Kan AGF komme tilbage på medaljesporet mod de nykårede mestre fra FCM

0

Et AGF-hold der har alt at spille for møder i morgen på Ceres Park et FCM-hold, der ”kun” spiller for rekorder og æren, så får ”De Hviie” oprejsning oven på nederlaget i Aalborg i torsdags?

Af Mattias Sundroos

Kampfakta:
Spilletidspunkt: Søndag d. 11 Juli, kl. 20:00
Spillested: Ceres Park, Aarhus
Dommer: Mads-Kristoffer Kristoffersen
Få startopstillingen på: Twitter: @MTACnu Facebook: Morethanaclub.dk & AGFFAN.dk
Følg kampen på: TV: Canal 9 Radio: P3 Twitter: @AGFlive
Hashtag: #agffcm #sldk

FC Midtjylland blev i torsdags mestre, da man slog FCK med 3-1 og dermed på overlegen vis cementerede tredje mesterskab på bare 6 år. Det er derfor et FC Midtjylland hold, der kommer til Aarhus i morgen uden noget reelt at spille for udover æren, en topscorertitel og titlen som verdens bedste udehold, som Steinlein har udråbt som deres næste mål. I AGF-lejren var der derimod knap så meget at smile af i torsdags, da man tabte 1-0 til AaB og derfor smed tre point af føringen ned til Brøndby IF på fjerdepladsen. Det bliver derfor utrolig spændende at se, hvorvidt AGF kan komme tilbage på medaljesporet i morgen mod FCM eller om FCM kan fortsætte stimen som ubesejret på udebane i 3F Superligaen i år.

Indbyrdes:

Opgøret på søndag bliver opgør nr. 49 imellem de to hold og her er magtforholdet meget tæt. FCM står med 22 sejre imod AGFs 18, men AGF har formået at slå FCM de seneste to gange. Jeg tror vi alle tydeligt husker den seneste sejr på MCH Arena, hvor AGF med Thorsteinsson i front vendte 3-1 til en vanvittig 4-3 sejr. Dog har AGF haft utrolig svært ved at slå FCM på eget græs. AGF har faktisk tabt de seneste tre kampe på Ceres Park og hele seks ud af de seneste 10 kampe hjemme mod FCM.

FC Midtjylland er også på vej mod rekorder i år. Ikke nok med, at man fører ligaen med hele 17 point ned til FCK, så har man endnu ikke tabt på udebane i år. AGF derimod har været suveræne efter Corona-pausen, hvor kun AaB har formået at slå ”De Hviie”. AGF har rent faktisk hentet næst flest point i forårssæsonen kun overgået af søndagens modstander fra Herning. Det bliver derfor spændende at se, hvordan magtbalance står til imellem de to jyske klubber, da tabellen og udebanestatistikken indikerer en udebanesejr, men med tømmermænd i kroppen og intet at spille for, så er det ikke urealistisk, at AGF kan tage tredje sejr på stribe mod FCM.

 

Topscorerduel:

Man får en reel topscorerduel på søndag når Patrick Mortensen muligvis kommer til at stå over for manden lige over ham på topscorerlisten, Ronnie ”Plaffeministeren” Schwartz. Schwartz ligger lige nu på 15 scoringer i år, men har kun scoret 1 mål efter Corona-pausen, men dette mål faldt til gengæld mod AGF. Patrick Mortensen er også gået lidt i stå i topscorer-jagten, hvor det kun er blevet til 1 mål i de seneste 7 kampe for AGFs nr. 9. Derudover, så skal begge angribere runde 17 scoringer for at tage førstepladsen fra den tidligere Brøndby IF spiller Kamil Wilzcek.

 

Bud på startopstillinger:

AGF: Eskelinen – Munksgaard, Tingager, Hausner, Højer – Amini, Hvidt, Blume – Ankersen, Mortensen, Thorsteinsson.

Bobler: Diks leverede en flot indsats i Aalborg, hvilket godt kan bringe ham i spil igen til en startplads, men vi tror dog Munksgaard tager pladsen, da han virker til at være Davids førstevalg. Vi tror derudover, at Amini går ind i startopstillingen trods det kun er kort tid efter hans skade, da Poulsen er ude med karantæne, og vi tror ikke Grønbæk får startpladsen trods flotte præstationer i år især senest han startede inde hjemme mod AaB. Vi tror Helenius er tilbage på bænken efter en sløj præstation i Aalborg.

FCM: Hansen – Andersson, Sviatchenko, Scholz, Paulinho – Cajuste, Onyeka – Dreyer, Evander, Mabil – Schwartz

Karantæner:

AGF: Nicolai Poulsen

FCM: Ingen.

Skader:

AGF: Zach Duncan, Nicklas Backman, Mustapha Bundu

FCM: Kristian Riis, Tim Sparv

 

Er der ting, vi har overset, eller I er uenige med, så er I velkomne til at komme med jeres kommentarer nedenfor. Ellers er der bare at sige:

God kamp og Kom Så De Hviie!

Tryk Log ind for at kommentere
  Få notifikation  
Notifikation ved