Karakterbog: Markant niveauforskel – talentet toppede mens stjernerne sejlede

4
© Allan S Voss/Sportsphotos.dk ©

AGF led et smertefuldt nederlag, da OB trak det længste strå på Ceres Park. Vi sætter tal på gårsdagens præstation.

Det startede ellers så godt. En hurtig føring i starten af 2. halvleg og så var lyset tændt i Århus, men en usikker periode straffede os hurtigt i den gale ende. Nu kræver det sejr i Aalborg mens Nordsjælland og Randers skal tabe. Karaktererne er givet ud fra følgende skala:

UB = Uden for bedømmelse

Grabara (4) Trods en usikker start fik vores polske lejesvend kastet lim i handskerne. Grabara snupper et par gode OB-forsøg i første halvleg, hvor han holder på bolden i stedet for at bokse væk eller give et hjørnespark. Han er mere eller mindre uskyldig ved begge mål så dem går han fri for. I stedet vil vi ‘highlighte’ de mange gange han stormer ud i feltet, nogen gange omringet af tre OB-mand, og alligevel får pillet bolden ned. Han er selvsikker, det kan man se, og han er det bedste bud på en fast keeper siden Steffen Rasmussen.

Thøgersen (2) Den unge back var noget usikker på fødderne i flere situationer, og det er klart han mangler rutine og erfaring. Han formår aldrig at sætte sig i karakter overfor modstanderen og han så desværre skidt ud ved 1-1 og målet. Vi er ikke i tvivl om, at unge Thøgersen har et meget højere niveau end vi så igår.

Julle (3) Han starter med at smide en bold i fødderne på OB, det har vi set før. Men Juelsgård kom ellers rigtig godt efter det. Mange vigtige clearinger men alligevel mangler han autoritet i mange situationer. Det bliver spændende at se, om kontraktudløbet til sommer skal forlænges.

Tingager (3) Begge center-forsvarsspillerne gør det egentlig tilstrækkeligt. Tingager var igen umulig at slå i luftrummet og så viste han igen hans styrker på fødderne. Han er allerede blevet en enormt vigtig aktie i det defensive fundament og tager sjældent en dårlig beslutning i kampen. Dertil skal det nævnes, at Tingager ikke kommer foran Bashkim Kadrii på den nedfaldsbold, der giver 1-1 målet.

Munksgaard (3) Munksgaard er utvilsomt en uhyre dygtig back. Han har over-all noget mere kvalitet i spillet end Dino, hvilket særligt ses på hans fine indlæg. Munksgaard er måske ikke den mest iøjenfaldende spiller, men hans løbepensum og spilforståelse er voldsomt god. Det bliver dog til et 3-tal, da hele forsvarskæden generelt ikke hang sammen.

Toutouh (1) Toutouh prøvede og prøvede, men det lykkedes aldrig helt for ham. Det endte aldrig med de rigtige beslutninger i de første 20 minutter og så faldt han lidt ud af kampen. Han mangler stadig kampe i benene og reelle situationer fra vigtige kampe, så det er fint at få ham i spil, men han har endnu ikke leveret det vi havde håbet i AGF. Han har haft et par chancer nu, gårsdagens kamp var dog den største af de muligheder, og da han slet ikke fik tingene til at fungerer ender han som bundprop.

Stage (3) Stage gør det overordnet fint i store dele af kampen. Men der var også perioder af kampen, hvor OB overmandende midtbanen og fik AGF til at hive efter vejret, måske det var det, som medførte den manglende eksplosivitet i de sidste 15 minutter. Anyway, det er Stages job at sørge for, at OB ikke fik tonsvis af plads på midten, men det lykkedes i perioder ikke. Stage vinder alligevel dueller og laver de rigtige afleveringer, men han smider også et par vigtige afleveringer væk. Vi mangler de guldpræstationer vi så i første del af sæsonen.

Amini (4) Det er altid svært at skrive noget fyldestgørende om Amini i karakterbogen, for han spiller som regel identisk med sidste kamp. Igen er han katalysator for omstillinger, hvor han driver bolden frem i banen. Han er fremragende i de små rum, og kan vende med bolden og sætte gang i spillet. Derudover skal hans sukkerbold til Kasper Lunding nævnes. Det er høj klasse.

Lunding (5) Kasper Lunding er hurtigt blevet til publikumsfavorit. Han har fået en ordentlig portion selvtillid i støvlerne, og han tør  hele tiden at udfordre. Super touch på bolden og en sikkerhed og ro, der er i en anden liga end den første Superliga-kamp. Klart banens bedste mand, han er den der skaber mest dynamik i det offensive spil. Tager et kongeløb, som han også forsøgte sig med i 1. halvleg. Flot forløst og 1-0. Det giver mening at tro på talenter som Lunding, for lige pludselig bliver talenter forløst, og så har man en spiller, der kan afgøre kampe, i en alder af 19 år.

Mortensen (2) Vi vil første slå fast, at Mortensen igen virker som den angriber vi har brug for. Han fylder betydeligt meget på bolden, hvilket er vigtigt da han flere gange ender som ene spidsangriber. Han har autoriet og suger bolde til sig. Men. Det er anden gang han forsøger at chippe bolden over keeperen i en åbenlys målchance, der potentielt kunne have lukket kampen. Vi ved, at han har et drøn af et spark i værktøjskassen, så det giver ingen mening at forsøge at chippe, særligt når målmanden ikke en gang har lagt sig. Det koster et 2-tal, for det er ikke første gang han koster.

Sana (3) Sana fik endnu en gang rollen som spidsangriber. Men han ender alligevel med at ligge som 10’er og sende boldene fra side til side, og det gør han godt. Så er det ikke bedre at bruge ham i en offensiv midt og ofre den ekstra angriber? Sana er jo fantastisk på bolden, og hans evner til at vende med bolden og sende medspillere i farlige positioner er uforlignelig, så hvorfor ikke bruge ham i en position, hvor han er mere på bolden, han havner alligevel altid længere nede i banen end det måske er ønsket for David og co.