Karakterbog fra kampen, der sendte AGF i Top 6

5
© Allan S Voss/Sportsphotos.dk ©

Den flotte sæsonstart fortsatte i går, da AGF skød sig gennem SønderjyskE og op på de lune pladser i Top 6. 

Der var smil over hele linjen efter gårsdagens sejr, der bød på et par lyspunkter, et enkelt slag i solar plexus og en holdindsats, der fortjener stående applaus.

Gårsdagens sejr var vigtig. Både i pointsstriden om Top 6, men også for spillerne, trænerne og fansene. Vi beviste, at Esbjerg-kampen ikke var et lykketræf, at vi kan stå i mod et massivt pres og at vi har fået en angriber med noget af en sukkerfod.

Karaktererne er givet ud fra følgende skala:

1 = Dårlig

2 = Under middel

3 = Middel

4 = Over middel

5 = Stærk indsats

6 = Fremragende

UB = Uden for bedømmelse

Grabara (4) – Der er noget over den polske lejesvend, som vi ikke har set i lang tid. Foruden kompetencer i høj klasse, så har Grabara en selvtillid, der bogstavelig talt er svær at skyde igennem. Flere gange kaster han sig frygtløst ud feltet på farlige dødboldssituationer, og endnu en gang holder han målet rent. Der er ingen tvivl om, at det er en klasse keeper, vi har fået mellem stængerne. Spørgsmålet er bare om selvtilliden og de vovede aktioner kan spænde ben for den blot 20-årige keeper.

Tingager (UB) – Tingager må forlade banen efter 15 minutter efter et vrid i knæet. Vi frygter for en korsbåndsskade, men det er stadig for tidligt at sige noget om sidste kamps man of the match.

Juelsgård (4) – Julle gik ind til fordel for Tingager og leverer en rigtig stabil indsats. Ingen tåkrummende aktioner, men en gennemført godt spillende midterforsvarer, der måtte til undsætning på kort varsel.

Backman (5) – Det bliver topkarakter til vores svenske klippe. Han styrer forsvaret med høj klasse og holder hovedet koldt når det presser på, for det gjorde det i store dele af 2. halvleg. Gang på gang må Backman clearer i luftrummet, og det virker til, at der er en ro i bagkæden når anførerbindet er placeret på Backman. To kampe, 0 mål lukket ind, det er mere end godkendt.

Højer (3) – Ikke rigtigt en finger at sætte (igen) på Højers indsats. Solidt arbejde efterfulgt af fine raids frem i banen, det er svært at finde et bundniveau på Casper Højer.

Munksgaard (4) – Munksgaard er vigtigere end man tror. Selvom han ikke leverer sukkerbolde og lange dribleture op i banen, så gør han det fremragende. Vi snakkede med David Nielsen om den nye back, hvor han mener, at Munksgaard godt kan blive glemt i ligningen. Han er møg vigtig, uden man ser det. Han træffer primært rigtige beslutninger og leverer igen en stærk fysisk indsats.

Amini (3) – Amini er en vigtig brik på holdet, og han er livsvigtig i det presspil David Nielsen gerne vil spille. Bryder bolden flot og binder hele midten sammen. Han er en sikker spilstation og gør det godt i begge ender. Han taber dog et par vigtige bolde langt tilbage på bolden i de sidste 15 minutter, der godt kunne have straffet holdet.

Stage (4) – Flot kamp af Stage. Scorer kynisk ved første chance han får, og derefter blev han den maskine på midten som vi elsker. Går hårdt ind i alle dueller og fordeler spillet flot når han er på bolden.

Sana (3) – Godkendt indsats af Sana. Det virker generelt til, at han har mere energi og løbevilje end i efteråret. Han arbejder for sagen, men holder fast i de klassiske Sana-vendninger på midten, hvor han distribuerer bolden fra side til side. Der manglende lige de sidste gram farlige afleveringer og raids op i banen. Flot første halvleg, men han bliver lidt usynlig i 2. halvleg under SønderjyskE’s pres.

Mortensen (4) – Ingen tvivl om, at han er en fremragende angriber. Han kan holde i bolden og vende spillet. Der er gods i ham, hvilket han flere gange viser ved at trække god plads omkring sig, og trække vigtige frispark i de sidste 10 minutter. Han løber mange meter uden bold, men mangler lige den rigtige timing, han bliver først rigtig farlig ved målet, som vi ikke behøver snakke så meget om. Det er bare en afsindigt godt mål. Kysser GF-logoet i jubelrosen, velkommen til Patrick.

Ankersen (2) – Ikke Ankersens bedste kamp. Han mangler lige at stemple ind i denne forårssæson. Han skal selvfølgelig score på åbent mål, og han misser også en nøgleaflevering til Sana, der kunne have gjort det til 0-2 tidligt i kampen. Han spiller i grove træk en fin kamp, med masser af de karakteristiske Ankersen-løb op ad flanken, men der mangler den sidste skarphed, de sidste driblinger og den sidste koldblodighed. Selvom han er involveret i 0-1 målet, så kan han klatre op på et meget højere niveau.

Lunding (2) – Det unge stjernefrø arbejder virkelig for sagen, men forsvinder lidt i de fysiske dueller. Han er uden tvivl afsindig giftig i hans offensive spil, men det kom aldrig helt til udtryk. Der er masser af talent i den unge Lunding, men han blev bare overmatchet mod SønderjyskE. Vi håber alligevel der er plads til ham i startopstillingen mod FC Midtjylland.

Tryk Log ind for at kommentere
  Få notifikation  
nyeste ældste mest bedømte
Notifikation ved
zcml
Bruger

Grim kamp, på en elendig bane, hvor vi dog var effektive, samt havde lidt af det held vi manglede i efteråret. Jeg mangler stadig at se, hvad Grabara kan med fødderne, men fik vist at han, trods sin statur, har fine reflekser, når bolden kommer langs jorden også. I luftrummet er han altdominerende! Ligner en spiller vi skal håbe på Liverpool vil lade os udvikle på lidt mere. Tror trods alt stadig han er et stykke fra spilletid på 1. holdet. Indrømmer at jeg tvivlede på ham efter træningskampene, men han har indtil videre set stærk ud her i ligakampene!… Læs mere »

dddd
Bruger

Kom så de hvii’e

jj
Bruger

Jeg er ganke enig med jeres vurdering. Jeg synes dog Munksgaard havde flere gode raids op ad banen og virkelig var god. Aminis boldtab trækker ned

TopFan
Bruger

Super indhop af Guira i øvrigt. Han får kun 10 min og 4 min efter hans indskiftning scorer vi til 0-2. Dette er ikke tilfældigt. Det pres sønderjyske har lagt stortset hele 2. halveg, dæmmer han op for med det samme han kommer på banen og sætter vel ikke en fod forkert de 10 min han får.

Jesboy
Bruger

Er enig med at Guira gør et fantastisk indhop igen. Faktisk har han lavet to assists i de sidste to kampe. Gad godt se ham i start-11 mod FCM også må Stage ud på højrekanten. Vi får brug for fysikken mod Midtjylland.