Kampreferat og karakterbog: Afklapsning til Silkeborg i sand målfest

Skrevet den 30. april 2018 - 21:21 af
© Allan S Voss/Sportsphotos.dk ©

Det blev til et sandt målorgie i gruppespillets sidste kamp mod Silkeborg. Fem kasser, to indkasseret, et debutmål og en angriber, der fik slukket sin måltørst.

Det var en gennemgående god dag på kontoret for David Nielsen. Med blot 35 mål på hele sæsonen, kunne AGF altså sende fem mål i nettet, hvilket må anses som plaster på såret efter de to seneste nederlag.

AGF havde fra start umådelig godt fat i Silkeborg. Holdet havde nemt ved at spille sig gennem midtbanen og de bagerste rækker i Silkeborg-bagkæden, hvilket hurtigt resulterede i et mål fra Ankersen, der havde fået chancen fra start.

Læs også: Stig Tøfting revser truppens indstilling

Derefter fik Silkeborg et lille overtag i kampen, hvor David Nielsen og Rubén Sellés måtte en tur i taktikbogen for at diske op med de næste taktiske træk – og det virkede.

Efter Silkeborg-udligningen så AGF sig ikke tilbage. Fremragende offensive kombinationer, defensivt stålarbejde og kynisme foran mål resulterede i en 4-1 føring efter 60 minutter spillet.

En farlig dødbold pyntede på resultatet for værterne, men det var ren kosmetik, da ingen andre ingen Amini udnyttede en farlig returbold fra Kasper Junkers drøn på stolpen.

Karakterbogen

Over hele linjen blev der arbejdet, og kollektivet løftede sig i en sand målfest, heldigvis i AGF’s favør. Vi har naturligvis karakterbog på alle kampens spillere klar:

1 = Dårlig/uacceptabel indsats

2 = Under middel

3 = Middel/godkendt

4 = Over middel

5 = Rigtig god/fremragende.

UB = Uden for bedømmelse

Alle spillere fra AGF bliver bedømt, dog skal en spiller have spillet mindst 20 minutter, ellers er denne spiller uden for bedømmelse.

Amini (4) Igen, igen igen er Amini uerstattelig på midtbanen. Offensivt og defensivt leverer han nødvendige aktioner, der enten skaber chancer eller lukker ned for modstandernes. Han er her, der, og alle vegne – og så endda med en kasse.

Jakob Ankersen (4). Ankersen fik endnu end chance fra start, og den tog han. Den farlige kantspiller blev spillet helt fri fire gange i 1. halvleg, hertil med ét mål og tre uskarpe aktioner som resultat. I 2. halvleg var Ankersen igen på pletten, flotte driblinger efter en tværpasning og en sikker afslutning giver ham to mål på målkontoen, dog havde Ankersen muligheden for en tredje, og sågar fjerde scoring.

Jens Stage (3) Stage gør endnu engang god figur af sig. Gode tilbageløb og det forventelige hårde arbejde. Med gode aktioner i det offensive, bringer han godt momentum i sine løb og angrebsspillet. Dog havde Stage i dagens kamp flere usynlige perioder, hvor potentialet ikke helt bliver forløst. Men yderst acceptabel indsats.

Spelmann (3). Krigeren vender tilbage. På en back-position som lappeløsning, hvor hans fighterinstinkt ikke helt kan komme til sin ret. Han kunne ikke kaste sig fuldt ud i presspil og satsede tacklinger, da han ikke har en bagkæde, der kan rydde op hvis det fejler. Dog med en solid arbejdsindsats fra den Spelmann vi alle elsker og kender.

Bror Blume (4) Med sit debutmål gjorde Bror Blume sig endelig yderst bemærket på banen. Den tidligere Lyngby-mand har masser af potentiale, og i dag så vi meget til det. Blume var dog lidt usynlig i første halvleg, dog med fine driblinger og offensive indspark, og med det førnævnte vidunderlige mål.

Kanstrup (3). Bagkæden gjorde igen et fint stykke arbejde. Med fint oprydningsarbejde og afværgede angreb formår Kanstrup og co. at holde værterne fra de helt store chancer – dog var der lidt uskarphed under begge Silkeborg-mål

Juelsgård (3). Juelsgård gjorde det ligeledes solidt og upåklageligt på back-positionen. Ingen store fejl, og en tilstrækkelig indsats.

Backman (3). Endnu en fin defensiv indsats. Dog kan to indkasserede mål ikke give topkarakter i denne omgang. Dog havde Backman, med saksesparks-forsøg og selvtillid, endnu en super indstilling.

