Kynisk AGF-mandskab sænkede OB på få minutter

3
© Allan S Voss/Sportsphotos.dk ©
AGF leverede endnu en gang en hæsblæsende fodboldkamp, og tog et vigtigt skridt på vejen til Europa. 

Efter den flotte og målrige præstation mod Silkeborg havde David Nielsen fundet plads til Ankersen, Spelmann og Junker. Det var dog svært for de mange AGF-fans at se positivt på de første minutter af kampen.

De første 10 minutter stod på massivt OB-pres og indikationer der tydede på, at AGF ville få det svært – og det gjorde de.

Efter blot et par minutter spillet dukker Troels Kløve op for gæsterne, og udplacerer et sovende forsvar. Derefter fortsatte gæsterne det høje pres og spillede sig flot igennem både midtbane- og bagkæden – heldigvis uden yderligere scoringer.

Læs også: Transferdebat – hvordan skal forsvaret se ud?

I stedet fik AGF overtag i kampen og udviste kollektiv klasse i de offensive forsøg. Fremragende gennemspil fra Kasper Junker og DAP, der med sublimt overblik splitter OB-forsvaret med en tværpasning, og for enden af den bold står Tobias Sana, der iskoldt sparker bolden i nettet.

Selvom udligningen skabte glæde på tribunen, så gik der ikke længe før Kent Nielsen og co. igen kunne juble. Troels Kløve udnytter et igen, sovende forsvar, og udplacerer Jovanovic. AGF skulle altså igen jagte sejren.

Pausen ændrede AGF

Hvad David Nielsen sagde i pausen vides ikke endnu, men det virkede. Et systemskift i  2. halvleg medførte et helt andet AGF-hold, hvor spillerne stod bedre på banen, fik lukket ned for OB’s offensive kræfter, og samtidig spillede sig til store chancer.

Ligeså hurtigt som AGF kom bagud, ja, ligeså hurtigt var værterne foran igen, efter at have været bagud to gange i kampen.

Først dukker Kasper Junker op i feltet og udnytter en farlig chance, og med en klinisk afslutning en udligning på Ceres Park. Få minutter efter bliver målskytten pillet ud, og ind kommer Martin Pusic. Og hvem andre end Pusic til at sparke bolden i nettet til 3-2.

Læs også: Transferdebat – hvordan skal forsvaret se ud?

David Nielsens systemskifte virkede. Med Stage, Amini og DAP på den centrale midtbane arbejdede de benhårdt, og mens bagkæden fik bedre fat, kunne AGF stille og roligt cruise mod en 3-2 sejr på eget græs.

Det var tydeligt at 2. halvleg var AGF’s vej mod sejren. Første halvleg fik slet ikke det udtryk som Hr. Nielsen udnyttede, og flere gange kunne der høres stor utilfredshed for både ham og assistenttræner Rubén Sellés, der eftertragtede vilje og hårdhed – og det fik de.

Statistikkerne taler deres tydelige sprog. I 1. halvleg begik AGF kun 4 frispark og OB fik gang på gang lov til at spadserer gennem begge GF-kæder. I 2. halvleg var der andre boller på suppen. 11 frispark og en total fighterindsats fra holdet, der kæmpede sig til en yderst vigtig sejr.

Næste opgør spilles på søndag hvor AGF igen skal forsøge at holde OB fra døren.

 

Tryk Log ind for at kommentere
  Få notifikation  
nyeste ældste mest bedømte
Notifikation ved
Steen6372
Bruger

Måske lidt en tilsnigelse at sige, at Pusic sparkede bolden i nettet. Sparket kom fra Ankersen og Pusic blev vel snittet på hoften.

Sloth
Bruger

fedt at være på stadion i dag……solskin, sejr og glade mennesker.

Spørgsmål? Hvorfor var Blume helt ude af truppen i dag, skadet? Syg?

zcml
Bruger

Måske man til retur-kampen skulle overveje at starte i stil med, hvor man stillede op i 2. halvleg. Stage ind centralt ved siden af DAP, og så Amini som den mere fremskudte af de 3; så vi spiller 4-3-3, når vi angriber, og 4-5-1, når vi forsvarer. Sana må så ud på kanten som udgangspunkt igen, sammen med Bundu eller Ankersen (Anker havde en stor rolle i sejrsmålet, men ellers synes jeg han var ret anonym i dag). I angrebet vil jeg holde fast i Junker, men hvis han er ude pga. den skade han måtte udskiftes med i dag,… Læs mere »