Karakterbog: Hele Århus hoppede da AGF besejrede Brøndby

10
© Allan S Voss/Sportsphotos.dk ©

Dét var den bedst tænkelige fødselsdagsgave man kunne ønske da AGF tog tre points fra kriseramte Brøndby.

138 år gammel, 240 meter kage og 15.418 hvidklædte AGF-fans skabte en fantastisk kulisse om en mindst lige så fantastisk aften. AGF tog, igen, fusen på Brøndby da man besejrede gæsterne 3-2 på hjemmebane.

Vi giver karakterer fra aftenens kamp. Karaktererne er givet ud fra følgende skala:

  • 1 = Dårlig
  • 2 = Under middel
  • 3 = Middel
  • 4 = Over middel
  • 5 = Stærk indsats
  • 6 = Fremragende
  • UB = Uden for bedømmelse

Alle spillere fra AGF bliver bedømt, dog skal en spiller have spillet mindst 20 minutter, ellers er denne spiller uden for bedømmelse

Oscar Whalley (4) Whalley lukker to ind, det er aldrig ønsketænkning for en keeper. Men den spanske keeper udviste alt andet end usikkerhed i aftenens kamp. Flere gange kastede han sig modigt ind i dueller i luftrummet – og vandt. Vi ser gerne lige et par procent mere sikkerhed i handskerne, men formen virker god for Whalley.

Mikanovic (3) Dino har flere gode aktioner, og et par utilstrækkelige. Han mangler ikke det store i hans defensive arbejde, men igen må vi påpege at indlæggene skal blive bedre.

Læs også: AGF banker Brøndby efter frisparksperle

Juelsgård (3) Fraværet fra Backman gjorde ondt på AGF-defensiven. Juelsgård mangler samme kynisme som svenskeren, og særligt ved 2-2 målet sejler forsvaret. Den bold skulle cleares. Ellers er Juelsgård bedste alternativ på CB-positionen, han er den fødte forsvarsspiller, men stadigvæk et niveau under førstevalget.

Kanstrup (4) Kanstrup var tilbage som anfører, og det var vigtigt. 1-0 målet fik dog AGF til at sove en smule i timen. For 2 minutter senere brager Brøndby igennem og udligner. I sådan en situation må en anfører godt hive bukserne langt op over navlen og sørge for at alle mand står på deres positioner. Kanstrup er dog en nødvendighed i AGF’s defensive fundament.

Casper Højer (5) For anden kamp i træk scorer vores back – det er en præstation i sig selv, men særligt målet i dag fortjener et karakterhop. Udover mange fine overlap og en fin og solid defensiv indsats, så var det drøn som Højer leverede en vigtig faktor i aftenens sejr. Han er vigtig på backpositionen.

Guira (4) Uden og klandre Guira for meget ved målet til 1-1, så var havde vi helst set, at han kom imellem aflevering fra Uffe Bech til Wilczek, men fred være med det. Guira vokser på os, og han gør igen det hans position befaler, et livsnødvendigt defensivt arbejde, der flere gange resulterer i et brud på Brøndby-offensiven.

Sana (5) Sana havde fået topkarakter, hvis han havde fået fuld spilletid og fortsat de gode takter. Frisparksmålet er en klasse for sig selv, og ikke første gang han gør det. Han er kampafgørende og det er lige præcis hvad AGF har brug for. Han er altafgørende i det offensive opspil, og han har en klar autoritet på den sidste tredjedel, for det er tydeligt at se, hvordan spillere som Stage, Anker og Guira hele tiden forsøger at finde Sana, og når det lykkes for svenskeren så bliver det farligt.

Læs også: AGF banker Brøndby efter frisparksperle

Spellman (3) Spellman har været ude i kulden i AGF. Idag fik han noget overraskende en plads fra start og oven i købet fuld spilletid. Det var i perioder tydeligt at se den manglende spilletid fra krigeren, men han gjorde det i store træk acceptabelt. Han er ikke et pragteksemplar i hans offensive aktioner i dag.

Stage (5) Der er en grund til at Århus-drengen er blevet gallionsfigur for AGF. Han er definitionen af det alle fodboldfans elsker, og han viser det gang på gang. Horsens-kampen var en offday for Stage, men mod Brøndby viste han igen, hvorfor han er vicekaptajn. Han blev prøvet på den centrale midt, hvor han OGSÅ gjorde det fremragende. Og så er det bare fantastisk at se en spiller som ham gå forrest.

