Kwedis store drøm

0

Den 21-årige camerouner, Patrice Kwedi, kommer til AGF med noget af en historie bag sig. Kwedi er forældreløs, og har to små brødre gående hjemme i Yauonde i Cameroun. Lillebrødrene Jean Jules og Nick på henholdsvis 14 og 11 år, bor nu ved en fætter, men Patrice sender hver måned penge ned til dem, og håber en dag at kunne samle familien igen. Her er historien om Patrice Kwedi.

For fire år siden døde de tre drenges mor, og Patrice på 18 år fik derfor ansvaret for de 2 små. Efter begravelsen blev de to mindste som sagt indlogeret hos fætteren, mens Patrice var blevet solgt til Dynamo Zagreb i Kroatien, hvor han havde chancen for at blive det han altid havde drømt om, fodboldspiller. Nu er han så på prøve i AGF indtil sommer, og inden da skal han have bevist at han er god nok til en kontrakt. Bliver det ikke til noget, vil det være endnu et hårdt slag for Kwedi, som allerede har været hårdt prøvet gennem sin barndom.

“Det har nogle gange været meget hårdt for mig. Når man mister en mor, som har gjort alt for én, så rammer det utrolig hårdt, når hun er væk. Nu kan jeg ikke betale hende tilbage, hvad hun har givet mig, og det havde jeg glædet mig, da jeg blev solgt til Dynamo Zagreb. Min mor fulgte mig til lufthavnen, hvor hun sagde farvel. Det var sidste gang, at jeg så hende”, fortæller Kwedi.

Han ser tilbage på en barndom hvor forældrene arbejdede hårdt for at skaffe penge til drengenes uddannelse. Patrice var et stort talent, og måtte derfor gå 20 kilometer 4 dage om ugen for at komme til fodboldtræning. Drømmen om en dag at blive professionel, fyldte alt. “Jeg var kun seks år, da Camerouns landshold var til verdensmesterskaberne i Italien. De slog Argentinas verdensmestre i åbningskampen, og jeg kan huske, at gaderne i Yauonde var fyldt med ellevilde mennesker. Da landsholdet senere blev slået ud, fik de en heltemodtagelse i byen. De kørte rundt i næsten seks timer, og de kom også lige forbi mit kvarter. Det var en stor oplevelse, som jeg aldrig vil glemme”, siger en drømmende Kwedi.

Patrice Kwedi forlod i en tidlig alder skolen, for at forfølge den store drøm. Det betød samtidig at familien fik færre udgifter til skolegang. “Det var for hårdt for mine forældre, at de skulle betale for tre drenge, og det var bedre, at de kun betalte for mine to små brødre. Jeg fik lov at gå på fodboldskolen KSA i stedet for, og jeg spillede blandt andet på hold med Samuel Eto’o fra Barcelona og Djemba-Djemba fra Aston Villa. De er stadig mine venner, og jeg drømmer også om en dag at komme til en stor klub, som deres”, fortæller camerouneren. Efter sit ophold på skolen, tog han til klubben Olympique i Camerouns bedste liga.

Hans far, Kwedi, fulgte ham gennem hele hans karriere, og var sikker på at sønnens talent, en dag skulle bringe ham til en stor klub i Europa. Faderen døde i 1999 efter lang tids sygdom, og nåede aldrig at se sin søn i en af Europas klubber. “Det var også en svær tid, og jeg husker det stadig, som var det i går. Jeg kan kun takke mine forældre for, at jeg er kommet så langt, men jeg er ked af, at de ikke kan se mig i dag”, lyder det fra Kwedi.

Patrice ligger ikke skjul på at en kontrakt med AGF vil betyde rigtig meget for både ham selv, og for hans brødre. Han har en drøm om, at de en dag, skal bo sammen igen. “Det ville være det smukkeste i mit liv, hvis jeg kunne gøre det. Hvis jeg får en kontrakt med AGF, så skal Jean Jules hentes herop. Han er en meget talentfuld fodboldspiller, og måske kan han også spille i klubben og samtidig gå i skole. Nick er dygtig i skolen, og derfor skal han koncentrere sig om det”, siger Patrice stolt.

Indtil videre ser det da også lyst ud for Kwedis drøm om en kontrakt. Han har imponeret både medspillere og trænere under sit ophold på Fredensvang. “Patrice har virkelig imponeret mig, og jeg synes, at han har grebet tingene meget fornuftigt an. Han gør det ikke sværere end det er, og det er en god kvalitet”, siger Brian Steen Nielsen.

“Det, jeg oplever lige nu med AGF er det største i mit liv. Jeg har aldrig oplevet det før, hvor alle kan snakke med mig, og hvor lederne fortæller, hvad jeg skal gøre. Resten er op til mig selv”, siger Patrice Kwedi til slut, med forhåbningerne om en kontrakt med AGF.

Her fra kan vi kun sige, at vi så inderligt håber at Patrice slår igennem og for underskrevet en kontrakt med AGF. Efter alt hvad han har været igennem, så har han fortjent det. Men tiden må vise, hvad den 21-årige camerouner har at byde på i den danske SAS-liga.

Kilde: Stiften
Foto: agf.co.dk

Få notifikation
Notifikation ved
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments