præstere

Det var tydeligt at se, at Stage brænder for hans arbejde, for klubben og for fansene. Vi spurgte alligevel ind til, hvordan udlandet klinger i hans øre:

– Det er svært at sige. Det lyder jo fornemt, men lige nu har jeg det, jeg har lyst til at sige blommen i et æg. Vi har en super fed spillertrup, en dygtig træner og staben er god. Jeg har min familie og alt jeg bruge for at præstere, så lige nu kan jeg ikke komme på en undskyldning for ikke at præstere.

Det er svært ikke at holde af Jens Stage, og det er ligeså svært ikke at blive draget af en 22-årig knægt, der allerede nu har efterladt så stort et aftryk i truppen og på fansene. Der er brug for flere Stag’er i fodbold, og der er i særdeleshed brug for Jens Stage i AGF.

Han kan blive grundstenen i en ny tid, hvor folk kæmper røven ud af bukserne for hinanden, hvor folk kan læne sig op af en mand, der allerede har prøvet lidt af det meste. Det arbejde Jens Stage ligger i AGF, det er dét, der vinder mesterskaber.

Morethanaclub.dk favicon

Tryk Log ind for at kommentere
  Få notifikation  
Notifikation ved