Bundu (4) Bundu har fine intentioner, fine løb og løsninger med bolden, men han blev aldrig helt farlig i aftenens kamp. Det er svært som angriber at score hver gang. Det handler utroligt meget om timing, om held og positionering for en angriber og i dag var Bundu ikke rigtigt heldige i nogen af kategorierne. Han er en holdspiller, og som ene angriber må han godt være mere direkte.

Ankersen (6) Anker spiller måske hans bedste kamp for AGF. Der behøves ikke argumenteres for hvorfor og hvordan. Anker gjorde det sublimt hele kampen igennem. Fortjent at han blev kampens spiller.

AGF-fans (10) 15.418 er godt klaret, selvom det er mod Brøndby. MTAC var til stede på stadion, og det var svært ikke at smile i presseafdelingen da hele stadion hoppede i tre minutter. Uforligneligt publikum, der igen viser Danmark når fankultur er bedst.

Således opmuntret runder vi denne karakterbog af. AGF er på fjerdepladsen, Brøndby fortsætter krisen og vi har scoret fem mål i to kampe. Der begynder at blive håb mellem håbløsheden.

 

Tryk Log ind for at kommentere
  Få notifikation  
nyeste ældste mest bedømte
Notifikation ved
gf-roskilde
Bruger
Juniorxx
Bruger

Get a life

zcml
Bruger

Synes ikke at Whalley ser helt så god ud som Jovanovic var blevet, men Jovo havde også sine problemer i starten, så Whalley skal nok komme efter det. Og selvom det skulle komme til at koste lidt, så er vi da godt nok ikke gået så langt med niveau på målmandsposten som Brøndby! Ham Schwäbe ligner godt nok et fejlkøb. Brøndby har bestemt nogle spændende offensive spillere som: Bech, Tibbling og Mukhtar. Og især Wilczek gad jeg godt ha’. Han arbejder måske ikke så meget, men han skal kun ha’ en halv chance for at blive farlig. Der er dog… Læs mere »

Thomas K
Bruger

Whalley (3) Ikke mange fejl som sådan, men mangler den der her-kommer-jeg vinderattitude som Jovanovic havde til sidst. Det ses tydeligt hos forsvaret, at de relationelle ting endnu ikke helt er der. Det gode er, at det ser ud til at blive bedre, og ikke mindst, at Jovanovic også startede svagere – så der er håb. Mikanovic (3) Defensivt bliver han bedre og bedre. Færre dårlige indlæg end sidst, men mangler stadig meget i den del af spillet, hvilket kan undre når boldomgangen er så god Kanstrup og Juelgaard (3) Af de tre stopper AGF har, er det dette makkerpar… Læs mere »

zcml
Bruger

@ Thomas K Enig omkring Whalley, men han har jo netop også været ude med, at han har været vant til at man som målmand i Spanien får mere plads i feltet. Så tror på at han nok skal komme efter det. Han har jo modsat Staff størrelsen til at komme ud og dominere sit felt. Og trods størrelsen har han stadig fine hurtige reaktioner, og vi har jo også allerede set ham snuppe et straffe (og har vist også reddet et på reserveholdet). Kanstrup er nok en bedre leder end både Backman og Juelsgård, men han mangler selv det… Læs mere »

gf-roskilde
Bruger

@juniorxx man kan vel forvente af journalistiske artikler, at de som et minimum er sprogligt i orden. Linket var ment til redaktionen og ikke til brugerne.

Thomas K
Bruger

@zcml. Sorry Amini skulle være Sana.

zcml
Bruger

Havde jeg også regnet ud 😉

Baum2k
Bruger

Whally: 3 – Spiller en fin kamp med flere fine redninger, men der var også nogle usikkerhedsmomenter. Han skal nok blive bedre. Dino: 4 – Kom med nogle bedre indlæg, men til gengæld var han ALTID en spilmulig for de andre. Rigtig god til at placere sig, og han er altid en trussel for de andre. Jeg synes han udfylder sin rolle helt perfekt. Højer: 6 – Klassekamp, meget få fejl i det defensive, altid en spilmulig, det ene overlap efter det andet. Kæmpe arbejdsindsats. Målet er jo sygt. Kanstrup: 3 (3,5) – Ikke nok til et 4-tal da han… Læs mere »