Månedens spillerfokus: Magnus Kaastrup – AGF er ikke nogen nem klub at spille i

7
Magnus Kaastrup er produktet af en fremragende talentafdeling, samarbejdsklubber og hårdt arbejde. Vi stiller skarpt på den kun 17-årige AGF’er.

Den kun 17-årige kantspiller har fået fodbold ind med modermælken, og nu lever han de fleste drenges drøm, fuldtidsprofessionel med en lys fremtid og et talent, der sjældent går ubemærket hen.

For Magnus Kaastrup er et af de største talenter vi har, og til trods for deres unge alder er disse drenge altafgørende for AGF – både spilmæssigt og økonomisk.

Spilletiden har dog været sparsom, men når man spiller i en klub som AGF skal man også forvente, at presset i klubben medfører et meget smalt spillevindue for de unge talenter.

Vi snakkede med Kaastrup omkring hans fodboldmæssige opvækst i og omkring AGF:

– Jeg kom herind som ung til u14, fra der hvor jeg kommer fra, Virring SSV. Med U17 vinder vi mesterskabet og det leder så op til min tid som U19-spiller, hvor jeg så får debut for første holdet, fortæller Kaastrup til MTAC.

Læs også: Kanstrup: Der var klart straffespark

Selvom den unge kantstpiller får det til at lyde meget beskedent og jysk’t så var Kaastrup en af de spillere, der virkelig skinnede igennem på ungdomsholdene. Og rekorden som den yngste debutant på førsteholdet nogensinde, vidner vidst om at Kaastrup er i en klasse for sig.

Men hvordan er livet og forskellene fra ungdomsspiller til fuldtidsprof?

– Der skete jo det, at jeg skulle til at skrive min kontrakt med AGF. Og efter en snak med både klubben, PC og skolen fandt vi ud af, at jeg var nødt til at stoppe med skolen. Jeg har altid levet professionelt og levet sundt, så den eneste ændring rent sportsligt har været det at få titlen.

Sparsom spilletid til de unge talenter

Det kan være svært at finde tid til de unge talenter når der kæmpes med næb og klør i en nedrykningspulje eller en hjemmekamp mod Brøndby, men hvor stort er presset for de her unge talenter?

– Altså, det er jo som man tager det i forhold til ens mentalitet. Men det er så bevisende, at den tro de har på mig kommer i store kampe. Selvfølgelig er der et pres, AGF er ikke nogen nem klub at spille i, lyder det fra Kaastrup der fortsætter:

Læs også: Kanstrup: Der var klart straffespark

– Det er Danmarks andenstørste by, og klub, og med de traditioner, der følger, er der altid pres på klubben. Jeg tager det stille og roligt og har en familie, der bakker godt op om mig. Det handler om ikke at lytte for meget rundt omkring og i stedet fokuserer på sig selv.

Det har krævet utallige timer på træningsbanen at nå dertil hvor Magnus Kaastrup, allerede som 17-årig er nået. Målet er klart for den unge teknikker, der skal spilletid til, og til diskussionen om en startplads har Kaastrup en lille stikpille til cheftræneren:

– Det er klart, jeg vil gerne spille noget mere. Jeg har startet inde fire gange, og blevet matchvinder tre af de gange. Jeg er 17-år, så det handler om at forblive tålmodig få nogle startpladser og så score mit første Superliga-mål. Og så selvfølgelig nogle personlige mål som jeg, jaaah, altså. Jeg vil jo gerne til udlandet, lyder det afslutningsvis fra Kaastrup til MTAC.

Vi håber inderligt, at Kaastrup er at finde i startpladsen, for den knægt kan virkelig noget. Meld ind i kommentarfeltet, hvem I mener skal være den næste hovedperson i ”Månedens spillerfokus”.

Tryk Log ind for at kommentere
  Få notifikation  
nyeste ældste mest bedømte
Notifikation ved
kimBo
Bruger

Fedt interview! Super talent vi har i Kaastrup.. Han skal bare klø på og så skal fremtiden nok være fuld af muligheder.
Ku være fedt hvis i fik et interview med bundu ang, hans udvikling. Fremtid og egne mål.
Godt arbejde Mtac!

Simonbc
Bruger

Jeg gad godt at få et interview med DN angående de unge talenter. Deres situation for mere spilletid i fremtiden og hvilke parametre der spiller ind.

anyoneofus
Bruger

Jeg synes det er lidt foruroligende at læse han har droppet skolen som 17-årig!? Nu fremgår det ikke hvilken uddannelse han havde påbegyndt, men jeg bliver altid nervøs når de unge spillere sætter alt på ét bræt på den måde. Er det redaktionen bekendt, hvilken uddannelse MK har droppet?

wellop
Bruger

Forhåbentlig er det noget som forbedres som det nye akademi bliver bygget færdigt.

Brigs70
Bruger

Bliv ved med de unge. Benjamin Hvidt eller Kasper Lunding kunne være interessante at høre fra.

wellop
Bruger

God artikel og meget i stil med hvad jeg og andre har efterspurgt.
Stærk respons fra Redaktionen.

Det kunne være spændende at fortsætte med de unge spillere og evt. et interview med Allan K. Jepsen, A+ træneren, og Allan Frederiksen, talentchefen.