Landsholdsaktuel AGF’er: “Jeg skal være den bedste”

0
Billedet er fra AGF.dk

U19-landsholdsspilleren Benjamin Hvidt kæmper for at være blandt David Nielsens foretrukne, hvor toppræstationer hver weekend er kravet.

Denne artikel er skrevet af Martin Jørgensen, LokalAvisen Aarhus.

Der er stort fokus på de unge talenter i AGF. Denne gang er det Benjamin Hvidt, der bliver taget under luppen.

Det 18-årige midtbanetalent fra AGF, Benjamin Hvidt, har som så mange andre fodboldspillere en drøm om at slå igennem og komme til udlandet. Først skal han dog overbevise David Nielsen om, at han bør være én af de startende 11, der skal spille weekend efter weekend for AGF’s førstehold.

“Min situation er blevet bedre, end den har været. Jeg er kommet mere med ind under holdet. Lige nu er der fremgang, og det arbejde, som jeg gør på træningsbanen bliver belønnet. Men det er stadig ikke helt godt nok. Jeg vil gerne ind og spille, og det er dét, jeg arbejder på.”

Læs også: 16-årige Daniel træner med Superligaen

Arbejdet er blevet belønnet. I de seneste tre kampe har talentet været en del af kamptruppen, og mod Aarhus Fremad fik han sågar 90 minutter i benene i 1-5-sejren i lokalderbyet.

“Vi klarede det fint. Personligt synes jeg, at jeg løste mine opgaver fint, som var at fordele boldene og indgå i spillet. Min kommunikation med de andre spillere gik godt, så det var positivt.”

Kræver toppræstation

Minutterne har givet Benjamin Hvidt ekstra meget blod på tanden for at få endnu flere spilleminutter, og David Nielsen har allerede været ude i medierne og slå fast, hvad han kræver af de unge spillere – de skal toppræstere i U19 Ligaen, hvis de skal have Superligaminutter.

Hvordan skal du som spiller toppræstere?

“Jeg skal være den bedste,” lyder det prompte fra spilleren, som uddyber:

“Jeg skal arbejde hårdt og vise vejen for holdet. Jeg skal være god på bolden, være involveret i en masse situationer og skabe en masse. På den sidste tredjedel skal jeg være afgørende med mine afleveringer,” siger Benjamin Hvidt.

Læs også: AGF: Oscar Fuglsang fra Højbjerg er landsholdsaktuel

“De er mange om buddet lige nu. Hvis jeg ikke bliver udtaget, må jeg bare arbejde endnu hårdere. Sådan er det altid, hvis man bliver fravalgt. Men jeg skal ind og have minutter, og det føler jeg også, at jeg er god nok til.”

Estland, Finland og Italien

Benjamin Hvidt er sammen med holdkammeraterne Magnus Kaastrup og Sebastian Hausner taget til Estland, hvor der venter EM-kvalitikation med U19-landsholdet, hvor modstanderne hedder Finland, Estland og Italien.

“Det er selvfølgelig stort at blive udvalgt som én af de bedste på sin årgang og blive testet mod andre lande.”

Han kalder det en god mulighed for at udvikle sig at blive matchet mod de bedste, og det er noget helt særligt.

“Man er stolt hver gang, man møder ind med landsholdet. Og det er en stor motivationsfaktor hver gang, man kommer hjem igen. Man vil også være med næste gang, at der er udtagelse,” slår Benjamin Hvidt fast, som dog ikke panikker over hans kontrakt med AGF, der udløber sommeren 2019.

“Jeg tager det meget roligt. Jeg ved, at AGF og min agent har snakket sammen, men jeg holder mig ude af det, for at kunne fokusere på mit arbejde på banen. Så må vi se på det, når vi kommer tættere på.”

LokalAvisen Aarhus

Tryk Log ind for at kommentere
  Få notifikation  
Notifikation ved