Kampoptakt: AGF jagter første sejr i 10 år mod FCK

0

Mandag klokken 19.00 gæster FCK Ceres Park i en kamp, hvor David Nielsens tropper jagter genrejsning efter fadæsen mod Silkeborg.

Et skadesramt og kamppresset FCK mod et formsvingende AGF kan byde på en spændende affære. Efter nederlaget mod Silkeborg fik AGF vist, at den solide defensiv, som fans og medier har rost til skyerne, sagtens kan skydes i sænk.

AGF jagter nu den første sejr siden 2009, hvor Peter Graulund sikrede en 1-0 sejr i Parken.

Det var et faretruende signal at se, at Backman på en dårlig dag ikke havde styr på forsvaret, der lukker 4 mål ind mod en sejrsløs bundprop. En sejr mod FCK kræver først og fremmest en genetablering af det solide defensive fundament, for chancerne foran skal vi nok komme til.

FCK er svækket i defensiven

Københavnerne har lukket overraskende mange mål ind i de seneste kampe. 3-1 nederlaget mod Brøndby, 2 mål af Silkeborg i Parken og et 2-1 nederlag mod Hobro. Løverne er langt fra topniveau, og selvom offensiven virker skarp er FCK et svækket mandskab.

Dog er FCK ved at genfinde noget af den truende form, de tidligere har vist. FCK har dog haft et presset kampprogram og efter en hård kamp i Ukraine kan vi håbe at se lidt gummiben fra gæsterne.

Skader

FCK må igen undvære Nicolai Boilesen, der er en trussel på begge banehalvdele. Derudover er måltyven Dame N’doye overraskende nok tilbage i truppen, men det er langt fra sikkert han spiller. Jonas Wind må se på fra sidelinjen sammen med Rasmus Falk, der høstede en karantænedag efter et rødt kort. Det giver AGF gode forudsætninger for at finde tilbage til det defensive fundament, da FCK mangler et par af deres offensive profiler.

AGF må derimod se bort fra Tingager og Amini, der stadig døjer med skader. Det giver højest sandsynligt plads til Zach Duncan på midten. Derudover er Kevin Diks for første gang med i truppen, så der øjner en debut for den hollandske back.

Spillerfokus

Bendtner har spillet sig til en startplads i FCK, og selvom han er stærk i luftrummet, så bliver han matchet med den stærkeste luftrumsspiller i Superligaen, Nicklas Backman. Det tyder dog ikke på en startplads i dag.

FCK har derimod fået gang i Michael Santos, der virkelig har vist målformen. FCK vil med stor sandsynlighed forsøge at sætte ham i spil. Santos er langt fra hurtig, men positionerer sig godt i feltet og har nogle timede løb bag forsvarskæden. Det kræver altså en organiseret AGF-defensiv med Backman ved roret, og så tror vi på, at AGF kan holde FCK fra at score mere end 1 gang.

Gengæld mod Fischer

For et år siden gæstede AGF Parken, hvor man tabte 4-2. Her kom AGF-ungdomsspilleren, Viktor Fischer, endnu en gang på mellemhånd mellem ham selv og AGF-fans, da han sendte en særlig hilsen efter sin scoring. Du kan se episoden her.

En hurtig langemand mod udebaneafsnittet gjorde ham upopulær i Aarhus, og hvilken bedre måde at lukke munden på ham end en sejr på Ceres Park over FCK.

KSDH!

 

Tryk Log ind for at kommentere
  Få notifikation  
Notifikation ved