Kasper Lunding er prototypen på det vi mangler

1
Getty-images

Med et seriøst flot forår har Kasper Lunding for alvor slået hul på en forhåbningsfyldt karriere.

Der har længe været snak om talenternes plads i truppen, om manglende spilletid, og endelig, om det i virkeligheden er for svært at slå igennem i en klub som AGF. Men Kasper Lunding kan mane alle disse teser til jorden.

Selvom det er svært at slå igennem i AGF, og selvom ungdomsspillere de facto ikke har fået uanede mængder spilletid i løbet af efterårssæsonen, så giver det pote at lade dem blomstre og til sidst give lang snor til de unge spillere, for det kan altså hurtig betale sig.

Kasper Lunding er prototypen på det vi mangler. Unge spillere der tør, og unge spillere der kan. Det har endda åbnet op for, at 4-5 yderligere ungdomsspillere har fået en god portion spilletid i Superligaen (selvfølgelig med det forbehold, at truppen var ramt af skader, men alligevel!)

Pointen er, at det kan betale sig at vente med at smide de unge talenter for løverne. For når én spiller lykkes som Kasper Lunding har, så virker det til at de øvrige ungdomsspillere tør sætte støvlerne et skridt længere frem.

Selv har Lunding været ude og sige, at AGF ikke er for svær at slå igennem i:

– Nej, det synes jeg ikke, det er. Hvis vi, de unge, er gode nok, så spiller de også med os. De skal sætte de samme krav til os som til resten af truppen. Vi skal være på niveau med de andre, før de spiller med os, hvilket er helt fair, fortæller Lunding til LokalAvisen Aarhus og fortsætter:

– Jeg bliver matchet til træning hver eneste dag med nogle sindssygt gode spillere, som man virkelig kan se på, hvor meget der skal til for at slå igennem. Bare se på Stage for eksempel. Han har gjort det.

Så der er måske grund til smil hos det hårløse makkerpar når det kommer til fremtidsudsigterne for vores GF. Det er efterhånden et par år siden, at AGF har solgt en spiller for en ordentlig skilling, og hvis Kasper Lunding forstætter på nuværende niveau, så ser vi ingen anden vej for det unge talent end udlandet.

 

 

Tryk Log ind for at kommentere
  Få notifikation  
nyeste ældste mest bedømte
Notifikation ved
zcml
Bruger

Jeg kan simpelthen ikke huske, hvornår vi sidst har haft en ung spiller, der så hurtigt er kommet ind og trådt i kraft på 1. holdet.
Ser man udelukkende op off. spillere, så skal vi vel nærmest helt tilbage til Duncan.