Kommentar: Drømmen om top 6 – hvor går det galt?

12
© Allan S Voss/Sportsphotos.dk ©

Det har været sløje tider i AGF-lejren på det seneste. Drømmen om Top 6 er udskudt for en stund, og nu venter et par skæbnesvangre kampe forude. 
Så hvad er status i AGF?

AGF er nu efter 17 spillerunde 6 points efter Horsens på 6. pladsen, som hele tiden har været sæsonmålet.

Formen er stærkt nedadgående og AGF har nu ikke vundet i 8 kampe i streg. Denne periode har været præget af, at AGF har indkasseret utrolig mange mål, noget overraskende oven på den defensive organisation i løbet af sidste sæson og starten af denne sæson. Noget er gået galt.

Men… Der er 3 kampe tilbage i 2018, kampe som skal vindes og kampe, hvor AGF har en solid chance for point, lige med en undtagelse af formsvage FCN. De unge konfirmander kan have en skræmmende hjemmebane.

Vejle (Hjemme)
FCN (Ude)
Hobro (Hjemme)

Herefter er der 6 runder i foråret. Dvs. 9 point i 2018 tilbage at spille om, og 18 point i 2019.

Tilbage står vi med et par store spørgsmål:

Truppen – fravær fra vigtige aktører

I transfervinduet sagde AGF farvel til Alexandar Jovanovic, Kasper Junker og Daniel A Pedersen.

Ind kom Ryan Mmaee og Roman Mysak

Niklas Backman fik en mystisk hovedskade og Blume har haft en længerevarende periode ude, med skader i akillessenen.

Læs også: Interview -Jens Stage er 22 år og allerede klubhelt

Spørgsmålet er vel altid om truppen er stærk nok til en top 6. AGF har været nødsaget til at spille fast med Juelsgaard og Kanstrup, uden alternativer. Kunne man have beholdt Daniel A Pedersen og have en solid gardering?

Jesper Juelsgaards personlige fejl er det helt store samtaleemne på tribunen, efter han er flyttet ind på en central plads i forsvaret. Sana, der til tider har en opgivende attitude, Ryan Mmaee der ikke scorer i Superligaen og en Mustapha Bundu, der varmer bænken og stadig mangler hans store gennembrud. I modgang adresseres der altid syndebukke, men er de berettiget?

Træneren David Nielsen

Den karismatiske AGF træner, der siger tingene som de er, er ikke bange for at tage ansvar, men det ansvar og de taktiske overvejlser har bare været forkerte. Tag bare kampen mod Horsens, hvor begge ‘angribere’ er på bænken til fordel for Jens Stage, der bare er bedst på midten.

David Nielsen har vist, at han træffer valg efter nøje begrundelser og er ofte velbegrundede i de valg han tager. Det trænger vi til går den rigtige vej i de næste tre kampe.

Han taler meget om, at omklædningsrummet og kulturen i AGF er på sit højeste, men alligevel leverer spillerne ikke optimalt over 90 min i hver kamp. Der er stor rotation i truppen, og påvirket af de negative resultater kan der let stilles spørgsmål ved den disposition.

Kan David Nielsen vende dette? I Lyngby forlod han et hold i forfald efter en god sæson i 16/17 og klubben har været i frit fald lige siden.

Ansvaret for transfers

Har AGF handlet ansvarligt ind til sæsonen og primært sidste transfervindue?

Peter ”PC” Christiansen hentede den tidligere spanske u21 målmand Oscar Whalley i forrige transfervindue, som var sulten og klar til at erstatte Alexandar Jovanovic. Et salg som var planlagt med spilleren og hvor man havde forsøgt at handle i rettidig omhu.

Hertil kom der et noget uventet bud på Kasper Junker, hvor AGF takkede ja, hvis de kunne finde en erstatning. Junker havde siddet på bænken i de sidste par kampe efter ikke at kunne levere de antal mål som man kunne forvente af en angriber.

Læs også: Interview -Jens Stage er 22 år og allerede klubhelt

Så da valget faldt på Ryan Mmaee, som kom fra Belgiske Standard Liege og så havde man en spændende u21 spiller, der dog ikke var kendt for at lave mål på samlebånd. Både Ryan Mmaee og Roman Mysak lignede indkøb til bredden, med den hensigt at kunne stabilisere en sund økonomi i AGF.

Men er dette pludselig blevet nogle dyre valg i stedet for at have valgt en etableret målscorer og muligvis en gardering til det centrale forsvar. Skulle man have forlænget med Daniel A. Pedersen og have en stærk fodboldspillende midterforsvar som han var i Silkeborg?

Jakob Nielsen – Økonomi

Direktøren bærer ansvaret for både træneren, sportsdirektøren og økonomien. Har Jakob Nielsen satset for meget på økonomien via transfers og øget sponsorindtægter?

Jakob Nielsen har været 4,5 år i AGF nu, og har klubben rykket sig siden hans ankomst? Koncepter som, “Den hviide tråd” og ”Det nye AGF” mister hurtigt sin værdi og gennemslagskraft.

Den samme gamle sang

Denne artikel opsummere alle de aspekter, der er på AGF i denne periode, hvor holdet nu har tabt 4 superliga kampe i streg.

