Karakterbog: Kollektivet sejrede men midtbanen var lyspunktet

1
© Allan S Voss/Sportsphotos.dk ©

AGF tog et vigtigt skridt mod overlevelse i Superligaen, da Horsens stensikkert blev kørt af banen. Vi giver karakterer på gårsdagens præstation.

Det var overordnet set en fornøjelse at se fodbold i går. En hurtig føring gav AGF ro i spillet og ikke mindst en jernvilje vi har savnet i de seneste kampe. Det giver grønne tal i karakterbogen, hvor få underpræsterede, og hele holdet rejste sig i flok.

Karaktererne er givet ud fra følgende skala:

1 = Dårlig

2 = Under middel

3 = Middel

4 = Over middel

5 = Stærk indsats

6 = Fremragende

UB = Uden for bedømmelse

Grabara (4)

Han er muligvis den modigste keeper i ligaen. Selvtilliden skinner igennem ham, og der er flere gange  i afgørende situationer, hvor han igen stormer ud i feltet og griber. Perfekt modgift mod verdens længste indkast fra Horsens. Han rystede de to drop af sig sekundet efter i Vejle-kampen. For Grabara tror selv så meget på egne evner, og det afspejler sig særligt i hans spil i feltet. Han har et par situationer i kampen, hvor han kunne have kostet et mål, men hans autoritet i feltet er vidunderlig.

Munksgaard (3)

Som David Nielsen sagde til MTAC. Så er Munksgaard sjældent en spiller man lægger mærke til – men arbejdsindsatsen er enorm. Han faldte lidt ud af de seneste to kampe, men Munksgaard viste virkelig sine kvaliteter blandt andet ved et vidunderligt rundskævt indlæg ind til Patrick Mortensen. Må desværre tages ud efter et hårdt slag på tindingen, han fik i vores optik alt for mange minutter på banen efter han havde tilkendegivet, at både synet var svagt og hovedet gjorde nas.

Julle (3)

Blev et par gange overmandet i løbet af kampen, men gør det ellers rigtig fint. Han er jo ikke Backman, men et udemærket alternativ. Selvom han ikke er tilfreds med ikke at være andetvalg, så er Jesper Juelsgård et fint plaster på Backman-såret.

Tingager (4)

Starter egentligt skidt med en fejlvurdering på et indlæg, der igen kunne have kostet en kasse. Han har været til shaky de sidste kampe, men stemplede tilbage i det ønskede niveau i går.. Han har flere gode aktioner i starten, er sindssygt konsekvent i hans spil og kan overraskende meget med fødderne. Han har flair for spillet og fungerer fremragende som oprydder, spilstation og trussel på dødbolde.

Højer (4)

Sollidt niveau igen. Ikke mange, hvis nogen fejl. Casper Højer har virkelig ædt sig ind som en af de bedste backs vi har haft længe. Han rammer meget sjældent bundniveau, og hvis han gør, så er det korte perioder af kampe. Fortsæt!

Blume (5)

Bror Blume får topkarakter fordi det er en svær skæbne han har haft det seneste stykke tid. Langt fra en startplads fik han en overraskende en af slagsen i går, og det udnytter han på fineste vis. Gør det fint i store dele af kampen, hurtigt spil og godt overblik. Falder lidt ud af kampen og har få aktioner i perioder af kampen. Men i de situationer hvor han får chancen slår han til. Involveret i begge mål og brænder en friløber. Finder alligevel en afgørende rolle i slutningen kampen, da han serverer en fin assist til Amini. Flot ‘comeback’.

Amini (5)

Det kan godt være vi er gavmilde og farvet af glæden over sejren. Men vi siger det igen. Amini er livsvigtig i begge ender af banen. Han er limen i både offensivt og defensivt og skaber så afsindigt meget plads omkring sig, lange løb frem i banen og nøgleafleveringer. Han er en sikker station at spille til, om det på kanten af eget eller modstanderens felt, så finder han plads og tager den rigtige beslutning. Har mange aktioner, hvor han ud af ingenting skaber plads til en dyb aflevering eller et raid op i banen.

Stage (4)

Viser igen hans kvaliteter, denne gang som 6’er. Bryder spillet, holder i bolden og fordeler den godt. Stage var her der og alle vegne, kastede sig ind i dueller og spillede generelt 6’er rollen fornuftigt. Han er som en kamelæon, der tilpasser sig enhver plads på banen.

Bundu (3)

Høj klasse i løbet af kampen. Tager også mange vigtige løb tilbage i banen. Han har bare en sans for at tage de rigtige løb på de rigtige tidspunkter, og når han får bolden bliver det ofte farligt. Alligevel udviser Bundu ærgerlig dømmekraft da han vælger at gå selv på en friløber til trods for, at Patrick Mortensen lå helt fri foran mål, det koster.

Toutouh (2)

Toutouh kæmper stadig for at få sit gennembrud i AGF-trøjen. Det flasker sig ikke helt for ham i de offensive aktioner. Man kan se han prøver og at han virkelig vil det, men det er som om håndbremsen konstant er trukket. Det bliver aldrig til mere end et par fine dribleaktioner og lidt lunkne afleveringer. Han kan godt, ingen tvivl, men han mangler det sidste skub.

Mortensen (4)

Han er bare prototypen på en boks-angriber. Rigtigt angriber mål, hvor han er det rigtige sted på det rigtige tidspunkt. Brænder to kæmpe chancer, men det går nok når man scorer to og bliver snydt for et. Mortensen har den evne at han kan trække tre Horsens-spillere til sig og alligevel vinde bolden eller få et frispark. Han virker endnu en gang som den mand vi har manglet på toppen.

Ankersen (3)

Gjorde det fint på kanten. Men må ned og spille samme plads som brormand grundet Munksgaards udskiftning. Gør det også rigtig fint på backen, uden at den helt store gennemslagskraft. Han har mange offensive løb, nogle gange fra højre back til venstre kant, hvis der ikke havde stået 0-2 havde den måske ikke gået, men fair nok, det er ikke hans position. Men han løser den overraskende fint.

Tryk Log ind for at kommentere
  Få notifikation  
nyeste ældste mest bedømte
Notifikation ved
zcml
Bruger

Grabara er vel nærmest den diametrale modsætning til Whalley, der nærmest ikke tør forlade stregen. Måske skulle han ha’ bokset bolden væk nogle gange, i stedet for at forsøge at gribe den, men det lød på DN som om Grabara var blevet bedt om at gå ud og pille alle boldene ned. Desuden nåede han at få afværget misserne inden Horsensspillerne kunne være over dem. Blume får en topkarakter, ikke pga. at han har været en hård tid igennem, men fordi han, slet op ret, spillede en top kamp! Synes han læner op af 6-tallet. Og havde han fået scoret,… Læs mere »