Jovanovic (3). Det er lidt samme historie som ovenstående. To mål i eget net er ikke den helt optimale situation, derudover så Jovanovic lidt skidt ud til 4-2 målet.

Sana (2). Selvom karakteren i dag er banens dårligste, så betyder det ikke at Sana spiller en dårlig kamp. Svenskeren har tonsvis har gode aktioner, hurtige driblinger og dræbende afleveringer, der splitter Silkeborg-bagkæden af. Der var bare for langt i mellem dem, og så viser Sana igen en træls indstilling ved at slå ud med armene når det ikke fungerer, og droppe tilbageløb efter fejlaktioner.

Kasper Junker (5). Selvom det “kun” blev til et enkelt mål så fortjener Junker topkarakter. Han arbejder stenhårdt. Det er en fornøjelse at se en angriber der, uden mål i flere kampe, stadig arbejder ihærdigt og målsat efter hver bold. Det kan godt være statistikkerne er i mod den hurtige angriber, men han har vilje og mod, og det belønnede sig endelig i dag.  Kasper Junker havde fortjent to mål på kontoen i dag, da han flot eksekverer et fint angreb på stolpen. Dog står Amini klar til at putte bolden i nettet til 5-2, men den flotte arbejdsindsats og fightervilje giver ham dagens 12-tal.

Steffen Rasmussen (5). Normalt giver vi ikke spillere, der kommer ind inden for de sidste 20 minutter karakterer. Men Staff får alligevel 5, fordi han er Staff.banner
+ Få 100% i bonus på første indbetaling
+ Få op til 1000 kr. i bonus
+ De største indenfor betting
+ Høje odds på lokale kampe
+ Live og almindelige odds
banner
+ 50 kr. gratis ved oprettelse
+ Op til 10.000 DKK i bonus
+ Live og almindelige odds
+ 50 free spins til casinoet (spilleautomater)
+ Alle sportsgrene

Kommentarer

  1. To mål og en assist.
   Samtidig kom han konstant med de rigtige løb. Man kan ikke bede om meget mere af en kantspiller.
   Synes bestemt ikke karakteren skulle være lavere.

 1. Det må give DN positive problemer når så mange spillere gjorde det godt. Bror Blume spillede sig ikke ligefrem af holdet, så skal DAP stadig ind på søndag? Man må formode at Dino og Casper Højer kommer tilbage på deres kanter, såfremt Dino bliver sin overbelastning kvit.
  Fastholder han Junker i startopstillingen i stedet for Pusic? Det tror jeg faktisk han gør.

 2. Er stort set enig i karaktererne1
  4 til Ankersen synes jeg kan forsvares. Han er godt nok ikke den store drivkraft i kampen, men fik scoret 2 mål, brænder lidt skammeligt på den første chance, men burde måske ha’ været noteret for 3 mål, da offsiden på det annullerede mål så tvivlsom ud IMO.

  Jeg ville dog nok trække Junker en karakter ned, og i stedet give den til Sana, der godt nok bestemt ikke spillede sin bedste kamp, men gjorde det hæderligt, og er stadig den kreative drivkraft på holdet.
  Junker spillede en kamp, der viste, hvad han kan, og hvad han mangler!
  Han arbejdede som altid forbilledligt, og vist hvilket farligt våben hans hurtighed er, men også at han nok aldrig bliver nogen goalgetter!
  Han fik godt nok scoret, men den chance kunne han vel nærmest heller ikke brænde.
  Derudover så jeg et par situationer, der stadig vidner om en angriber uden tilstrækkelig selvtillid; bl.a. en mulighed i 2. halvleg, hvor han i spiller en medspiller (mener det var Blume eller Stage) i stedet for selv at afslutte. Der var som så ikke noget galt med den aflevering, selvom jeg ikke synes chancen blev meget større, men kunne ikke lade være med at tænke, at en spiller som Graulund (eller for den sags skyld Pusic), hvis det var ham, der havde stået i den situation, bare ville ha’ fyret på mål selv. Og så kan det godt være den ikke var gået ind, men det er nu engang sådan en angriber med tro på egne evner gør!

  Dette skal endeligt ikke ses som Junker-bashing, for jeg har stor sympati for ham, men ser desværre bare ikke potentialet som den store målscore i ham. Og det er et handikap for en angriber; især, hvis man kun spiller med én regulær angriber.

Skriv et svar