Andre klubber er i lignende forfatning med svære perioder. Her kan nævnes FC Nordsjælland og AaB. Andre har vendt skuden og er på vej i et godt spor, her kan nævnes OB og Brøndby.

Superligaen er så dejlig ustabil, at der ikke skal meget til at ændre hvor man er i tabellen. AGF ligger i bunden, men udviklingen i Superligaen har gjort at der kun er 6 points op. Der er dog en del hold der skal passeres. Som AGF fan har man været i dette scenarie før, men der var tidligere i denne sæson en optimisme og tro på tingene kunne gå op i en større enhed. Det kan det sådan set stadig.

Stolte som få – skal AGF med fansenes opbakning nok genrejse sig og nå denne sæsons målsætning. Man skal vel være optimist.

KSDH!

Tryk Log ind for at kommentere
  Få notifikation  
nyeste ældste mest bedømte
Notifikation ved
Juniorxx
Bruger

Til at starte med. Fedt indlæg… Salget af AJ var aftalt og dermed ok. Salget af Junker kan vi ikke placere en finger på, da han var decideret ringe. At der ikke forlænges med DAP kan jeg personligt leve med da hans afløser har leveret fra dag 1. Aftalen med touttuh virker fint nok. Men man må altså bare erkende at dem der er hentet som direkte erstatning for AJ og som angriber slet slet ikke har leveret. At man ikke har kunnet hentet en med erfaring i front som Pusic er ikke godt nok, som ene angriber kræver det… Læs mere »

Negreanu
Bruger

Sikke en masse ord men utroligt lidt indhold. Passer dog super til AGFs situation lige nu.

Thomas K
Bruger

Der er- som jeg ser det – flere ting, der skal ændres, hvis AGF skal frem i tabellen. Jeg er ikke et sekund i tvivl om, at Jacob Nielsen er god for AGFs økonomi, og der er tættere på balance end længe, hvilket ofte er svært i en Superligaklub. Desværre, så er AGF én af de klubber der blot “overlever” mellem to emissioner. Skal holdet for alvor rykke, så skal produktet være bedre. På den måde, kan konceptet være bæredygtigt. Skal produktet – og der holdet – være bedre, så må der satses, således at en eventuelt transferindtægt fra Jovanovic… Læs mere »

Negreanu
Bruger

Det her er til gengæld et indlæg med bund i. Det kunne floskelforfatteren af det oprindelige indlæg lære meget af. Og fuldstændig enig iøvrigt Thomas K.

Redaktionen
Admin

Hvilket indlæg tænker du på? Så kan vi helt præcist ændre fremadrettet :-).

jj
Bruger

Enig – det er rart med et velovervejede indlæg, der sætter tingene i perspektiv. Det oprindelige indlæg var nok mest ment som oplæg til debat. Men det er befriende at høre nogen sige andet end: David Nielsen skal fyres eller PC skal fyres eller …. men rent faktisk komme med ideer til hvad der kunne løse problemerne. Man kan sagtens var sur på en specifik træner fordi han ikke præstere det man gerne vil se. Men man er meget naiv, hvis man tror at det ændrer på vores situation at skifte træner. Eller også er man lige blevet fan af… Læs mere »

Norden
Bruger

Meget enig i dine overvejelser. Det du tager fat i er, at den centrale akse i holdet ikke er god nok. Målmand-stopper-6er-angriber. Den del er fundamentet på ethvert fodboldhold, og det er i høj grad her man burde starte og investere mest.

Sana passer simpelthen ikke ind og jeg savner også JA, der faktisk fik hentet solide spillere ind i Backman, Dino og Jovanovic.

Donmiguel
Bruger

En 6 plads har de to sidste sæsoner været opnået med 35 point. Dvs vi skal have 17 point i de sidste 9 kampe. 2 i snit er det kun FCK og FCM som har pt.. Skal vi ikke bare glemme at snakke om den top 6?

Nok vigtigere at snakke om hvad vi skal bruge resten af sæsonen til?

– Nye spillere?
– Ud med spillere?
– Afprøve unge talenter?
– Nye systemer?
– Ny træner?

Thomas Senior
Bruger

Ny træner burde allerede have været tilfældet for 2 uger siden.

martinbb
Bruger

Thomas senior stadigvæk en ny træner hjælper ikke når det er kvaliteten i truppen det er glat med hvis en skal fyres er det PC han har simpelthen ikke lavet sit job god nok

Thomas Senior
Bruger

“David Nielsen træffer velbegrundede valg.” Det må være en af de største vittigheder og absurde påstande der er publiceret. Den får al anden “fake news” til at blegne i sammenligning 🙂

bacher
Bruger

Giv de unge chancen! De er mindst lige så gode og har sulten/gnisten. De er på vej op ad stigen og AGF er ikke en endestation for dem, som jo ellers ofte er tilfældet for de spillere, der hentes dyrt til Aarhus og udefra. Lønkroner kan spare, talenter kan videresælges. De unge skal vide, at de får chancen i AGF ellers drager de, som nu, andre steder hen. Ja, vi kan lære af FCN. Hvor svært kan det være og er ledelsen god nok?