Kevin Diks – Del 2: Elsker AGF og den tillid jeg har fået

3

Selvom størstedelen af lejeopholdet hos “De Hviie” har været præget af skader, så har AGF allerede gjort et helt særligt indtryk på Diks og det vil han gøre alt for at kunne tilbagebetale.

I del 1 snakkede vi med Kevin Diks om hans karriere inden han i sommer skiftede til AGF, og hvordan han som stort talent i Holland mærkede opmærksomheden. Vi vendte også den knæskade, som han stadig mærkede følgerne af, da han skiftede til AGF i sommer, og den skulle faktisk også vise sig at have en stor betydning for, at det var lige netop AGF, han valgte.

Her i del 2 har vi spurgt Kevin lidt mere ind til, hvilken type fodboldspiller han er, hvordan han har det med konkurrencen mod Munksgaard, og hvor stærk han mener det her AGF-hold egentlig er?

 

En klub der forstod mig

Selvom det ikke blev til mange kampe for Kevin Diks i 18/19-sæsonen, hvor skaden for alvor satte ind, så havde klubber rundt omkring i verden fortsat et godt øje til den unge hollænder. Dog havde Kevin skrevet under på en 1,5 årig lejeaftale med Serie A klubben Empoli, hvilket gjorde, at interessen kun blev ved interesse og ikke mere.

”Jeg havde vel en 4-5 klubber, som var mere eller mindre seriøse i at få fat i mig, men mange af klubberne vidste ikke om de kunne få mig eller var nødt til at vente til min låneaftale med Empoli på 1,5 år var udløbet. Det mange af klubberne ikke vidste på daværende tidspunkt var, at jeg allerede var i samtale med Empoli om at ophæve kontrakten”

 ”Empoli var interesseret i at sende mig tilbage til Fiorentina, da man ville satse på ungdommen og ikke havde meget interesse i at pleje min skade. Jeg ville også gerne ud af kontrakten med Empoli, men jeg er bare ikke typen, der går til medierne og siger: Jeg er til rådighed, hvem vil have mig, så det gjorde, at klubberne skulle have gjort noget grundigt research for at vide, at det var situationen”

Det blev derfor ikke til et skifte lige med det samme for Kevin, men der var alligevel nogen klubber, der ikke havde opgivet håbet og fortsatte deres grundige researcharbejde, deriblandt AGF.

”Jeg blev dog alligevel kontaktet af en 4-5 klubber, som tydeligt var interesseret, da de selv havde fundet frem til, at jeg var ledig på markedet. Der var nogen af de her klubber, som var utrolig interesseret i at få fat i mig, men som ikke gad at vente den 1,5 måned, jeg ønskede for at kunne være 100% fit inden skiftet, da jeg var utrolig glad for mit genoptræningscenter i Belgien, hvor jeg var efter bruddet med Empoli.”

”Jeg følte virkelig, at jeg havde brug for den 1,5 måned med konditionstræning og så småt at møde de nye holdkammerater uden at skulle være i spil til at spille kampe eller lignende. Men de fleste af klubberne ville ikke vente på det.”

“AGF var de eneste, der sagde, at min genoptræning ikke var et problem og tilbød mig at komme tilbage i form i mit helt eget tempo. Det var virkelig det rigtige for mig på det tidspunkt, den proces de havde i tankerne, var helt perfekt og jeg blev derfor helt hooked på klubben allerede fra start. Det kræver en kæmpe tillid fra en klub at satse på en skadet spiller på den måde, for tid er lig med penge i fodbold, så det vandt en plads i mit hjerte!”

Det, at AGF valgte at vise Kevin Diks den tiltro, som de gjorde, på et så vigtigt og svært tidspunkt i hans karriere, har virkelig gjort et indtryk på den unge højre back, og det føler han flere bør vide:

”Jeg har simpelthen været så overbevist om, at AGF var det rigtige valg. Jeg var overbevist af klubben, ledelsen, trænerne, den fysiske stab og det faktum, at klubben har en så stærk fanbase, der har været der trods mangel på succes. Jeg var ikke i tvivl. Jeg er endda nødt til at sige, at denne her organisation måske er en af de bedste, jeg nogensinde har oplevet.”

