Kampreferat AaB-AGF: AGF missede muligheden for en pokalfinale

0
© Allan S Voss/Sportsphotos.dk ©

AGF missede her til aften, muligheden for en ny pokalfinale. I Aalborg skuffede “De Hviie”, og man endte med at tabe 3-2 til AaB.

Af Rasmus Thomsen

For første gang i mere end tre måneder var der igen tilskuere til en AGF-kamp. 28 heldige AGF-fans havde fået adgang til Aalborg Portland Park til aftenens pokalsemifinale. Fansene skulle dog ende med en stor skuffelse.

Det var ellers et AGF-mandskab i noget nær stærkeste startopstilling, der mødte op til aftenens kamp. Casper Højer Nielsen, Nicolai Poulsen og Mustapha Bundu var alle tilbage i startopstillingen. Og så var Jakob Ankersen valgt fremfor Jon Thorsteinsson.

Referat:

Første halvleg

Den jyske klassiker blev indledt i et fint tempo med masser af intensitet. Der blev gået til stålet fra starten af kampen og efter de første 10 minutter hed frisparksstatistikken 3-2 til AGF.

Da stadionuret rundede 15 minutter, havde begge hold stadig deres første reelle afslutning til gode. Spillet bølgede frem og tilbage, men de to mandskaber formåede ikke at skabe chancer.

AGF fik en del frispark på aalborgensernes banehalvdel i løbet af første del af halvlegen. AGF fik dog ikke meget ud af det. Men efter 20 minutter fik Casper Højer sendt et missil afsted fra lang afstand, som AaB målmand Andreas Hansen fik blokeret. Kort tid efter fik Patrick Mortensen så kampens første gode mulighed, men han formåede ikke, at få ordentligt ramt på indlægget.

Efter en halv times spil, var kampen stadig meget lige, og begge hold forsøgte at finde en måde at bryde hinanden ned på. Kampen var mere præget af dueller, taktik og fysik, end chancer og flot fodbold.

Desværre for udeholdet, var det AaB der først fandt ud af at nedbryde AGF. Efter 35 minutter blev Iver Fossum spillet fri foran AGF-målet, og her kunne han nemt udplacere William Eskelinen og gøre det til 1-0 til AaB.

Fem minutter inden pausen havde Mustafa Amini et udmærket langskudsforsøg. Bolden strøg dog snævert over AaB-målet.

Og få minutter inden pausen fik Mustapha Bundu så AGF’ernes største mulighed indtil videre. Bundu strøg afsted mod AaB-målet i en friløber fra midten af banen. Men Bundus afslutning blev reddet af Andreas Hansen.

Pausestilling 1-0 til AaB.

Anden halvleg

Fra anden halvlegs start foretog AGF en udskiftning. Mustapha Bundu forlod banen og blev erstattet af Jon Thorsteinsson.

Da semifinalen afgøres over én kamp, var AGF pisket til at jagte en udligning. Men efter bare fire minutter af anden halvleg, blev den mission endnu sværere. For efter et indlæg dukkede AaB-profilen Lucas Andersen op i AGF-feltet, hvor han flugtede bolden ind bag Eskelinen til 2-0.

Ondt skulle desværre blive værre. I det 54. min blev Iver Fossum dobbelt målscorer. Efter et hjørnespark og en lidt tam clearing af Niklas Backman, blev bolden sendt retur i AGF-feltet, og her fik Fossum sat foden på bolden, som fortsatte i mål til 3-0.

David Nielsen reagerede kort tid efter, ved at sende Kevin Diks og Nicklas Helenius på banen, i stedet for Mustafa Amini og Alexander Munksgaard.

Nede med 3-0 havde AGF gjort tingene svære for sig selv. AaB havde momentum og spillede nu med masser af selvtillid.

Men med lidt mindre end et kvarter igen lykkedes det dog AGF at få skabt lidt spænding. Indskiftede Benjamin Hvidt blev spillet fri i feltet, og derefter sendte han en aflevering videre til Bror Blume, som kunne sende bolden i mål til 3-1.

AGF forsøgte og forsøgte, men de fik ikke for alvor presset Aab. Men lige inden den ordinære spilletid sluttede, lykkedes det at reducere igen. Denne gang var det Nicklas Helenius der fik scoret med en flad afslutning ind bag AaB-keeperen. 3-2.

Herefter var der drama for alle pengene. AGF trykkede på og intensiteten var høj. Efter en situation i Aab feltet endte dommer Sandi Putros bl.a. med at uddele tre gule kort.

På trods af et fint pres i de døende minutter, lykkedes det ikke for AGF at få udlignet. Derfor endte AaB med at spille sig i pokalfinalen, med en sejr på 3-2.

Sæsonen er dog langt fra slut for AGF. På søndag drager ”De Hviie” til Brøndby, hvor første kamp i mesterskabsslutspillet skal spilles. Brøndby IF-AGF fløjtes i gang på Brøndby Stadion kl. 20.00.

Målmand: William Eskelinen

Forsvar: Alexander Munksgaard (59: Diks), Niklas Backman, Frederik Tingager, Casper Højer Nielsen (73: Links)

Midtbane: Nicolai Poulsen, Mustafa Amini (59: Helenius), Bror Blume

Angreb: Mustapha Bundu (46: Thorsteinsson), Patrick Mortensen, Jakob Ankersen (73: Hvidt)

Bænk: Kasper T. Kristensen, Sebastian Hausner, Kevin Diks, Benjamin Hvidt, Jon Thorsteinsson, Gift Links, Nicklas Helenius

AaB:

Målmand: Hansen

Forsvar: Pallesen, Okore, Ross, Ahlmann

Midtbane: Olsen, Christensen, Fossum (94: Pedersen)

Angreb: Andersen (71: Børsting), Kusk (80: Tengstedt), van Weert (80: O. Klitten)

Bænk: Rinne, L. Klitten, O. Klitten, Kakeeto, Børsting, Tengstedt, Pedersen