Kultstatus, Rasmussen kritik og et spændende forår i vente

1

Forårspremieren og forårssæsonen er lige om hjørnet. Allerede på søndag er vinterpausen et overstået kapital og nu skal der skrives endnu et i AGF’s historie.

Morethanaclub.dk mødte Jan Schouby til en snak om søndagens lokalderby og resten af et spændende forår, som endelig kan være med til, at bringe den århusianske fodboldstolthed tilbage i toppen af dansk fodbold.

– Jeg tror, at det bliver en åben og lige kamp. Under Ove Pedersen ville sådan en ”sæsonpræmiere” have været lig med et meeeeget defensivt AGF-hold og tilfredshed med bare at komme på tavlen med 0-0, men under Erik Rasmussen skal der nok komme mere gang i den, siger sportsredaktøren til morethanaclub.dk og fortsætter.

– For første gang vil man se AGF presse højt oppe på banen i store perioder af kampen. Det vil helt sikkert give flere chancer og skal nok også sætte god gang i publikum. Spørgsmålet er så, hvad den mere offensive stil vil gøre ved den defensive organisation, men umiddelbart har det set fornuftigt ud i træningskampene.

– Randers vil helt sikkert være handicappet af at skulle undvære Tobias Grahn, som meget af det offensive er bygget op omkring, men selv uden ham er holdet godt nok til at kunne udfordre AGF. Det skal blive spændende at se kampen mellem de to gange Mark – Howard og Nygaard, men kan AGF få styr på angriberen, er holdet kommet meget tættere på sejren.

Et forår med flere perspektiver

– AGF går et meget spændende forår i møde, men umiddelbart er det svært at forestille sig, at holdet kan kravle længere op i tabellen. Faktisk tror jeg, at AGF skal være tilfreds, hvis det kan holde sig mellem fem og syv.

– Det lyder måske lidt negativt, men med en ny træner med mange nye ideer og en del nye spillere vil der komme udfald, som koster. Men jeg er ikke i tvivl om, at der vil komme kampe, hvor det hele går op i en højere enhed, og at det på lidt længere sigt nok skal blive rigtig godt. Foråret skal bruges på at spille holdet sammen og vænne det til Erik Rasmussens måde at tænke og spille på.

– Det er det primære, så AGF for alvor er rustet til den kommende sæson. Når det er sagt, så er det ekstremt vigtigt, at AGF kommer godt fra start med en sejr over Randers. Ove Pedersen nåede – efter min mening lidt ufortjent – på det nærmeste kultstatus hos AGF’s fans, og da Erik Rasmussen samtidig – på grund af sin tidligere kritik af AGF – ikke er den mest populære mand i alle kredse, er det meget vigtigt, at han hurtigt får bevist, at hans ideer er rigtige, og at han er manden, der kan føre AGF videre mod toppen.

– Taber AGF de første par kampe, bliver det arbejde meget sværere, så både træner og spillere vil gøre alt for at vinde den kamp. Spillemæssigt vil folk få et angrebsivrigt og målsøgende hold at se med aggressive kanter og backs, men formentlig kun med en angriber. Jeg tror nemlig, at Erik Rasmussen i en del kampe vil satse på kun at have en mand på toppen og så Jakob Poulsen liggende lige bag ved. Lidt som Rasmussen havde stor succes med i FCM da Mikkel Thygesen spillede pladsen, slutter Jan Schouby af til morethanaclub.dk

Læs med i morgen når sportsredaktøren kommer med til bud på udfaldet af AGF – Randers FC og hvor han begrunder hvilke/hvilken AGF-spiller der bliver forårets profil.

Få notifikation
Notifikation ved
1 Comment
mest bedømte
nyeste ældste
Inline Feedbacks
View all comments
Meloveyou
12 år siden

Ja det bliver vildt spændende, men hvor får han fra at det er bygget op omkring Grahn i Randers? Han har ikke spillet en kamp for dem endnu?

Men hvad med deres Marc? Er han skadet, har fået at vide at hverken han elller Kevin Stuhr var med i de sidst to træningskampe.. Og Beckmann skulle være hoppet ud med skade i deres sidste kamp. Men intet står på deres latterlige site?? Så der er tys tys fra dem:o