”Jeg fortæller alle i Holland om det her fordi, der er stadig mange folk i Holland, der ikke ved hvem AGF er eller hvad Superligaen er, så jeg gør alt, hvad jeg kan, for at fortælle dem alle de her gode ting om AGF og dansk fodbold. Det er et helt fantastisk sted at være!”

 

Et alsidigt, passioneret powerhouse af en fodboldspiller

Kevin har i størstedelen af sin karriere spillet højre back, og har især altid haft stort fokus på de offensive kvaliteter. Det kan man også se på de spillere, som Kevin har været inspireret af i sine ungdomsår. Her var der især to spillere, der stod særligt klart for Kevin:

”Mit første idol var Gregory van der Wiel, hvis du kan huske ham? Han spillede blandt andet i PSG. Gregory var ved samme agentfirma som mig, så han var helt klart en af de første, jeg fandt stor inspiration i.”

“Derefter fik jeg virkelig øjnene op for Daniel Alves. Han var jo helt unik, og ikke en højre back man ser hver dag. Den dag i dag ved jeg ikke, om jeg har noget idol som sådan, men de to drenge har jeg fundet meget inspiration i”

Selvom Kevin oftest bliver anset som højre back, primært har spillet højre back, og lige nu kæmper om højre backen, kan han også begå sig en del andre steder på banen:

 ”Da jeg var yngre spillede jeg fløj, højre fløj primært. Det har virkelig hjulpet mig siden hen. Da jeg kom ind omkring u-21 landsholdet spillede jeg faktisk midterforsvar i Feyenoord, så det har gjort, at jeg er meget alsidig den dag i dag.”

“Jeg spillede også venstre back i min tid i Feyenoord, så jeg kan faktisk dække hele bagkæden. Jeg kan spille lige der, hvor min træner vil have det, men jeg foretrækker højre back for det er der mine kvaliteter skinner bedst igennem”

Det er kun blevet til 6 superligakampe i den hvide trøje indtil videre for Kevin Diks, hvoraf de 5 af kampene har været som indskifter. Det har derfor været svært for os fans at vurdere Kevin Diks, og hvad vi skal forvente af ham.

Dette er dog ikke noget, der bekymrer den unge højre back, da han tror, at de to egenskaber, som han mener er hans stærkeste, nok skal få lov at skinne igennem med tiden.

”Jeg er en utrolig energisk fodboldspiller. Jeg elsker at give mig 100% og ved, at jeg er god til at vise det. Derudover, så synes jeg, at jeg er en ret erfaren spiller trods mine kun 23 år. Jeg ser mange muligheder i spillet og føler jeg allerede har prøvet en masse i min karriere.”

“Derudover, så er noget af det vigtigste for mig, når jeg spiller, at hjælpe mine holdkammerater omkring mig. For eksempel højre fløjen foran mig på banen, men især også udenfor banen. Og så er jeg også ret hurtig”

 

Munksgaard og kampen om højre back

Der er ingen tvivl om, heller ikke fra Kevins side, at det ikke kun er på grund af skader, at han ikke har fået fuld spilletid. Lige nu huserer der en højre back som gør det fortrinligt, især defensivt. Cheftræner David Nielsen er tilmed en mand, der holder fast i sine folk, når de leverer.

Selvom Diks kun er i klubben på et lejeophold, stresser han indtil videre ikke over situationen, da han ved at hårdt arbejde og tålmodighed nok skal betale sig. Det er blandt andet noget han mener, at han har lært efter sit lange skadesforløb og mange udlånsture fra Fiorentina.

”Munksgaard er en rigtig dygtig spiller og selvfølgelig bliver han set som den bedste spiller lige nu. Og han har også på mange måder været det rigtige valg på højre backen. Det er ofte sådan fodbold er, at når man spiller og du og holdet leverer, så bliver man ved med at spille, hvorfor ændrer et vindende hold? Hvorvidt han rent faktisk er bedre end mig, det ved jeg ikke, men hvad jeg ved er, at jeg kommet for at spille og det har jeg også tænkt mig.”

 ”Jeg arbejder benhårdt hver eneste dag på at blive den bedste version af mig selv. På fodboldbanen giver jeg den alt, hvad jeg har, og udenfor banen begynder jeg virkelig at føle mig til rette. Jeg er virkelig fokuseret og jeg arbejder stenhamrende hårdt for den plads.”

“Jeg tror, at jeg nåede at vise lidt i de to uger før Coronaen brød ud, at jeg vil det her, og blev også givet nogle minutter, hvor jeg kunne vise lidt af mine kvaliteter. Selvfølgelig er jeg der ikke 100% endnu, men jeg føler, at jeg er begyndt at vise bidder af mit potentiale, og at jeg er en seriøs udfordrer. Det tror jeg også David ved”

 

Det stærkeste hold jeg nogensinde har spillet på

Som tidligere nævnt, så har Kevin Diks allerede lidt af et CV at kunne vise frem. Pokaltitler i Holland, ungdomslandskampe og mange kampe i Eresdivisie. Kevin har trods sine kun 23 år allerede set og prøvet lidt af hvert.

Dog var Diks ikke i tvivl, da vi spurgte ham, hvad han troede var årsagen til, at AGF har været så gode i år, og hvordan han ville sammenligne dem med de hold han har spillet på igennem tiden:

”Jeg tror, at det er fordi, at det her hold virkelig er et hold. Jeg har været i mange klubber i min karriere, både store og små, men hvis jeg kigger på det her hold, så er dets største styrke uden tvivl, at det virkelig er et hold. Vi spiller som et hold, vi spiller ikke som individualister.”

“Selvom vi har folk med store individuelle kvaliteter, så har vi ikke det mind-set, hvor man fokuserer på enkelte spillere for at kunne vinde, vi gør det sammen. Det er det stærkeste ”hold”, jeg nogensinde har spillet på”


”Hvis du ser en spiller blive skifte ud på det her hold, så står der altid en dygtig spiller klar til at gå ind. Jeg synes vi har 22-23 spillere, eller hvor mange vi nu er i truppen, som alle hver og en vil kunne gøre sig på Superliganiveau. Jeg tror, det virkelig er en stor kvalitet og den sande styrke på det her hold, vi er et hold! Selvom det ikke så for godt ud i de sidste par kampe, så bevidner en tredjeplads og en semifinale plads altså, hvilket potentiale det her hold har, og hvilket hold vi virkelig er”

 

Tryk Log ind for at kommentere
  Få notifikation  
nyeste ældste mest bedømte
Notifikation ved
Ledetvede
Bruger

Lækker artikel, spændende at se hvad krisen gør i forhold til Kevins fremtid, jeg så gerne vi beholdt ham hvis det var muligt.

zcml
Bruger

Synes endnu ikke vi har set noget, der gør at jeg ikke hellere vil satse på Anbo som backup for Munks, men Diks har helt sikkert tidligere haft et niveau, der ville gøre ham til klart 1. valg i AGF. Det må vise sig, om han kan nå det niveau igen, men seneste kamp var ikke et godt tegn. Han har dog nok heller ikke rigtigt nået at komme felt i form i AGF-tiden (kom til med et efterslæb, og blev opereret i vinterpausen). Lige nu skal Fiorentina lade ham gå gratis, hvis en permanent kontrakt skal blive aktuel. Jeg… Læs mere »

Ledetvede
Bruger

Jeg er helt enig med dig i at der ikke noget der retfærdiggør at bruge penge på ham som situationen er nu, men mon ikke GF holder øje med ham fremover.